5x Mooiste plekken in Normandië per trein

Wat zijn de mooiste plekken in Normandië? Wat moét je gewoonweg gezien hebben als je op vakantie gaat naar Frankrijk? Deze bijzondere regio kent mooie bezienswaardigheden en heeft nogal wat meegemaakt. Het leuke is dat de mooiste plekken in Normandie vrij eenvoudig te bereiken zijn per trein. Eveneens per auto, bus of fiets is deze regio goed te doen met mooie wegen langs de Franse kustlijn. Met elk type vervoersmiddel maak je Frankrijk op een andere manier mee. Per trein maak je onderweg kennis met de omgeving en kan je historische treinstations bewonderen.

Om de mooiste plekken in Normandië per trein te bezoeken kan je eenvoudig online goedkope treinkaartjes bestellen. Zo reis je duurzaam en comfortabel naar dit fascinerende departement in Frankrijk. Deze bestel je bij diverse aanbieders als NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en B-Europe. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 85 euro.

  1. Romantisch Giverny
  2. Kleurrijk Honfleur
  3. Pareltje Étretat
  4. Eiland Mont Saint-Michel
  5. Rouen en Jean d’Arc

Eenmaal aangekomen in de regio wil je natuurlijk wel weten wat de hotspots van Normandië zijn. Is dat aan de kust, op een eiland of juist in een bruisende stad? Je hoeft geen keuze te maken, want in dit deel van Frankrijk vind je het allemaal. Ga binnenkort met de trein op reis? Zet deze 5 mooiste plekken in Normandië dan alvast op jouw to-do list. Bon vacance!

Trein Mooiste Plekken Normandie

Ontdek de 5 mooiste plekken in Normandië per trein

Historie, bezienswaardigheden, Franse specialiteiten en mooie plekken waar je het nog altijd over zal hebben. Normandië heeft het allemaal en is eenvoudig bereikbaar per trein met een reistijd van slechts 5.40 uur. Allereerst reis je per trein naar Parijs Nord, waarna je overstapt op de regionale trein naar een bestemming in Normandië.

1.) Het romantische dorpje Giverny

Giverny is de woonplaats van Monet. Het slaperige dorp ademt het impressionisme bijna uit. Dat merk je aan de vele schilderachtige parken en tuinen. Vol met geurige bloemen in de meest romantische kleuren. Giverny is dan ook een plekje in Normandië dat je zeker wilt vereren met een bezoekje. Je snapt direct waar Monet zijn inspiratie vandaan heeft gehaald.

Wil je liever rustig genieten van Giverny? Stap dan in het oude treintje en laat je betoveren door de vallei van Eure. Bezoek het huis en de tuinen van Monet, maar sla ook het museum van het impressionisme niet over. Heb je na deze romantiek zin gekregen in een glas rosé? Drink deze dan in stijl op het terras van Hotel Baudy. Rodin en Cézanne gingen je al voor.

2.) De kleurrijke stad Honfleur

Honfleur is een stad in Normandië die je direct al bij de eerste aanblik in je hart sluit. De kleuren van de mooie pakhuizen aan de haven laten je gedachten eventjes spelen met een emigratie. Honfleur is leuk! Ontzettend leuk! Hier kun je urenlang wandelen door de authentieke straatjes, shoppen in Franse boetiekjes of op het centraal gelegen marktplein.

Honfleur is tevens een prima start voor het bezoeken van nog meer mooie plekken in Normandië. Het strand van Plage du Butin ligt namelijk op een steenworp afstand. Geniet van zeevruchten en vis in één van de vele bistro’s aan de rand van de jachthaven. Honfleur heeft uitstekende restaurants in alle prijsklassen. Van een basic daghap tot aan Michelin.

Tip! Wil je écht culinair uitpakken? Ga dan eten bij Michelin restaurant SaQuaNa op Place Hamelin in Honfleur. Een gezellig en sfeervol restaurant waar je kunt genieten van de meest bijzondere gerechten uit de Franse en Europese keuken. Zeker een hoogtepunt!

Plekken in Normandie

3.) Étretat als het pareltje van de Albatros Kust

Alleen al bij de aanblik van Étretat sluit je Normandië in je hart. Deze prachtige krijtrotsen partij met idyllisch strandje vind je aan de Albatros Kust. Ben je een liefhebber van mooie wandelroutes? Dan mag je deze plek zeker niet overslaan. Vergeet zeker niet om je fotocamera mee te nemen. Dit is misschien wel de meest fotogenieke plek van Frankrijk.

Bekijk de rotsen ook zeker eens vanaf een afstand. Zeker weten dat je de wereldberoemde slurf van de olifant in de zee ziet zakken. Dit bijzondere verschijnsel vastleggen kun je ook doen vanaf de krijtrots Falaise d’Amont. Het is een klim naar boven, maar die moeite wordt zeker beloond. Boven geniet je van een adembenemend uitzicht dat je nooit meer vergeet.

4.) Eiland Mont Saint-Michel

Zeg je Normandie, dan denk je aan Mont Saint-Michel. Een bijzondere plek die je écht bezocht moet hebben. Het wereldberoemde bedevaartsoord omvat een dorp en de gelijknamige abdij. Deze zie je al van verre boven het dorpje uitsteken. Ook als het hoogwater is en je deze trekpleister niet te voet kunt bezoeken. Mont Saint-Michel is één van de meest indrukwekkende plekken die Normandië rijk is. En dat zijn er nogal wat.

Tip! Wil je niet alleen genieten van de aanblik op afstand? Bezoek Mont Saint-Michel dan tijdens laagtij. Dat kun je zelfstandig doen, maar ook met een gids. Als je de oversteek eenmaal hebt gemaakt, maak dan zeker een wandeling door La Grande Rue. Zodra je deze straat inloopt, lijkt het alsof je via een tijdmachine in de Middeleeuwen bent beland.

5.) Rouen en Jean d’Arc

Rouen in Normandië is niet alleen een mooie stad, maar ook één met een indrukwekkende historie. Dat lees je niet alleen in de geschiedenis, maar zie je ook als je een wandeling maakt door het oude centrum. Het lijkt alsof je in een levensecht decor uit de Middeleeuwen loopt. Bezoek kathedralen en bewonder de adembenemende architectuur van heel dichtbij.

Rouen is ook onlosmakelijk verbonden met Jean d’Arc. Dit is namelijk de plek waar de veroordeling heeft plaatsgevonden. Ga je met de trein naar Rouen? Sta dan ook even stil bij de aanblik van treinstation Gare de Rouen. Ook dit is een historisch monument in Art Nouveau stijl. Station Rouen-Rive-Droite is één van de mooiste die Normandië rijk is.

Ook per trein één van de mooiste plekken in Normandië per trein bezoeken? Wacht dan niet langer en zoek treintickets voor jouw (trein)reis naar één of meerdere Franse bestemmingen in de regio.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest