5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

Reis natuurlijk per trein naar één van deze mooie mountainbike routes in Frankrijk. Bekijk beschikbare routes, zitplaatsen en prijzen eenvoudig via de online reisplanner. Kaartjes bestel je voordelig online via aanbieders als NS International, TheTrainLine, DeutscheBahn en B-Europe.

  1. Ardèche
  2. Languedoc
  3. Vogezen
  4. Noord-Frankrijk
  5. Franse Alpen

Als je met de trein naar Frankrijk wilt reizen, kun je jouw mountainbike uiteraard gewoon meenemen. Bijvoorbeeld naar de Jura, de Vercors of de Provence. Welk gebied je ook kiest, hier fiets je de mooiste routes. Met jouw hardtail, full suspension of elektrische mountainbike. Wij hebben de 5 mooiste mountainbike routes in Frankrijk alvast voor je op een rijtje gezet.

Trein Wandelen Frankrijk Hond

De 5 mooiste mountainbike routes in Frankrijk

Ontdek per fiets de mooiste landschappen, slingerende modderpaadjes en bosrijke natuurgebieden. Frankrijk kent zeer mooie Mountainbike routes, die natuurlijk per trein bereikbaar zijn. Check de laagste prijs voor treinkaartjes voor de trein naar Frankrijk altijd op onze website. Bestemmingen zijn al bereikbaar vanaf 35 euro.

1.) Mountainbiken in de Ardèche

Franse Natuur Mountainbiken Ardeche

De Ardèche in Frankrijk is een perfecte plek om jouw mountainbike prestaties naar een hoger niveau te tillen. Toch zijn de routes hier ook geschikt voor minder ervaren fietsers. Eén van de mooiste mountainbike routes in deze omgeving is de Grande Traversée de L’Ardèche. Je kunt kiezen uit verschillende trajecten. Zoals de route in het Regionale Natuurpark Monts d’Ardeche. Tijdens deze route fiets je door de mooiste en meest ruige landschappen, maar vind je ook voldoende uitdagingen in de bergen van de Ardèche.

Je kunt ook kiezen voor een ander deel van deze fietsroute met een totale lengte van 315 km. je zou ook kunnen starten in St. Félicien. Je fiets dan rondom de Ardechoise berg. In deze omgeving kun je ook in de zuidelijke regio mountainbiken. Terwijl je van Vallon Pont d’Arc naar Bourg-Saint-Andéol fietst, geniet je van kloven en échte ruige wildernis. Wil je starten in Vallon Pont d’Arc en reis je met de trein? De plaats heeft een eigen treinstation.

2.) Mountainbiken in de Languedoc

Ben je een liefhebber van mountainbiken in Frankrijk? Dan is deze trail in Nationaal Park Haute Riviere Languedoc op jouw lijf geschreven. De route staat bekend om zijn pittige afdalingen, maar ook steile klimmen tot wel 1000 meter hoog. Je fietst namelijk te midden van de uitlopers van de Pyreneeën. Deze mountainbikeroute is vooral geschikt voor de meer ervaren mountainbikers. Als je deze route in de Languedoc wilt fietsen, dan kun je het beste starten in Olargues. Een prachtig dorp uit de middeleeuwen met veel verblijfsmogelijkheden.

Tip! Als je jouw route begint in Olargues en hier ook verblijft, dan zou je zeker de bekende Pont du Diable moeten bewandelen. Maak een wandeling door het oude stadscentrum en laat je onderdompelen in de gemoedelijke Franse sfeer die je hier bijna kunt proeven.

3.) Mountainbiken in de Vogezen

Mountainbiken Frankrijk Vogezen

De Vogezen is bij uitstek hét Franse gebied voor mountainbikers. Zeker als je kiest voor Bikepark La Bresse-Hohneck. Hier kun je verschillende routes fietsen. Zoals enduro, freeride en downhill trails. Het gebied kenmerkt zich door mooie brede en groene paden, maar ook door uitdagende singletracks en flinke afdalingen van redelijk serieuze bergen. Zoals de Le Hohneck en de Le Kastelberg van respectievelijk 1366 en 1350 meter hoog. Een hele verrassende mountainbike route in Frankrijk met goed onderhouden tracks en paden.

4.) Mountainbiken in Noord Frankrijk

Wil je liever wat dichter bij huis blijven maar toch mountainbiken in Frankrijk? Dat kan in Les Hautes Rivières. Dit is vooral een prachtig fietsgebied voor liefhebbers van redelijk vlakke trails en single tracks. Je mist hier natuurlijk wel de echte imposante bergen. Dat maakt de routes niet minder spectaculair.

Hier kom je van alles tegen. Makkelijke paden waar je een fijn tempo aan kunt houden, maar ook paadjes met stenen en flinke afdalingen. Als je vanuit La Chaude Fourrée via Les Racines naar Les Devers de Nohan fietst, kom je ook diverse aangelegde tracks tegen met leuke sprongetjes. Uitdagend, maar zeker het proberen waard.

Tip! Als je met de trein wilt mountainbiken in Le Hautes Rivières in Frankrijk, dan kun je ook de Thalys nemen. Deze vertrekt vanuit Amsterdam en brengt je via Lille en Charleville-Mezieres naar Monthermé. Jouw mountainbike kan natuurlijk gewoon mee!

5.) Mountainbiken in de Franse Alpen

Ben jij een liefhebber van mountainbiken én bergen? Dan vind je in Les Deux Alpes alles wat je hartje begeerd. De meest bekende plek in deze regio is natuurlijk de Alpe d’Huez, maar het gebied heeft nog veel meer mooie routes te bieden. Enige ervaring is vereist, want de afdalingen en klimmen kunnen hier behoorlijk pittig zijn. Wel worden er vaak alternatieve routes aangeboden die je om een berg of steile afdaling heen leiden. Volop vrijheid dus!

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders