5x uitgaan in Düsseldorf per trein

Met de trein naar Düsseldorf om de mooiste uitgaansgelegenheden te bezoeken? Dat is altijd een goed idee. Uitgaan in deze grote Duitse stad is altijd een beleving. Düsseldorf houdt de mooiste en bruisendste clubs verborgen in het hart van het centrum, met keuze uit  clubs en bars met verschillende muziekgenres, stijlen en ambiances.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Düsseldorf voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes naar Düsseldorf boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek vanaf 20 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 2 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Hamburg direct van start gaat.

  1. Schickimicki Club aan de Neustraße
  2. Rudas Studios Club aan de Zolhoff
  3. Nachtresidenz aan de Bahnstraße
  4. Kuhstall aan de Bolkerstrasse
  5. The Eight aan de Rathaus Ufer

Of je nu wilt dansen tot je voeten zeer doen, of wilt genieten van Duitse bieren en live muziek. Düsseldorf heeft altijd een uitgaansgelegenheid die op jouw lijf geschreven is. Niemand hoeft de BOB te zijn. Vanuit Nederland reis je namelijk heel makkelijk en snel met de trein naar Düsseldorf. Wij hebben de 5 beste uitgaansplekken alvast op een rijtje gezet.

Trein Dusseldorf

Dit zijn de 5 beste uitgaansgelegenheden in Düsseldorf

Ook een keer stappen of uitgaan in Düsseldorf per trein? Voor dit traject reis je per ICE International vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Vervolgens reis je met één keer overstappen naar het centrum van Düsseldorf, waarna jouw stapavond kan beginnen. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken van Düsseldorf vol met uitgaansgelegenheden.

1.) Schickimicki Club aan de Neustraße

De Schickimicki Club vind je aan de levendige Neustraße in Düsseldorf. Dat is ook precies waar deze gezellige uitgaansgelegenheid thuishoort. De Schickimicki Club is een echte hotspot waar je elk weekend kunt genieten van goede optredens en dansavonden.

Maar, hier kun je ook dansen tot de zon opkomt boven de Rijn. Het muziekgenre is hier heel divers. Je luistert naar pop klassiekers maar ook naar elektronische muziek en hits uit de jaren ‘80 en ‘90. De Schickimicki Club is op vrijdag en zaterdag geopend tot 05.00 uur.

2.) Rudas Studios Club aan de Zolhoff

De Rudas Studios Club was ooit een film- en geluidsstudio. Dit is een hele hippe club die je vindt in het moderne havengebied van Düsseldorf. In de Rudas Studios Club kun je elk weekend genieten van diverse evenementen. Ook is er in het weekend live muziek en dj’s.  Ook het interieur van de club is puur genieten. Neon verlichting voert hier de boventoon. Deze hippe nachtclub en voormalige filmstudio doe je denken aan de Hollywood Studios.

Tip! Ga je met de trein naar Dusseldorf en wil je uitgaan in Rudas Studios Club? Dan kun je overnachten in het Radisson Blu Media Harbour Hotel. Deze ligt namelijk op loopafstand!

3.) Nachtresidenz aan de Bahnstraße

Een andere fantastische club die laat zien hoe wild het nachtleven van Düsseldorf is, is de Nachtresidenz. Hier ga je elk weekend met de voetjes van de vloer. Dat kan op vrijdag en zaterdag totdat de zon over de Duitse stad begint te schijnen. Deze club is misschien wel één van de meest indrukwekkende van de stad. Mede door de adembenemend mooie inrichting en de goede muziek die hier wordt gedraaid. De nachtclub is gevestigd in een karakteristiek oud theatergebouw,. Overdag kun je hier exposities bezichtigen en andere evenementen bijwonen. De Nachtresidenz is écht een must-do als je in Düsseldorf bent.

Tip! Voordat je de nodige drankjes gaat drinken, ga je eten bij Italiaans restaurant Da Noi aan de Graf-Adolf-Strasse. Vooral de pizza’s uit de steenoven zijn hier een aanrader.

4.) Kuhstall aan de Bolkerstrasse

De Kuhstall betekent letterlijk “Koeienstal.” Als je op zoek bent naar een gezellige bar annex club, dan is dit de plek waar je wilt zijn. Kuhstall Düsseldorf biedt je een geweldige club ervaring, maar ook voldoende gezelligheid binnen een intieme ambiance. Dit is de favoriete plek van de locals, maar ook van toeristen of mensen die een weekend willen stappen in de Duitse stad. Je kunt hier dansen tot in de late uurtjes en genieten van de lekkerste drankjes.

Tip! De Kuhstall vind je in het oude gedeelte van de stad. Dichtbij de Marktplatz met het stadhuis. Deze dateert uit de 16e eeuw. Ga je in de decembermaand met de trein naar Düsseldorf? Dan vind je op dit plein ook de welbekende en sfeervolle kerstmarkt.   

5.) The Eight aan de Rathaus Ufer

Dichtbij de Rijnpromenade in Düsseldorf vind je The Eight. Een moderne nachtclub waar zowel een jonger als ouder publiek zich kan vermaken. Deze uitgaansgelegenheid heeft zelfs een fantastische buitenruimte. In de zomer worden hier tal van muziekevenementen georganiseerd. Het muziekgenre is hier heel afwisselend. Het interieur heeft een sfeervolle uitstraling en diverse leuke lounge hoeken. Natuurlijk kun je ook plaatsnemen aan de bar waar de bartender de lekkerste cocktails van de stad voor je maakt. Heb je trek gekregen? In The Eight worden ook verfijnde gerechten geserveerd. Zoals fingerfoods én sushi.

Tip! Wil je chique dineren voorafgaand aan een avondje uit? Ook dan kun je terecht in The Eight. De club beschikt namelijk over een apart privé restaurant én een cocktailbar. Reserveer wel even van tevoren want mensen staan in de rij om hier te kunnen eten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest