5x kajakken of kanoën in de Ardennen

Er echt even tussenuit en een dag genieten op het water in België? Reis met de trein naar België en ga een dagje kajakken of kanoën in de Ardennen. Elke dag vertrekken er meer dan 30 treinen vanuit verschillende stations in Nederland naar onze Zuiderburen. Kies uit één van de kanoroutes en beleef een onvergetelijke dag.

Met de trein naar de Ardennen

Ook een dagje kajakken of kanoën in de Ardennen? Reis dan met de trein naar één van de onderstaande bestemmingen. Treintickets boek je al vanaf 18 euro per enkele reis en zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar. Bekijk online de beschikbaarheid.

Kajak of kano in de Ardennen

Ter inspiratie hebben wij 5 interessante vaargebieden voor je opgezocht. Leuk voor een dagje of weekendje weg.

Lesse: vanaf Gendron, Houyet naar Anseremme

Het hele jaar kan je varen op rivier de Lesse. Met een groot aantal verhuurders in de omgeving is er altijd wel een aanbieder voor een kano of kajaktocht op de Lesse.  Routes lopen uit één van van 11 tot 21 kilometer met dieptes variërend van 60 cm tot 30 meter.

Rivier de Lesse is een zijrivier van de Maas en ontspringt op een hoogte van 480 meter in Ochamps. Vertrek per kano of kajak vanaf Gendron of Houyet en vaar langs prachtige natuur en bezienswaardigheden richting Anseremme.

Ourthe: vaarplezier door schitterende natuur

Vakantie, dagje weg of weekendje België? Kanovaren op rivier de Ourthe is een absolute aanrader! Vaar per kajak of kano over de Ourthe. Langs de oevers vind je schitterende natuur, terwijl je lekker actief bezig bent. De kanotocht duurt ongeveer 2 uur met een afstand van 7 kilometer, waarbij je vertrekt vanaf Chêne à Han in Grandhan, een dorp in de buurt van Durbuy.

&

Semois: kano of kajak op de Semois

Een keer naar het zuiden van de Ardennen? Het is misschien wel het mooiste gedeelte van de regio met diverse kanoroutes. Kajakken of kanoën op de Semois moet je zeker een keer gedaan hebben. Met routes van 4, 12, 15 en 20 kilometer kan zowel de beginnende als gevorderde peddelaar uit de voeten.

Met een lengte van 175 kilometer, diverse opstapplaatsen en een groot aantal verhuurders is dit een walhalla voor watersporters.

Amblève

Het hele jaar kan je terecht op rivier de Amblève. Met diverse stroomversnellingen en een variatie aan landschappen langs de oever van de Amblève is dit één van de mooiste regio’s. Klaar met de Lesse, Ourthe en Semois? Dan moet je zeker een dagje kanoën of kajakken in deze regio van België. Vertrekpunten vind je op diverse punten langs de oever.

Warche

Rivier de Warche ligt aan de Oostkant van Luik en ontspringt op ongeveer 650 meter hoogte bij Losheimergraben aan de Belgisch-Duitse grens. Met een pittige snelheid loopt de rivier ongeveer 50 kilometer in westelijke richting en voedt de stuwmeren van Bütgenbach en Roberville. Onderweg kom je door bosrijk en stedelijk gebied met versnellingen, een vallei, een kloof en verschillende bezienswaardigheden.

 

Met de trein winkelen in Amsterdam

Combineer een geweldig uitje met een dagje shoppen. Amsterdam is een walhalla voor shopliefhebbers met bekende merken, grote warenhuizen, vintage shops en unieke boetiekjes. Het centrum biedt voldoende mogelijkheden om een hele dag te verdwalen in de smalste steegjes...

Trein Amsterdam: bezoek de wallen (Red Light District)

De Rosse Buurt, de Wallen of het Red Light District zijn allemaal benamingen voor misschien wel de meest bekende en bezochte buurt van Amsterdam. In het middeleeuwse stadscentrum tref je de Oude Kerk omringt door grachten, smalle steegjes, neon verlichting en...

ÖBB NightJet: duurzaam met de (nacht)trein naar Innsbruck

De nachttrein heeft sinds jaren zijn terugkeer gevonden op Nederlandse bodem. Hij vertrekt elke avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem, waarna je in de ochtend arriveert op één van de eindbestemmingen. Zo reis je met de nachttrein van ÖBB NightJet naar Wenen,...