5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Wanneer je in Duitsland naar het strand wilt, kies je natuurlijk voor de trein als vervoersmiddel. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland bestel je tot 180 dagen voor vertrek, waarbij je 2 tot 4 maanden vaak van het voordeligste tarief profiteert. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Denk aan NS International, TheTrainLine of natuurlijk Deutsche Bahn.

  1. Stranden van Sylt
  2. Rügen
  3. Heiligendamm
  4. Timmendorfer Strand
  5. Strandbad Wannsee

Binnen enkele uurtjes sta je met je voeten in het zand op één van de 5 mooiste Duitse stranden. Ga op vakantie met de auto of neem voor nog meer comfort de trein. Tegenwoordig zijn er veel goedkope Duitsland treinreizen. De stranden uit deze top 5 zijn makkelijk per trein bereikbaar. Je stapt uit op de mooiste treinstations, dichtbij het strand.

Trein Duitsland Strand

Trein naar 5 mooiste stranden in Duitsland

De geselecteerde Duitse stranden zijn goed bereikbaar per trein en beschikken over misschien wel de mooiste gebieden van Duitsland. Bekijk het overzicht en ontdek jouw volgende (vakantie)bestemming.

1.) Stranden van Sylt

Duitsland heeft niet alleen mooi stranden, maar ook echte schiereilanden. Sylt ten zuiden van Denemarken is er daar één van. Sylt combineert het beste van beiden. Het schiereiland heeft een indrukwekkende natuur en ook nog eens een prachtig strand. Het zand is hier heel fijn van structuur en mooi helder van kleur. Evenals het water met zijn ontelbare golven.

Dit is de perfecte spot voor een zomerse strandvakantie, maar ook voor andere activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld de stad Westerland. Dat kun je direct doen bij aankomst, want de trein stopt in deze plaats. Natuurlijk mag je hier ook de promenade niet missen én zou je een bezoek moeten brengen aan de Tinnum Burcht. Een stadswal uit de tijd van de Vikingen.

Tip! Sylt heeft meerdere mooie plaatsen. Bezoek ook eens het kunstenaarsdorp in stadje Kampen. Hier kun je op het strand de Rotes Kliff rotsen bezoeken. Bij het aanblik waan jij je heel eventjes in Zuid-Afrika. Ook de Uwe duin beklimmen is een echte aanrader.

2.) Rügen

Rügen behoort absoluut tot één van de mooiste stranden in Duitsland. Naast een wit zandstrand en een helderblauw meer, geniet je hier ook van een kust met flinke kliffen en rotspartijen. Het strand en het gelijknamige schiereiland vind je aan de Oostzee in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. Naast een mooi strand zijn er nog meer activiteiten die je eigenlijk niet mag missen als je kiest voor deze mooie bestemming in Duitsland.

Breng een bezoek aan Nationalpark Jasmund of bezichtig één van de vele kastelen. Ook het zandsculpturenfestival in Binz is een aanrader. Wil je met de trein naar Rügen? Dan hoef je vanuit Nederland maar één keer over te stappen. Je stapt uit op treinstation Ostseebad in Binz. Jouw vakantie in Duitsland begint al voordat je de mooie stranden van Rügen bezoekt.

3.) Heiligendamm

Ook Heiligendamm herbergt één van de 5 mooiste stranden van Duitsland. Het is dan ook niet voor niets een populaire bestemming voor zon, zee en strand in de zomer. Naast het strand aan de Oostzee, is de stad ook berucht om de rol die het had in de 2e Wereldoorlog. Hier werden ontzettend veel nazi praktijken en activiteiten uitgevoerd. Gelukkig is daar nu niets meer van te merken. De charme heeft het stadje Heiligendamm altijd behouden.

In deze Duitse stad is meer te zien dan alleen een mooi strand. Zoals de beroemde vijver met de brug, maar zeker ook de Molli Bahnhof. Hier kun je een rondreis maken in een prachtige stoomtrein. Ben je een liefhebber van uitdagende fietsroutes? Huur dan een fiets en fiets langs de kust bij het Gespenster Wald in Nienhagen. Zeker een aanrader!

Tip! Wil je niet alleen vertoeven op het strand van Heiligendamm maar ook iets actiefs ondernemen? In het naastgelegen Bad Doberan vind je de mooiste wandelroutes. Er start een mooie route van 12 km nabij de Molli Bahnhof. Een leuke activiteit om te combineren!

4.) Timmendorfer Strand

In het noorden van Duitsland, vlakbij Hamburg, vind je het Timmendorfer Strand in de Baltische Zee. Het zand is hier prachtig licht van kleur en het water blauwer dan je zou verwachten. Het gebied staat dan ook niet voor niets bekend als kuuroord. De kust is hier behoorlijk steil en nodigt na een dagje ontspannen op het strand ook uit voor een wandeling.

Ben je hongerig geworden van de zeelucht? Vlakbij het strand vind je tal van gezellige eetgelegenheden. Zoals Orangerie am Timmendorfer Strand, Grill & Bar Butterfly of de sfeervolle Ostsee Pub in Lübeck. Je geniet met deze bestemming niet alleen van het mooiste strand van Duitsland, maar ook van gastvrijheid en gastronomische hoogstandjes.

5.) Strandbad Wannsee

Vlak Bij Berlijn vind je een echt familiestrand. Strandbad Wannsee heeft mooie zachte zandstranden aan een ondiep meer. Ideaal voor een vakantie met kleine kindjes dus. Naast zwemmen en zonnebaden kun je hier ook tal van andere spannende watersportactiviteiten ondernemen. Kortom, een complete zonvakantie op een steenworp afstand van Nederland.

Strandbad Wannsee is daarnaast ook makkelijk bereikbaar met de trein. Zo begint en eindigt jouw stranddag of strandvakantie in Duitsland lekker ontspannen. Stap uit op het mooie treinstation van Berlijn en ga verder met de bus. De stad ligt namelijk dichtbij Wannsee.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest