5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien hebben. Natuurlijk reis je comfortabel en duurzaam per trein naar Oostenrijk en boek je treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.


Dit prachtige land kent adembenemende vergezichten, schilderachtige en fotogenieke panorama punten en pure natuur. Hiermee is Oostenrijk perfect voor een complete wandelvakantie, waarbij hotels veelal in de buurt van populaire wandelroutes zijn gelegen.

Ben je benieuwd naar de mooiste wandelroutes in Oostenrijk dan heb je geluk. In dit artikel vind je namelijk een selectie met de top 5 mooiste wandelingen die er in heel Oostenrijk te vinden zijn. Met één van deze routes weet je zeker dat je een prachtig beeld krijgt van het Oostenrijkse landschap.

  1. De Gaisalmsteig: leuk voor het hele gezin
  2. Wandelroute Ravensburgerhütte: omgeven met leuke cafeetjes
  3. Stubai Höhenweg: lang en uitdagend
  4. Peter Habeler Runde: Oostenrijks landschap om je heen
  5. Seebachtal naar de Stappitzer See: oase van rust

Mooiste Dorpje Oostenrijk

De 5 mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Voor de vakantie opzoek naar een onvergetelijke wandeling? Ontdek de 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk. Deel deze pagina gerust met vrienden, familie of reisgenoten en kies samen de eindbestemming van jouw (trein)reis.

1.) De Gaisalmsteig: leuk voor het hele gezin

Dit is een toegankelijke route voor iedereen die van de natuur houdt. De Gaisalmsteig vind je rondom de Achensee. Dit meer ligt in Tirol, net over de grens met Oostenrijk. Hoewel je ervoor kunt kiezen om het pad op en neer te lopen is het leuker om met de boot naar de andere kant te gaan en dan terug te lopen richting het dorp. Een prachtige locatie die ook super leuk is voor mensen met kinderen!

2.) Wandelroute Ravensburgerhütte: omgeven met leuke cafeetjes

Dit is een van de populairste wandelingen die je kunt volgen in de Vorarlberg regio. Bij deze route loop je van de Spullersee via de Ravensburgerhütte naar het dorpje Lech. Deze vier uur durende wandeling is ook weer vrij makkelijk om te doen. In de omgeving zijn er enorm veel cafeetjes te vinden waar je kunt genieten van een Oostenrijks gebakje en een kop koffie. Vergeet niet om je camera op zak te hebben, tijdens het wandelen kun je namelijk prachtige foto’s maken van de omgeving!

Hallstatt trein en treinkaartjes

3.) Stubai Höhenweg: lang en uitdagend

Wil je echt lang wandelen dan zou je voor de route van de Stubai Höhenweg moeten kiezen. De route bereikt een top van ruim 5.000 meter hoog. Heel de route is 90 kilometer lang, al kan je natuurlijk ook delen lopen als je dit fijner vindt. Het is een van de mooiste en meest uitdagende paden in de oostelijke Alpen. De wandeling is verdeeld in 7 etappes, maar ook hier heb je de vrijheid om korte pauzes in te lassen. Het absolute hoogtepunt van de route zijn de gletsjers tussen de Dresdner en de Bremen Hütte.

4.) Peter Habeler Runde: Oostenrijks landschap om je heen

De wandelroute van het Friesenberghaus naar de Geraer Hütte, ook wel bekend als de Peter Habeler Runde, is ook echt prachtig om te lopen als je op vakantie bent in de oostelijke Alpen. Het is niet zo gek dat een groot deel van dit gebied sinds 1991 valt onder het natuurpark Zillertaler Alpen. De route loopt dwars door het alpine landschap en laat je alles zien wat je maar hoeft te zien tijdens je vakantie in Oostenrijk.

Mooiste Steden Oostenrijk

5.) Seebachtal naar de Stappitzer See: oase van rust

Mallnitz is een prachtig dorpje in de regio Karinthië. Dit is niet bepaald een lange wandeling, maar ondanks dat is het zeker een bezoekje waard. Tijdens deze wandeling loop je van de Seebachtal naar de Stappitzer See. Dit mooie groene meer ligt aan het einde van het dal en is heerlijk om in te zwemmen, al kan het wel wat koud zijn natuurlijk. Bij de Schwußner Hütte zijn er diverse plekken waar je even op kunt warmen met een heerlijke glühwein.

Oostenrijk? Ontdek mooiste wandelroutes en locaties

Door te kiezen voor één van de vijf mooie wandelroutes die we in dit artikel hebben toegelicht is het ook voor jou mogelijk om alles uit je aankomende vakantie te halen. Nu valt er naast Oostenrijk nog veel meer te zien en te beleven in Europa.

Benieuwd naar nog veel meer mooie locaties in de nabije omgeving? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je talloze andere artikelen die je alles laten zien wat je maar moet weten over de leukste vakantiebestemmingen uit heel Europa. Door je goed in te lezen weet je zeker dat geen enkele vakantie meer saai of standaard hoeft te zijn!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest