5x kajakken of kanoën in de Ardennen

Er echt even tussenuit en een dag genieten op het water in België? Reis met de trein naar België en ga een dagje kajakken of kanoën in de Ardennen. Elke dag vertrekken er meer dan 30 treinen vanuit verschillende stations in Nederland naar onze Zuiderburen. Kies uit één van de kanoroutes en beleef een onvergetelijke dag.

Met de trein naar de Ardennen

Ook een dagje kajakken of kanoën in de Ardennen? Reis dan met de trein naar één van de onderstaande bestemmingen. Treintickets boek je al vanaf 18 euro per enkele reis en zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar. Bekijk online de beschikbaarheid.

Kajak of kano in de Ardennen

Ter inspiratie hebben wij 5 interessante vaargebieden voor je opgezocht. Leuk voor een dagje of weekendje weg.

Lesse: vanaf Gendron, Houyet naar Anseremme

Het hele jaar kan je varen op rivier de Lesse. Met een groot aantal verhuurders in de omgeving is er altijd wel een aanbieder voor een kano of kajaktocht op de Lesse.  Routes lopen uit één van van 11 tot 21 kilometer met dieptes variërend van 60 cm tot 30 meter.

Rivier de Lesse is een zijrivier van de Maas en ontspringt op een hoogte van 480 meter in Ochamps. Vertrek per kano of kajak vanaf Gendron of Houyet en vaar langs prachtige natuur en bezienswaardigheden richting Anseremme.

Ourthe: vaarplezier door schitterende natuur

Vakantie, dagje weg of weekendje België? Kanovaren op rivier de Ourthe is een absolute aanrader! Vaar per kajak of kano over de Ourthe. Langs de oevers vind je schitterende natuur, terwijl je lekker actief bezig bent. De kanotocht duurt ongeveer 2 uur met een afstand van 7 kilometer, waarbij je vertrekt vanaf Chêne à Han in Grandhan, een dorp in de buurt van Durbuy.

&

;

Semois: kano of kajak op de Semois

Een keer naar het zuiden van de Ardennen? Het is misschien wel het mooiste gedeelte van de regio met diverse kanoroutes. Kajakken of kanoën op de Semois moet je zeker een keer gedaan hebben. Met routes van 4, 12, 15 en 20 kilometer kan zowel de beginnende als gevorderde peddelaar uit de voeten.

Met een lengte van 175 kilometer, diverse opstapplaatsen en een groot aantal verhuurders is dit een walhalla voor watersporters.

Amblève

Het hele jaar kan je terecht op rivier de Amblève. Met diverse stroomversnellingen en een variatie aan landschappen langs de oever van de Amblève is dit één van de mooiste regio’s. Klaar met de Lesse, Ourthe en Semois? Dan moet je zeker een dagje kanoën of kajakken in deze regio van België. Vertrekpunten vind je op diverse punten langs de oever.

Warche

Rivier de Warche ligt aan de Oostkant van Luik en ontspringt op ongeveer 650 meter hoogte bij Losheimergraben aan de Belgisch-Duitse grens. Met een pittige snelheid loopt de rivier ongeveer 50 kilometer in westelijke richting en voedt de stuwmeren van Bütgenbach en Roberville. Onderweg kom je door bosrijk en stedelijk gebied met versnellingen, een vallei, een kloof en verschillende bezienswaardigheden.

 

5x trein en wintersport in Frankrijk

5x trein en wintersport in Frankrijk

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar, maar de reis is niet altijd even makkelijk. Bekijk daarom deze 5 trein en wintersportbestemmingen in Frankrijk, want hier is alles goed geregeld en de wintersportbestemmingen zijn uitstekend bereikbaar. In de winter vertrekt er zelfs een speciale Ski-Thalys vanaf Amsterdam Centraal voor een rechtstreekse verbinding met de verschillende stations. Zo reis je comfortabel, betaalbaar en met een minimale reistijd per trein naar jouw favoriete wintersport locatie in Frankrijk.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders