5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken, een land vol natuurreservaten en uitgestrekte meren, een oase van rust. Maar waar zijn de beste plekken om te wandelen? Blijf lezen om erachter te komen. In dit artikel laten wij de top 5 mooiste wandelingen in Zwitserland zien!

Natuurlijk reis je per trein naar Zwitserland. Goedkope treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro per ÖBB Nightjet nachttrein die in de avonduren vertrekt vanaf station Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Met een rechtstreekse verbinding rijdt de trein door naar station Basel en Zürich. Hier dien je over te stappen op de regionale trein naar één van de onderstaande bestemmingen.

  1. Aletsch-Gletsjer: UNESCO Werelderfgoed
  2. Matterhorn: wereldberoemde wandelroutes in Zwitserland
  3. Triftbrug: spectaculaire hangbrug in Zwitserland
  4. Grindelwald-gletsjer
  5. De Oeschinensee

Maak gebruik van de online reisplanner voor internationale treinreizen. Voer de woonplaats in, zodat de reisplanner de meest logische route, treinen en prijzen kan berekenen voor jouw situatie. Binnenkort naar Zwitserland? Zoek alvast beschikbare zitplaatsen en wacht niet te lang, want vroegboekers profiteren van het laagste tarief.

Mooie wandelingen in Zwitserland

Ontdek de vijf mooiste wandelroutes in Zwitserland op deze pagina en reis comfortabel per trein naar Zwitserland. Boek goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

Aletsch-Gletsjer: UNESCO Werelderfgoed

Aletsch Gletcher Wandelroute

De wandelroute bij de Aletsch-Gletsjer begint in het dorpje Bettmeralp en gaat door de prachtige natuur van het UNESCO-werelderfgoedgebied van de Zwitserse Alpen. De route biedt wandelaars een panoramisch uitzicht op de beroemde Aletsch-Gletsjer, de grootste gletsjer in de Alpen met een lengte van meer dan 23 kilometer.

Tijdens de wandeling zul je door een spectaculair landschap wandelen, met indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergen, valleien en gletsjers. De wandelroute is goed bewegwijzerd en geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Je kunt kiezen uit verschillende routes, variërend van korte en gemakkelijke wandelingen tot meer uitdagende wandeltochten.

Een hoogtepunt van de wandelroute is de Hängebrücke (hangbrug), die je over de Massa-kloof leidt. De brug is maar liefst 124 meter lang en biedt een spectaculair uitzicht op de gletsjer en de omliggende bergen.

Als je de tijd hebt, kun je een meerdaagse wandeltocht plannen en overnachten in een van de berghutten langs de route. Dit is een geweldige manier om nog meer van de prachtige natuur te zien en de lokale cultuur te ervaren.

Matterhorn: wereldberoemde wandelroutes in Zwitserland

Matterhorn Wandelroute

Een van de meest populaire routes is de Matterhorn Glacier Trail, die je langs de voet van de Matterhorn voert en langs de gletsjers van de Alpen. Onderweg geniet je van een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en alpenweiden vol wilde bloemen.

Een andere populaire wandelroute is de Five Lakes Walk, die je langs vijf bergmeren voert en je een indrukwekkend uitzicht op de Matterhorn biedt. De meren zijn allemaal kristalhelder en bieden een verfrissende afkoeling op een warme zomerdag.

Als je op zoek bent naar een uitdagende wandeling, kun je de Matterhorn Summit Trail overwegen. Deze route leidt naar de top van de Matterhorn en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Deze wandeling is alleen geschikt voor ervaren bergbeklimmers en vereist een goede fysieke conditie en klimuitrusting.

Triftbrug: spectaculaire hangbrug in Zwitserland

Mooiste Wandelroutes Zwitserland

De Triftbrug is een spectaculaire hangbrug in Zwitserland en biedt wandelaars een unieke en uitdagende wandelervaring. De wandelroute bij de Triftbrug is geschikt voor wandelaars die op zoek zijn naar een avontuurlijke en onvergetelijke ervaring in de Zwitserse bergen.

De wandelroute begint bij de kabelbaan van Meiringen-Hasliberg en voert je door de prachtige natuur van de Zwitserse Alpen. Na een wandeling van ongeveer twee uur bereik je de Triftbrug, een hangbrug van 170 meter lang die hoog boven een diepblauw gletsjermeer hangt.

Het oversteken van de Triftbrug is een opwindende en uitdagende ervaring, maar het uitzicht op de omliggende bergen en het gletsjermeer is absoluut de moeite waard. Als je aan de andere kant van de brug bent, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Triftgletsjer, een van de grootste gletsjers van de Zwitserse Alpen.

Als je de tijd hebt, kun je ook een wandeling maken naar de Trifthütte, een berghut die hoog in de bergen ligt. Deze hut biedt een adembenemend uitzicht op de omringende bergen en gletsjers, en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de Zwitserse natuur.

Grindelwald-gletsjer

Grindelwald Gletcher Wandelroute

De wandelroute begint in het charmante bergdorp Grindelwald en voert je langs de voet van de gletsjer en door schilderachtige bergweiden. Tijdens de wandeling geniet je van een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en het heldere blauwe water van de gletsjerrivier.

Een hoogtepunt van de wandelroute is de Gletscherschlucht, een kloof die is uitgesneden door de gletsjerrivier. De kloof is gevuld met indrukwekkende watervallen, gebeeldhouwde rotsen en kristalheldere poelen. Wandelaars kunnen de kloof verkennen via een aangelegd pad dat langs de rivier loopt.

Een andere populaire stop op de route is de Pfingstegg, een bergtop die je een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen biedt. Vanaf hier kun je ook de Trottibike afdaling nemen, een avontuurlijke manier om terug te keren naar het dorp.

De Oeschinensee

De wandelroute begint bij de kabelbaan van Kandersteg en voert je langs de oevers van het meer. Onderweg kun je genieten van het heldere blauwe water van het meer en het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.

Een hoogtepunt van de wandelroute is de Staubbachfall, een indrukwekkende waterval die meer dan 300 meter naar beneden stort. Het pad voert je langs de voet van de waterval en biedt een adembenemend uitzicht op de waterval en de omgeving.

Even bijkomen? dat kan bij Berghotel Oeschinensee, een charmant hotel dat hoog boven het meer ligt. Hier kun je genieten van een hapje of drankje en genieten van het prachtige uitzicht op het meer en de omliggende bergen. De wandelroute rondom de Oeschinensee is geschikt voor wandelaars van alle niveaus en biedt een geweldige kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Zwitserse Alpen.

Een van deze mooie wandelingen in Zwitserland maken per trein? Zoek dan snel goedkope treinkaartjes voor de treinreis. Deze bestel je eenvoudig online, zonder boekingskosten.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest