5x Kajakken of Kanoën op de grens van Nederland en Duitsland

In voor een avontuur en genieten van rust en pure natuur? Bezoek dan één van deze kanoroutes in Duitsland. Kajakken of kanoën in Duitsland kan in diverse regio’s, zoals in de regio nabij de Nederlandse grens, in Noord-Duitsland, maar ook in Zuid-Duitsland zijn schitterende routes. Nieuwsgierig? Wij hebben 5 routes voor je uitgezocht en natuurlijk goed bereikbaar met de trein.

Alles wordt mooier vanaf het water! Daarbij ben je samen lekker aan het bewegen en ontdek je samen unieke gebieden vanuit een kano. Natuurlijk reis je duurzaam en voordelig met de trein naar één van deze regio’s. Zowel de InterCity Berlijn als ICE International vertrekken dagelijks 5 tot 6 keer vanuit verschillende Nederlandse treinstations naar Duitsland. Bekijk de beschikbaarheid en boek jouw treinreis 2 tot 6 maanden voor vertrek voor de voordeligste prijs.

Internationale treinkaartjes

Over de Ems bij Rheine

Reis per InterCity Berlijn naar Rheine en huur een kano voor een route over de Ems. Leuk voor kleine en grote groepen van alle leeftijden. Vaar per kajak, sup of kano door het Münsterlandschap en geniet peddelend van het kronkelende riviertjes door het natuurgebied. Onderweg kom je namelijk een aantal natuurreservaten tegen op de Ems. Even uitrusten? Geen probleem, want de rivier kent diverse spots om te pauzeren.

De Eifel

Het is niet de eerste keer dat wij de Eifel noemen als leuke vakantiebestemming. Je kan er van alles beleven en het is op minimale reisafstand van de Nederlandse grens. Het is een prachtig vakantiegebied op enkele uren reisafstand. Afhankelijk van de waterstand is een kanotocht in het natuurgebied mogelijk. Zowel voor 1 dag als 2 dagen zijn er routes beschikbaar, waarbij je langs stroomversnellingen, bosrijke gebieden en bergwanden vaart.

Kanoën op de Vecht

Op enkele uren reisafstand van Zwolle vind je de Vecht. Hier kan je samen met collega’s, vrienden of familie uren geniet van een ongerept waterlandschap met prachtige heidelandschappen en bosrijke gebieden. Een kanotocht over de Vecht is een avontuurlijke natuurbelevenis geschikt voor jong en oud. Bij diverse locaties is het mogelijk om een kajak of kano te huren voor de kanovaart.

Rivier de Hase en Hunte

Net over de Duitse grens bij Emmen vind je de riviertrektocht over de Hase. Geniet hier van prachtige riviervlaktes, vissers langs de kant en pure natuur. Vervolgens zou je verder kunnen over rivier de Hunte. Deze loopt van Hunteburg tot Oldenburg. Eventueel zou je een meerdaagse kanovaart kunnen organiseren in deze omgeving.

Haltern am See

Vlak over de Nederlandse grens ligt Haltern am See. Hier vind je een prachtig merenlandschap waar je uren kan kanoën, kajakken of varen met één van de bootjes. Bij bootverhuur Meilenbrock kan je diverse boten huren en krijg je voldoende informatie voor een volle dag vaarplezier. Daarnaast zou je eventueel de charmante stad met rijke historie kunnen bezoeken.

5x Fietsen in België per trein

5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

5x Fietsen in Duitsland per trein

5x Fietsen in Duitsland per trein

Wil je graag fietsen in een andere omgeving? Maak je dan op voor een top 5 met de mooiste fietsroutes in Duitsland die het land rijk is. Kies voor een route langs bekende rivieren, door oude steden of wijngaarden. Duitsland kent net als Nederland, prachtige fietsgebieden en goed onderhouden fietspaden. Of je nu wilt fietsen langs de Elbe en de Rijn of liever de heuvels van het Schwarzwälder Hochwald trotseert. Op slechts een paar uur rijden vind je tal van fietsroutes.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders