6 mooiste wintersportgebieden in Zwitserland per trein

Genieten van sneeuwzekere skigebieden met adembenemende uitzichten? Dan is één van de 6 wintersportgebieden in Zwitserland wellicht iets voor jou. De bestemmingen zijn natuurlijk bereikbaar per trein. Zeker doordat de nachttrein tegenwoordig in één keer naar Basel rijdt, maar ook de ICE International met een reistijd van 8 uur en één overstap is goed te doen. Op station Basel stap je vervolgens over op de regionale trein naar één van de skigebieden op deze pagina.

Voor de reis bestel je treinkaartjes naar Zwitserland natuurlijk online. Deze zijn tot 180 dagen voor vertrek verkrijgbaar, waarvan een beperkt aantal voordelige vroegboek tickets. Wil je voordelig reizen? Wacht dan niet te lang, want zodra de vroegboek tickets zijn uitverkocht stijgen de prijzen.

  1. Verbier
  2. Zermatt
  3. St. Moritz
  4. Davos-Klosters
  5. Saas-Fee
  6. Arosa-Lenzerheide

Zwitserland heeft meer dan 200 skigebieden en biedt skiërs en snowboarders van alle niveaus een breed scala aan mogelijkheden. De meeste skigebieden hebben moderne skiliften en sneeuwkanonnen om de sneeuwzekerheid te garanderen. Naast skiën en snowboarden biedt Zwitserland een scala aan andere wintersportactiviteiten, zoals langlaufen, sleeën, ijsklimmen en schitterende winterwandelpaden.

 

Mooiste wintersportgebied van Zwitserland

Ontdek en bezoek één van de mooiste wintersportgebieden in Zwitserland per trein. Bestel goedkope treinkaartjes natuurlijk eenvoudig online zonder extra boekingskosten. Zoek tickets via de link en boek direct, zodat je profiteert van het laagste tarief.

Verbier: westen van Zwitserland

Gelegen in kanton Wallis in het westen van Zwitserland is het gebied goed bereikbaar per trein. Met de hoogte van 1500 meter is het wintersportgebied sneeuwzeker en beschikt het over een groot aantal sneeuwkanonnen om de pistes te voorzien van voldoende sneeuw.

Met meer dan 400 kilomter aan pistes is het skigebied geschikt voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Het staat bekend om zijn uitdagende off-piste mogelijkheden en heeft een groot aantal freeride-routes. In het dal tref je het dorp met een breed scala aan accommodaties, van eenvoudige pensions tot luxe hotels. Veel accommodaties zijn gelegen aan de pistes en bieden ski-in/ski-out mogelijkheden.

Daarnaast kent Verbier een bruisende après-ski-scène met tal van bars en restaurants. Het staat tevens bekend om zijn nachtleven en kent diverse nachtclubs.

Zermatt: zuiden van Zwitserland

Wintersportgebied Zermatt is bekend over de hele wereld en beschikt over 360 kilometer aan pistes voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters. Deze bestemming in Zwitserland is autovrij en je kan het dus uitsluitend per trein bereiken.

Bezoek Zermatt voor luxe accommodaties, uitzichten op de Matterhorn en sfeervolle apres-ski en horeca gelegenheden voor de ultieme wintersportvakantie.

St. Moritz: chique skigebied in Zwitserland

Reis per trein naar Zürich, waarna skigebied St. Moritz uitstekend bereikbaar is per trein. Luxe accommodaties en leuke evenementen als White Turf-paardenraces en het St. Moritz Gourmet Festival is dit een absolute topbestemming. Verder tref je hier tal van horecagelegenheden, chique hotels & pensions en 350 kilometer aan pistes.

Davos-Klosters: oosten van Zwitserland

Het gebied is bekend als thuisbasis van het World Economic Forum, maar heeft veel meer te bieden. Zo kan je hier in de winter genieten van ruim 300 kilometer aan pistes en zijn faciliteiten en voorzieningen van hoog niveau.

Saas-Fee: Sneeuwzeker skigebied

Reis per trein naar Brig, waarna je overstapt op de directe trein naar Saas-Fee in Zwitserland. Het wintersportgebied is gelegen op 1800 meter en kent 100 kilometer aan pistes. Het autovrije dorp is traditioneel en kent een zeer ontspannen sfeer.

Vanwege de hoogte en de vele sneeuwkanonnen is het gebied misschien wel één van de meest sneeuwzekere gebieden van Zwitserland.

Arosa-Lenzerheide: geschikt voor alle niveaus

Skigebied Arosa beschikt over 70 kilometer en Lenzerheide 130 kilometer; samen 200 kilometer aan prachtige pistes geschikt voor alle niveaus. Met leuke evenementen als het Snow & Safety-festival en het Gay Ski Week-evenement is Arosa-Lenzerheide een gewilde bestemming. Verder kan je hier natuurlijk genieten van de gezellige terrasjes, winterwandelpaden en familie vriendelijke horeca gelegenheden.

Natuurlijk reis je per trein naar één van deze mooie skigebieden in Zwitserland. Je hebt geen last van slecht weer en kaartjes zijn voordelig verkrijgbaar.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest