8 Leukste Steden & Landen in Europa

Is het alweer tijd om jouw volgende vakantie te plannen? Dan sta je voor een moeilijke keuze. Het aantal fantastische vakantiebestemmingen in Europa is namelijk groots, en het kan dus nog best een uitdaging zijn om het leukste land en de meest bruisende stad uit te kiezen voor jouw volgende trip.


Iedere natuurliefhebber moet de landen Noorwegen en Zwitserland absoluut gezien hebben. Op zoek naar een bestemming voor een stedentrip met veel cultuur? Dan kunnen Berlijn, Wenen en Praag goede opties zijn. Voor de meest unieke bezienswaardigheden zit je goed in het altijd mooie Parijs.

Benieuwd wat nu écht de leukste steden en landen in Europa zijn? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij hebben namelijk een lijst samengesteld met daarin de leukste bestemmingen binnen Europa. We vertellen je in dit artikel ook graag waarom dit onze favorieten zijn. Wellicht zit jouw volgende vakantiebestemming in Europa er ook wel tussen!

Leukste Treinvakantie Bestemmingen Europa

De leukste landen en steden in Europa – Dit is onze top 8

Meerdere keren per jaar trekt een groot deel van de Nederlandse bevolking naar andere delen van Europa om daar vakantie te vieren. Sommige gaan naar de bergen voor een heerlijke wintersportvakantie en andere zoeken de zon op in het zuiden van Europa. Als Europeanen zijn wij gezegend met een prachtig werelddeel waar aardig wat te beleven is. Europa bruist immers van veel verschillende culturen en landschappen. Ieder land en elke stad kenmerkt zich met zijn eigen unieke eigenschappen.

In dit artikel bespreken we de acht leukste steden en landen in Europa. Zit hier een plek tussen die jij nog niet hebt bezocht? Dan moet je deze absoluut toevoegen aan je bucketlist! Laten we dus snel van start gaan met de eerste prachtige stad in onze top 8 van mooiste plekjes in Europa.

1.)    Berlijn

Berlijn Per Trein

De eerste stad in onze lijst is de hoofdstad van Duitsland; Berlijn! Deze stad is een zeer geliefde plek voor een stedentrip onder Europeanen. Dit is niet voor niets, er is namelijk enorm veel te beleven in deze bruisende stad. Voordat we dieper ingaan op datgene wat er voor jou allemaal te doen is in Berlijn, willen we je kort wat achtergrondinformatie geven over deze interessante stad.

Berlijn is met meer dan 3,5 miljoen inwoners absoluut een grote stad te noemen. Daarmee is het ook direct één van de drukste steden van Duitsland. Berlijn is een stad met een rijke geschiedenis en grote delen van de stad zijn na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. Je zult bovendien merken dat er in deze stad een grote diversiteit aan architectuur te bewonderen is. Berlijn is dus een stad met veel historie en cultuur, maar wat is er nu precies allemaal te beleven? Laten we de meest populaire bezienswaardigheden eens nader onder de loep nemen.

De stad Berlijn staat bekend om meerdere bezienswaardigheden. Deze zouden we kunnen opdelen in diverse categorieën. Laten we eens kort stilstaan bij iedere categorie.

Stedentrip Berlijn En Trein

  • Cultuur & Historie

Op het gebied van cultuurgeschiedenis is er veel te beleven en bekijken in Berlijn. Wat zijn enkele activiteiten die jij tijdens jouw stedentrip kunt ondernemen? Je zou een gedeelte van de Berlijnse muur kunnen bekijken. Ook de Brandenburger Tor en Potsdamer Platz zijn absoluut het bezoeken waard. Indrukwekkende monumenten, prachtige kunst en imponerende gebouwen; in Berlijn vind je het allemaal.

  • Natuur

Ook voor de natuurliefhebber is er in Berlijn genoeg te doen. De stad barst namelijk van de natuurgebieden. Bossen, parken, meren en indrukwekkende rivieren. Enkele populaire parken die het bezoeken waard zijn, zijn onder andere het Treptower Park, Grunewald, Tiergarten en Mauerpark. Dit is slechts een greep uit enkele van de indrukwekkende parken die Berlijn rijk is.

  • Kunst

Ben jij een kunstliefhebber? Dan zul jij je ongetwijfeld rijkelijk vermaken in de unieke musea van Berlijn. Een natuurkundig, historisch, technologisch of modern museum? Berlijn heeft ze allemaal. Een bezoekje aan een museum mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw stedentrip.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Berlijn

2.)    Kopenhagen

Kopenhagen

De tweede stad op onze lijst met leukste steden in Europa is Kopenhagen. Dit is de hoofdstad van Denemarken en wordt door veel toeristen onderschat. Je hoort immers niet vaak; “Ik ga op stedentrip naar Kopenhagen.” Toch is deze stad absoluut het bezoeken waard. Misschien juist omdat het niet zo een extreem drukke stad is.

Wanneer je Kopenhagen als stad zou moeten omschrijven, zou het woord ‘gezellig’ waarschijnlijk als eerste naar boven komen. Zowel de uitstraling van deze vrolijke stad als de bezienswaardigheden dragen absoluut bij aan het unieke karakter van de stad. Wat kun je tijdens jouw stedentrip in Kopenhagen zoal beleven? Onderstaand enkele ideeën ter inspiratie.

  • Nyhavn

Nyhavn is de haven van Kopenhagen en tegelijkertijd één van de grootste toeristische trekpleisters. Wij begrijpen wel waarom dat zo is. Het is namelijk een prachtige plek. Overal zie je vrolijke gekleurde huisjes, en ook vind je er ontelbaar veel gezellige bars en cafés.

De charmante haven staat bovendien bekend om zijn fairtrade en duurzame producten. Hier kun je dus ongetwijfeld een leuk souvenirtje scoren voor het thuisfront.

  • Musea

Kopenhagen beschikt over diverse indrukwekkende musea. Ben jij dus een kunst- of cultuurliefhebber? Dan mag een bezoekje aan één van deze musea absoluut niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Kopenhagen.

  • Wandelen & Shoppen

In Kopenhagen kun je ook zeker terecht voor een rustige stedentrip. Bestaat jouw ideale weekend uit het afstruinen van de lokale markten en boetiekjes? Dan is Kopenhagen the place to be. Onderweg stop je af en toe voor een heerlijk kopje koffie met een gebakje. Dat klinkt best aantrekkelijk, vind je ook niet?

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Kopenhagen

3.)    Noorwegen

Treinvakantie Noorwegen

De derde plek die we in dit artikel nader onder de loep willen nemen is een land in het noorden van Europa; Noorwegen. Dit land is het meest westelijke Scandinavische land. Het grenst aan zijn buurlanden Zweden en Finland. Eén hiervan komt later in dit artikel uitgebreider ter sprake.

Noorwegen is een uitblinker op het gebied van natuur. Hier kom je om te genieten van de meest unieke natuurverschijnselen en je te laten verbluffen door de mooiste uitzichten. Als natuurliefhebber moet je Noorwegen op zijn minst één keer in je leven hebben bezocht.

Met nog geen 5,5 miljoen inwoners, is Noorwegen één van de dunst bevolkte landen binnen Europa. Dit komt omdat een groot deel van het land in beslag wordt genomen door de prachtige natuur. Wat is er zoal te bezichtigen? Onderstaand een lijst met enkele wonderen die moeder natuur in Noorwegen heeft achtergelaten.

  • Bossen
  • Gletsjers
  • Fjorden
  • Meren
  • Bergen

Dit is slechts een greep uit de indrukwekkende natuur die in Noorwegen te aanschouwen is. Huur jij binnenkort dus een huisje in de bossen om al dit moois in je op te nemen?

Twijfel je nog welke plek in Noorwegen je het beste kunt bezoeken. Onderstaand een lijstje met enkele populaire steden onder toeristen.

  • Bergen
  • Oslo
  • Stavanger
  • Trondheim
  • Tromsø
  • Kristiansand

Iedere stad heeft uiteraard zijn eigen unieke eigenschappen. Het staat in ieder geval vast dat er in Noorwegen genoeg te beleven is. Voeg dit land dus snel toe aan jouw bucketlist, daar zal je geen spijt van krijgen.

Bekijk ook: complete treinvakantie Noorwegen

4.)    Parijs

Parijs Per Trein

Misschien is het een cliché, maar Parijs mag nu eenmaal niet ontbreken in onze lijst van leukste steden in Europa. Wanneer we het hebben over de leukste steden in Europa, steekt Parijs hier immers toch met kop en schouder bovenuit. Ben jij nog nooit eerder in Parijs geweest? Dan vertellen we je graag wat meer over deze unieke stad.

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, en wordt door veel bezoekers omschreven als een adembenemende stad. Geef ze eens ongelijk, je kijkt immers je ogen uit in deze indrukwekkende stad. Parijs is bovendien het Europese centrum van kunst, mode en cultuur. Dat belooft wat!

Over de bezienswaardigheden in Parijs zouden we een heel boek kunnen schrijven. Je raakt er simpelweg nooit uitgekeken. Wat zijn dan echt de allermooiste plekjes of bezienswaardigheden om te bezoeken? Wij hebben enkele van onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

  • De Eiffeltoren

Breng jij een bezoekje aan Parijs? Dan moét je de Eiffeltoren gezien hebben. Het is zonder twijfel één van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Hoe gaaf is het om te kunnen vertellen dat jij het symbool van Parijs met eigen ogen hebt mogen aanschouwen? De Eiffeltoren is ook prachtig om in de avonden te bekijken. Dan is deze namelijk volledig verlicht, wat zorgt voor een unieke belevenis.

  • Arc de Triomphe

Dit indrukwekkende monument bevindt zich op één van de drukste pleinen van Parijs. De bouw van dit monument werd gestart in het jaar 1806. Het is dus een bouwwerk met een rijke geschiedenis. De architectuur is adembenemend, je zou er zo bij wegdromen. Absoluut toevoegen aan jouw bucketlist dus!

  • De Seine

De Seine is een rivier met een lengte van maar liefst 776 kilometer. Deze rivier stroomt door het centrum van de stad, en dit levert prachtige fotomomenten op. Maak jij een rondvaart op het water of strand je neer bij een heerlijk terrasje met een uitzicht op de Seine? Dit zal jouw bezoek aan Parijs absoluut compleet maken.

5.)    Praag

Trein naar Praag in Tsjechie

Onze nummer vijf is een stad gelegen in centraal Europa. We hebben het over de hoofdstad van het mooie Tsjechië; Praag. Deze toeristische stad is prachtig om te zien en bovendien een stuk voordeliger dan veel andere bestemmingen in Europa.

Praag heeft als stad veel te bieden. De meest populaire plek is ongetwijfeld het historische centrum van de stad. Wist je dat deze zelfs op de werelderfgoedlijst voorkomt? Dat belooft wat!

Het oude centrum van Praag, ook wel de Gouden stad genoemd, beschikt over de grootste omsloten burcht ter wereld. Deze stamt uit de negentiende eeuw en is werkelijk waar een lust voor het oog.

Wandel jij graag? Dan zit je hier wel goed. Een wandeling over de prachtige Karelsbrug of een klim op de beroemde Petrinheuvel voor een fantastisch uitzicht. Praag heeft meer te bieden dan jij wellicht had gedacht. Wij raden je dan ook zeker aan om deze mooie stad te bezoeken zodra je de kans krijgt.

6.)    Zweden

In het noorden van Europa vind je het Scandinavische land Zweden. Dit land staat bekend als één van de meest welvarende en ontwikkelde landen ter wereld. Maar wellicht wist je niet dat Zweden ook een fantastisch vakantieland is. Wij vertellen je graag waarom dit land een plekje heeft verdiend in onze lijst.

Om te beginnen is het goed om te weten dat Zweden van alle markten thuis is. Natuur, cultuur, historie en kunst, Zweden heeft het allemaal. Je beleeft hier de meest unieke avonturen en aanschouwt de meest fascinerende bezienswaardigheden.

  • Voor de natuurliefhebber

Zweden is overal omringt met prachtige natuur. Maak bijvoorbeeld een wandeling door één van de velen bossen of nationale parken. Ook kun je de mountainbike pakken om door de prachtige bergachtige gebieden te rijden. Een lang verhaal kort, de natuurliefhebber zal zich niet vervelen in Zweden.

  • Voor de historie- en cultuurliefhebber

Vind jij de natuur prachtig, maar word je nog veel enthousiaster van historische cultuur? Ook dan zit je goed in dit prachtige land. Zweden is namelijk rijk aan cultuur. Van diverse musea tot kastelen en kunstroutes, als cultuurliefhebber zal jij je rijkelijk vermaken in dit veelzijdige land.

7.)    Wenen

Trein Wenen

Wenen is een fantastische bestemming voor een veelzijdige stedentrip. Er is namelijk veel te doen in deze charmante stad. Je kijkt je ogen uit naar al het moois, maar er zijn ook genoeg activiteiten te ondernemen. De veelzijdigheid van deze stad maakt het een zeer populaire bestemming binnen Europa.

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk. Het staat ook wel bekend als de muziekstad, aangezien veel bekende componisten hier in het verleden hebben vertoefd. De stad is rijk aan cultuur en architectuur, maar ook voor de winkelliefhebbers is er goed nieuws. Wenen is een fantastische stad om heerlijk te shoppen.

Wat mag jij absoluut niet overslaan tijdens jouw verblijf in Wenen? Onderstaand enkele ideeën ter inspiratie.

  • Een bezoek aan de Weense Staatsopera
  • Een bezoek aan Mozarthaus
  • Een bezoek aan het kunsthistorische museum
  • Maak een wandeling door de stad en aanschouw de prachtige gebouwen
  • Dagje shoppen!

Dit is uiteraard slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden en activiteiten die Wenen te bieden heeft. Er is in ieder geval genoeg te doen in deze indrukwekkende stad, daar bestaat geen twijfel over! Deze bestemming is dan ook met recht opgenomen in de lijst van leukste steden in Europa.

8.)    Zwitserland

Mooiste Steden Zwitserland

Zwitserland is één van de kleinere landen binnen Europa, maar daarmee zeker niet de minste. De natuur in dit land is niets minder dan adembenemend. Je weet werkelijk waar niet wat je ziet wanneer je Zwitserland voor het eerst bezoekt.

Ben jij een natuurliefhebber? Dan is het simpelweg geen optie om Zwitserland over te slaan. Genieten van de prachtige uitzichten in de zomermaanden of misschien heerlijk op wintersport in de koudere maanden? Het kan allemaal.

Ook een rijke cultuur ontbreekt niet in dit land. Je kijkt je ogen uit in de diverse indrukwekkende musea. Maar wie naar Zwitserland komt, komt toch voornamelijk om de prachtige watervallen, gebergten, bosgebieden en rivieren te bekijken. Van de berg de Matterhorn tot het meer van Genève, de unieke plekjes in dit land zijn stuk voor stuk sensationeel te noemen.

 

 

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest