5x kajakken of kanoën in de Ardennen

Er echt even tussenuit en een dag genieten op het water in België? Reis met de trein naar België en ga een dagje kajakken of kanoën in de Ardennen. Elke dag vertrekken er meer dan 30 treinen vanuit verschillende stations in Nederland naar onze Zuiderburen. Kies uit één van de kanoroutes en beleef een onvergetelijke dag.

Met de trein naar de Ardennen

Ook een dagje kajakken of kanoën in de Ardennen? Reis dan met de trein naar één van de onderstaande bestemmingen. Treintickets boek je al vanaf 18 euro per enkele reis en zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar. Bekijk online de beschikbaarheid.

Kajak of kano in de Ardennen

Ter inspiratie hebben wij 5 interessante vaargebieden voor je opgezocht. Leuk voor een dagje of weekendje weg.

Lesse: vanaf Gendron, Houyet naar Anseremme

Het hele jaar kan je varen op rivier de Lesse. Met een groot aantal verhuurders in de omgeving is er altijd wel een aanbieder voor een kano of kajaktocht op de Lesse.  Routes lopen uit één van van 11 tot 21 kilometer met dieptes variërend van 60 cm tot 30 meter.

Rivier de Lesse is een zijrivier van de Maas en ontspringt op een hoogte van 480 meter in Ochamps. Vertrek per kano of kajak vanaf Gendron of Houyet en vaar langs prachtige natuur en bezienswaardigheden richting Anseremme.

Ourthe: vaarplezier door schitterende natuur

Vakantie, dagje weg of weekendje België? Kanovaren op rivier de Ourthe is een absolute aanrader! Vaar per kajak of kano over de Ourthe. Langs de oevers vind je schitterende natuur, terwijl je lekker actief bezig bent. De kanotocht duurt ongeveer 2 uur met een afstand van 7 kilometer, waarbij je vertrekt vanaf Chêne à Han in Grandhan, een dorp in de buurt van Durbuy.

&

;

Semois: kano of kajak op de Semois

Een keer naar het zuiden van de Ardennen? Het is misschien wel het mooiste gedeelte van de regio met diverse kanoroutes. Kajakken of kanoën op de Semois moet je zeker een keer gedaan hebben. Met routes van 4, 12, 15 en 20 kilometer kan zowel de beginnende als gevorderde peddelaar uit de voeten.

Met een lengte van 175 kilometer, diverse opstapplaatsen en een groot aantal verhuurders is dit een walhalla voor watersporters.

Amblève

Het hele jaar kan je terecht op rivier de Amblève. Met diverse stroomversnellingen en een variatie aan landschappen langs de oever van de Amblève is dit één van de mooiste regio’s. Klaar met de Lesse, Ourthe en Semois? Dan moet je zeker een dagje kanoën of kajakken in deze regio van België. Vertrekpunten vind je op diverse punten langs de oever.

Warche

Rivier de Warche ligt aan de Oostkant van Luik en ontspringt op ongeveer 650 meter hoogte bij Losheimergraben aan de Belgisch-Duitse grens. Met een pittige snelheid loopt de rivier ongeveer 50 kilometer in westelijke richting en voedt de stuwmeren van Bütgenbach en Roberville. Onderweg kom je door bosrijk en stedelijk gebied met versnellingen, een vallei, een kloof en verschillende bezienswaardigheden.

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Tot 60% korting: dagje winkelen met de trein

Een dagje winkelen? Maak dan gebruik van één van deze twee aanbiedingen bij de NS Spoordeelwinkel, waarbij je een NS Dagretour naar het winkelcentrum bestelt samen met extra korting samen met een kopje koffie of cadeautje. Zo reis je al voor 33 euro heen en weer naar...

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Parijs in 2024

Parijs, de stad van de liefde, is perfect voor een romantisch uitje met de partner of een avontuur met vrienden of familie. Maak een wandeling langs de Seine, bewonder bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de Sacre Coeur en geniet van een picknick in de Jardin du...

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Trein en Hotel aanbieding naar Londen 2024

Londen, een stad die keer op keer betovert, lonkt met haar eclectische mix van historische bezienswaardigheden, trendy wijken, bruisende markten en wereldberoemde musea. Dankzij de snelle en comfortabele treinverbinding vanuit Nederland is een onvergetelijke...

Pin It on Pinterest