Aanbieders en routes: Hop-on-hop-off bussen in Parijs

Wil je Parijs verkennen op een ontspannen en flexibele manier? Stap aan boord van een hop-on-hop-off bus en ontdek de magie van deze prachtige stad. Verschillende aanbieders bieden diverse routes en onvergetelijke bezienswaardigheden.

Voor een stedentrip naar Parijs reis je natuurlijk met de trein! Elke dag vertrekken er 10 treinen van Eurostar naar Parijs, waarbij je in slechts 2.38 uur vanaf Rotterdam of 3.18 uur vanaf Amsterdam naar de Franse hoofdstad wordt gebracht. Een goedkoop treinkaartje naar Parijs bestel je eenvoudig online zonder boekingskosten. Dit kan al vanaf 38 euro per enkele reis (2e klas), wanneer je 2 tot 4 maanden voor vertrek boekt. Daarna zal de prijs variëren van 55 tot 135 euro.

Of je nu de romantische straten van Montmartre wilt verkennen of de grandeur van de Champs-Élysées wilt ervaren, een hop-on-hop-off avontuur brengt Parijs tot leven op jouw voorwaarden. Kies jouw route, geniet van het uitzicht en maak herinneringen die een leven lang meegaan. Boek vandaag nog jouw ticket voor een onvergetelijke sightseeing-ervaring in de stad van de liefde.

Citytrip Trein Parijs

Alles over aanbieders en routes van Hop-on-hop-off bussen in Parijs

Ontdek alles over de aanbieders en routes van Hop-on-hop-off bussen in Parijs. Laten we de topaanbieders en hun routes verkennen.


1.) Big Bus Tours: iconische rode en blauwe routes

Rode route: Ontdek de iconen van de stad

De rode route van Big Bus Tours in Parijs is een betoverende reis langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Stap aan boord van de kenmerkende dubbeldekker en laat je onderdompelen in de pracht en praal van Parijs.

1. Eiffeltoren (Tour Eiffel)

Het avontuur begint bij de onbetwiste koningin van Parijs, de Eiffeltoren. Bewonder dit meesterwerk van Gustave Eiffel en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het observatiedek.

2. Trocadéro en de Seine Riviercruise

Vervolg je reis naar Trocadéro, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Eiffeltoren aan de overkant van de Seine. Overweeg een ontspannende riviercruise op de Seine om de stad vanuit een uniek perspectief te ervaren.

3. De Champs-Élysées en de Arc de Triomphe

Bewonder de grandeur van de Champs-Élysées, een van ’s werelds beroemdste boulevards. De rode route brengt je naar de indrukwekkende Arc de Triomphe, waar je de mogelijkheid hebt om de adembenemende uitzichten over Parijs te bewonderen.

4. Musée du Louvre en het Louvre-paleis

Duik dieper in de culturele schatten van Parijs met een stop bij het Louvre. Hier ontdek je de kunstwerken van onschatbare waarde, waaronder de Mona Lisa. Het glazen piramide-entree is zelf al een architectonisch meesterwerk.

5. Notre-Dame en Sainte-Chapelle

De rode route neemt je mee naar het hart van Parijs, waar de majestueuze Notre-Dame en de betoverende Sainte-Chapelle wachten om ontdekt te worden. Laat je meeslepen door de gotische pracht van deze historische monumenten.

6. Latin Quarter (Quartier Latin)

Dwaal door de geplaveide straten van het Quartier Latin, een levendig en intellectueel deel van de stad. Hier vind je boekwinkels, cafés en de historische Sorbonne Universiteit.

7. Saint-Germain-des-Prés

Eindig je reis in de artistieke wijk Saint-Germain-des-Prés, waar kunst, cultuur en bohemienleven samenkomen. Ontspan in de charmante cafés en geniet van de sfeer van deze unieke buurt.

Blauwe route: Parijs vanuit een ander perspectief

De blauwe route van Big Bus Tours in Parijs biedt een uitgebreide en boeiende reis door de schatten van deze betoverende stad. Stap aan boord en laat je betoveren door de magie van Parijs.

1. Gare du Nord en Grands Boulevards

De blauwe route begint bij Gare du Nord, een van de belangrijkste treinstations van Parijs. Ontdek de levendige sfeer van de Grands Boulevards, bekend om theaters, winkels en cafés.

2. Louvre-Tuileries Garden en Musée d’Orsay

Geniet van een rustige wandeling door de Tuileries-tuinen en bewonder de pracht van het Louvre-paleis. De route gaat verder langs de Seine naar het indrukwekkende Musée d’Orsay, gehuisvest in een voormalig treinstation.

3. Champs-Élysées en Grand Palais

Ervaar de grootsheid van de Champs-Élysées en bewonder het architecturale meesterwerk van het Grand Palais, een expositiehal en museum. Een ideale plek voor kunstliefhebbers.

4. Trocadéro en Palais de Chaillot

De blauwe route brengt je naar Trocadéro, waar je een spectaculair uitzicht hebt op de Eiffeltoren vanaf de tuinen van Palais de Chaillot. Perfect voor onvergetelijke foto’s.

5. Tour Montparnasse en Montparnasse Cemetery

Ontdek het moderne gezicht van Parijs bij de Tour Montparnasse en breng een bezoek aan de Montparnasse-begraafplaats, waar enkele beroemde historische figuren rusten.

6. Saint-Germain-des-Prés en Panthéon

Keer terug naar de linkeroever van de Seine en verken het bohemienleven in Saint-Germain-des-Prés. De blauwe route eindigt bij het indrukwekkende Panthéon, een monumentaal mausoleum.

Parijs Trein stedentrip

2.) Paris L’Open Tour: diverse routes door Parijs

Groene Route: Parijs in het Hart

Terwijl de bus de straten van Parijs doorkruist, omarm je de geschiedenis. De groene route neemt je mee naar het kloppende hart van het oude Parijs. De imposante Notre-Dame torent op aan de horizon, haar gotische spitsen doorboren de hemel. Stap uit en wandel door de met geschiedenis beladen gangen van Sainte-Chapelle, een koninklijke kapel die je betovert met haar kleurrijke glas-in-loodramen.

Gele Route: Parijs in Contrasten

De bus glijdt soepel over de beroemde Champs-Élysées, waar de zon de gouden tinten van Parijs onthult. Terwijl je langs boetieks en theaters vaart, komt de majestueuze Arc de Triomphe in zicht. Stap uit en bewonder dit triomfantelijke bouwwerk, een eerbetoon aan de grootsheid van Parijs.

Oranje Route: Moderne Pracht van Parijs

De bus klimt sierlijk naar de heuvel van Montmartre, waar de oranje route de artistieke ziel van Parijs onthult. De Sacré-Cœur straalt wit boven de stad, een spirituele ervaring te midden van kunstenaars en bohemiens. Verder gaat de reis naar Pigalle, waar de straten ’s nachts tot leven komen rond de Moulin Rouge. Laat je betoveren door de bruisende sfeer van deze levendige wijk.


3.) Foxity: Parijs in slechts 1 uur

Blauwe route: kort, maar krachtig

Ervaar een snelle tour van Parijs langs de meest iconische hoogtepunten. Met Foxity hop-on-hop-off bussen in Parijs wordt je in ongeveer 1 uur langs de wereldberoemde bezienswaardigheden gebracht, zoals de Eiffeltoren, het Louvre, Palais Royal en andere must-see locaties.


4.) Open tour: ontdek Parijs via drie intrigerende routes

De groene route: een duik in de geschiedenis

Terwijl de bus zich een weg baant door de straten van Parijs, wordt het historische hart onthuld. De imposante Notre-Dame torent op aan de horizon, haar gotische pracht vangt je aandacht. Stap uit en voel de eeuwenoude energie in de lucht terwijl je Sainte-Chapelle betreedt, een koninklijke kapel doordrenkt met verhalen.

De gele route: onder de zon van de Champs-Élysées

De bus rolt elegant over de beroemde Champs-Élysées, omzoomd door boetieks en theaters die schitteren in het Parijse zonlicht. De majestueuze Arc de Triomphe doemt op aan het einde van de laan, een triomfantelijk symbool van grootsheid. Stap uit en ervaar de grandeur van dit architecturale meesterwerk.

De oranje route: kunstzinnig Montmartre en levendig Pigalle

Terwijl de bus de heuvel van Montmartre beklimt, voel je de artistieke vibe die door de straten zweeft. De Sacré-Cœur torent boven je uit, een witte basiliek die de skyline siert. Rijd vervolgens naar Pigalle, waar de nacht tot leven komt rond de beroemde Moulin Rouge. Laat je betoveren door de levendige sfeer.


Waarom Hop-on-Hop-off in Parijs?

  • Flexibiliteit: Stap uit bij de bezienswaardigheden die jou aanspreken en neem de volgende bus.
  • Deskundig Commentaar: Leer meer over de geschiedenis en cultuur van Parijs met boeiend commentaar aan boord.
  • Comfort: Ontspan in comfortabele bussen terwijl je door de betoverende straten van Parijs rijdt.

Zorg ervoor dat je de meest recente informatie en routes controleert, omdat deze kunnen veranderen. De hop-on-hop-off bussen bieden flexibiliteit, zodat je op je eigen tempo Parijs kunt ontdekken. Veel plezier met sightseeing!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest