5x Wandelen in Antwerpen: leuke routes!

Stap binnen in de betoverende wereld van Antwerpen, waar geschiedenis, kunst en culinaire geneugten samenkomen. Dit artikel neemt je mee op een boeiende verkenningstocht door de stad, waarbij we de vijf beste wandelingen belichten die je kunt maken tijdens je bezoek. We zullen je laten zien hoe je per trein kunt reizen, waar je kunt verblijven en wat er te zien en te doen is, inclusief wandelroutes, winkelstraten, bezienswaardigheden en eetgelegenheden.

Wandelen in Antwerpen en een reis per trein

Je avontuur begint met een comfortabele treinreis naar Antwerpen, waar je onderweg kunt genieten van comfortabele stoelen, rust en het voorbijrazende landschap. Na ongeveer 1,5 uur reizen arriveer je op Antwerpen Centraal, waarna de wandelingen door Antwerpen kunnen beginnen. Hierbij kan je kiezen uit een compleet arrangement van treinkaartjes naar Antwerpen in combinatie met hotelovernachtingen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om losse treintickets naar Antwerpen te boeken.

Route van IC Brussel naar België

Wandeling 1: Historische Pracht in het Oude Centrum

We nemen je mee op een reis door het historische hart van Antwerpen. Terwijl je door de geplaveide straten van het oude centrum wandelt, ontdek je de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met het beroemde kunstwerk “De Kruisafneming” van Rubens. Verlies jezelf in de middeleeuwse architectuur en de authentieke boetiekjes die de straten sieren.

  • Beginpunt: Grote Markt
  • Eindpunt: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
  • Lengte: Ongeveer 2 km
  • Highlights: Verken de charmante Grote Markt met het imposante stadhuis en gildehuizen. Wandel door pittoreske straten naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, bewonder het meesterwerk “De Kruisafneming” van Rubens en geniet van de middeleeuwse sfeer.

Wandeling 2: Kunst en Cultuur in de Zuidwijk

Verken de bruisende Zuidwijk, een plek vol kunst en cultuur. Bezoek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en bewonder werken van Vlaamse meesters. Wandel door de straten en laat je betoveren door street art en moderne galerijen die de creatieve ziel van Antwerpen weerspiegelen.

  • Beginpunt: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten
  • Eindpunt: Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA)
  • Lengte: Ongeveer 3.5 km
  • Highlights: Ontdek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en bewonder werken van Vlaamse meesters. Wandel langs straatkunst en moderne galerijen in de Zuidwijk. Bezoek het Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA) en ervaar de creatieve vibe van Antwerpen.

Citytrip Antwerpen Per Trein

Wandeling 3: Sereniteit in het Stadspark

Neem even de tijd om te ontspannen in het groene Stadspark van Antwerpen. Wandelen langs de vijvers en door de schaduwrijke paden biedt een rustgevende ervaring. Bewonder de standbeelden en geniet van een moment van stilte te midden van de drukte van de stad.

  • Beginpunt: Stadspark
  • Eindpunt: Koningin Astridplein
  • Lengte: Ongeveer 2.5 km
  • Highlights: Geniet van een rustige wandeling door het groene Stadspark van Antwerpen. Bewonder standbeelden en fonteinen terwijl je langs vijvers en paden wandelt. Eindig je wandeling op het levendige Koningin Astridplein.

Wandeling 4: Modieuze Winkels in de Modewijk

Ontdek de modieuze kant van Antwerpen in de Modewijk. Wandel langs de beroemde winkelstraat Meir, waar je een mix van internationale merken en lokale boetieks vindt. Laat je inspireren door de etalages vol stijl en creëer je eigen modeverhaal.

  • Beginpunt: Centraal Station
  • Eindpunt: Winkelstraat Meir
  • Lengte: Ongeveer 2 km
  • Highlights: Start bij het indrukwekkende Centraal Station van Antwerpen. Wandel door de Modewijk en verken de beroemde winkelstraat Meir. Ontdek een mix van internationale merken en lokale boetieks, en geniet van een shoppingervaring vol stijl.

Wandeling 5: Rivierzichten en Maritieme Pracht

De laatste wandeling brengt je naar de Scheldekaaien, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de rivier en de maritieme sfeer kunt ervaren. Bewonder de historische pakhuizen en bezoek het indrukwekkende Museum aan de Stroom (MAS). Sluit de dag af op een terras aan het water en geniet van de zonsondergang.

  • Beginpunt: Museum aan de Stroom (MAS)
  • Eindpunt: Steenplein
  • Lengte: Ongeveer 2.5 km
  • Highlights: Bezoek het Museum aan de Stroom (MAS) en ontdek de maritieme geschiedenis van Antwerpen. Wandel langs de Scheldekaaien en bewonder historische pakhuizen en uitzicht op de rivier. Sluit af op het sfeervolle Steenplein met terrassen aan het water.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest