5 Mooiste plekken in Duitsland

Al snel zoek je naar de prachtigste gebieden buiten Europa, maar in ons buurland Duitsland is nog zoveel moois te beleven. Denk aan prachtige steden, kastelen en rivier- en berglandschappen. Daarbij zijn de gebieden uitstekend bereikbaar met de trein. Bezig met het plannen van een weekendje weg? Bekijk dan eerst even de 5 mooiste plekken in Duitsland en reis duurzaam, snel en voordelig naar deze mooie bestemmingen in Duitsland.

Beieren: Kastelen, Bergen en Beekjes

De regio Beieren ligt op een behoorlijke afstand van de Nederlandse grens, maar is de reis meer dan waard. Je vind hier prachtige steden als München en Neurenberg. Daarnaast is de streek niet alleen voorzien van culturele steden, want de natuur is pas echt de moeite waard. Ga eens wandelen of op pad in de schitterende natuur in Beieren en ontdek hoge bergen, de alpenweiden, meren, rivieren en bosgebieden.

Alles gezien? Dan heb je hier nog het prachtige kasteel uit de Disney verhalen; Schloss Neuschwanstein. Het kasteel wordt bezocht door toeristen van over de hele wereld, maar is om de één of andere reden onder Nederlanders minder populair. Waarschijnlijk omdat wij veel te ver zoeken voor een leuk weekendje weg.

Reis met de trein naar Beieren. Kies uit bestemmingen als Neurenberg of München en combineer de stedentrip met een wandeling door de natuur van Beieren. De treinreis per ICE International heeft een reisduur van 7.29 uur met één overstap in Duisburg.

De Eifel: Waanzinnig mooi!

Je hebt er vast weleens van gehoord, maar bent er eigenlijk nooit geweest. Op slechts 300 kilometer van Utrecht ligt De Eifel. Een prachtig natuurgebied voor de echte genieter met kronkelende rivieren, heuvelachtige streken en bosrijke landschappen. Geliefd onder wandelaars, fietsers, motorrijders en recreatieve toeristen. Kom ook tot rust in de Eifel en geniet van de waanzinnige vergezichten en schilderachtige landschappen.

Lekker met de trein naar de Eifel? Geen probleem! Reis met de trein naar station Euskirchen, Gerolstein of Wittlich. Je vertrekt vanuit Nederland per ICE International, waarna je overstapt op de trein naar de Eifel. Met een reistijd van ongeveer 4 tot 5 uur kom je aan op de bestemming.

Zwarte Woud: Wandelen en Kastelen

Natuurliefhebber? Dan is het Zwarte Woud in Duitsland een absoluut bucketlist dingetje. Heuvelachtige landschappen, bosrijke gebieden, kastelen en ruim 30 duizend kilometer aan wandelpaden. In het Zwarte Woud in Duitsland kom je gegarandeerd tot rust.

Genoeg van de bosgebieden? In de omgeving tref je mooie kastelen, typisch Duitse stadjes en mooie watervallen. Bijkomen kan natuurlijk op één van de honderden terrasjes, terwijl je geniet van een overheerlijk streekwijntje.

Treinkaartjes naar Karlsruhe, Baden Baden, Donaueschingen en Offenburg zijn voordelig verkrijgbaar bij TheTrainLine, NS International, B-Europe en Deutsche Bahn. Met een reistijd van 5 tot 7 uur kom je aan op de bestemming en kan het uitstapje beginnen!

Moezel: Wijn en Kastelen

Een geweldige combinatie van cultuur, natuur en genieten vind je terug in de Moezel. Dit typisch Duitse landschap zorgt voor schilderachtige taferelen. Ga een dagje wandelen, bezoek een kasteel en vergeet zeker niet één van de vele streekwijnen te proeven. Even rustig aan doen? Maak dan een rondvaart over de Moezel en geniet vanuit de boot van het prachtige landschap, kastelen, steden en wijngaarden.

Wil je met de trein naar de Moezel? Dan reis je met de trein naar Reil. Hiervoor reis je eerst vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem per ICE International naar Keulen, waarna je overstapt op de regionale trein naar Reil. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro met een reisduur van ongeveer 7.30 uur.

Bodensee: Grootste meer van Duitsland

Het grootste meer van Duitsland is de Bodensee. Ook bekend onder de naam Bodenmeer of het meer van Konstanz. Bekend onder vele, maar niet iedereen is er geweest. Het meer grenst niet alleen aan Duitsland, want ook de grens van Zwitserland en Oostenrijk vind je hier terug. Zeker aan de kant van Duitsland vind je een aantal historische bezienswaardigheden en mooie plekken in Duitsland.

Met de trein naar de Bodensee? Dan reis je het eenvoudigst met de trein naar Friedrichshafen. Eerst reis je met de ICE International naar Basel bad Bf, waarna je overstapt op de regionale trein naar Friedrichshafen Stadt. Met een reistijd van 9.14 uur kom je aan in het centrum van deze mooie bestemming in Duitsland.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest