5 Mooiste stranden in Frankrijk per trein

Natuurlijk ben je benieuwd naar de 5 mooiste stranden van Frankrijk die je met de trein kan bereiken! Zeker als je binnenkort een leuke stedentrip of zomervakantie met de trein wilt plannen naar La Douce France. Bijvoorbeeld naar Corsica, Normandië of Frans Baskenland. De Franse stranden bezoek je niet alleen in het zomerseizoen. Ook in het najaar én in de winter ademen ze sfeer uit.

Wanneer je één van de mooiste stranden in Frankrijk wilt bezoeken doe je dit natuurlijk per trein. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig zonder bijkomende boekingskosten online. Het voordeligst boek je treintickets naar Frankrijk 3 tot 4 maanden voor vertrek. Voor de meeste bestemmingen geldt dat je moet overstappen op de TGV of Thalys of station Brussel of Parijs.

  1. Deauville in Normandië
  2. Le Touquet nabij Lille
  3. Plage d’Hendaye in Frans Baskenland
  4. Plage de Pampelonne in Saint-Tropez
  5. Plage du Petit Spérone in Corsica

Tijdens elk seizoen vind je dus wel een reden om de mooiste stranden van Frankrijk te bezoeken. Geniet van de ruige kusten, het goudgele zand, de palmbomen en het azuurblauwe water. En de rit er naartoe? Die verloopt heel ontspannen als je kiest voor een treinreis. Zo kom je dus op en top ontspannen aan op deze Franse pareltjes aan de kust.

Mooiste Stranden Frankrijk

Bezoek de 5 mooiste stranden van Frankrijk per trein

Echt even uitwaaien, ertussenuit en een schitterende regio bewonderen? Dan is één van de onderstaande stranden zeker de moeite waard. Er is niks zo lekker als uitwaaien aan de kust of de geur van de Atlantische oceaan. Ontdek de mooiste Franse kustplaatsen!

1.) Deauville in Normandië

Reis je naar het noordwesten van Frankrijk? Breng dan zeker een bezoek aan het strand van Deauville. Je bevindt je op “goede” grond, want het strand draagt zelfs een koninklijke titel. Al in 1800 kwamen de hoge heren hier genieten van zon, zee, strand én vertier. De boulevard kenmerkt zich door de imposante villa’s die in eigendom zijn van de “happy few”.

Deauville heeft een mooi wit zandstrand maar ook een gezellige promenade. Hier kun je terecht voor gerechten uit de Franse keuken, maar ook voor een verfrissend drankje. Neem je de kinderen mee? Die kunnen veilig spelen in het zand van dit Franse strand. Het wordt namelijk elke avond gezeefd en ontdaan van scherpe of vreemde voorwerpen. Uitstappen doe je in de buurt van het strand op treinstation Trouville-Deauville. Heel handig dus!

Treinreis naar St. Malo

2.) Le Touquet nabij Lille

Midden in het centrum van de Franse Opaalkust vind je het strand van Le Touquet. Dit brede zandstrand heeft prachtige glooiende duinen. Hier kun je dus ook een mooie wandeling maken. Ga je liever zonnen? Doe dit dan dichtbij één van de vele gezellige lounges en strandhutten. Door hun vrolijke kleurtjes zijn ze gewoonweg niet te missen.

Op het strand is ook voldoende vermaak voor de kindjes. Er worden diverse watersportactiviteiten georganiseerd. Ook de ecologie viert hoogtij dagen op dit Franse strand. Hier kun je volop krabbetjes en visjes vangen. Ga je met de trein een weekend of een week naar het strand van Le Touquet? Stap dan uit op station Etaples Le Touquet.

Tip! Ben je een liefhebber van vis en zeevruchten? Schuif dan zeker aan voor een heerlijke lunch bij één van de Franse bistro’s dichtbij het strand. Proef zeker eens de befaamde crêpes met karamelsaus of geniet van verse kreeft of gebakken slibtongetjes. Bon appétit!

3.) Plage d’Hendaye in Frans Baskenland

Plage d’Hendaye mag zeker niet ontbreken in deze top 5 met de mooiste stranden van Frankrijk. Je vind deze heerlijke plek dichtbij de grens met Spanje, midden in het Franse Baskenland. Plage d’ Hendaye is niet alleen één van de mooiste, maar ook één van de veiligste stranden in deze regio. Het zand is goudkleurig en de kustlijn is groen en glooiend.

Hendaye ligt aan een baai. Daardoor is het water altijd aangenaam van temperatuur. Zeker als je in de zomer met de trein naar Ande reist. Het strand kent geen traditionele boulevard. Maar, loop zeker even het nabijgelegen stadje in. Hier vind je tal van goede restaurants en eetgelegenheden, natuurlijk mét uitzicht op de ruige kustlijn en dit adembenemende strand.

Treintickets naar Hendaye

4.) Plage de Pampelonne in Saint-Tropez

Zin om met de trein op vakantie te gaan naar Saint-Tropez om de jetset te bewonderen? Vouw dan zeker jouw handdoek uit op het strand van Pampelonne. Het witte zachte zand is al eerder betreden door celebs. Zoals Brigitte Bardot en Juliette Greco. Plage de Pampelonne is ontzettend uitgestrekt en kent veel bruisende pubs, cafés en strandtenten.

Het water is hier kristalhelder. Zoals je dat van de Franse Riviera mag verwachten. Kies voor een gratis toegankelijk of betaald strandgedeelte. Daar is het doorgaans wat rustiger én is de kans groter dat je sterren tegen het lijf loopt. Ook kun je hier comfortabel en ontspannen van de omgeving genieten op één van de ligbedjes. Pampelonne Beach is een droomstrand!

Tip! Reserveer aan het einde van de middag een tafeltje bij één van de goede restaurants op het strand. Hier kun je namelijk een hele mooie zonsondergang tegemoet zien. Hoewel de prijzen hier iets hoger zijn dan normaal, mag je deze highlight eigenlijk niet missen.

Trein Marseille

5.) Plage du Petit Spérone in Corsica

Ook het Franse eiland Corsica kun je met de trein bezoeken. Het laatste stukje reis je per boot. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over een huurauto. Zeker niet als je het strand van Plage du Petit Spérone wilt bezoeken. Dat kan namelijk alleen te voet. Maar, alleen de wandeling al onthult hoe mooi en populair dit strand is. Blauw water én parelwit zandstrand.

Dit mooie strand in Frankrijk ligt aan een baai. Dat betekent dat er hier altijd een aangenaam briesje staat. Ook als de temperaturen in het zomerseizoen hoog oplopen. De baai is omgeven met groen begroeide rotsen. Petit Spérone mag met recht een Bounty eiland worden genoemd. Neem wel voldoende drinken en eten mee. Strandtenten zijn hier niet.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest