5 Mooie plekken in de Franse Provence met de trein

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk dat grenst aan de Middellandse zee. Enkele bekende steden in dit gebied zijn Marseille, Avignon, Nice en Toulon. De Provence is een geliefde vakantiebestemming van veel Europeanen. De wijnliefhebber geniet van de heerlijke roséwijn in deze regio, en de natuurliefhebber kijkt zijn ogen uit in de vele natuurgebieden van de Provence. Kortom, er is voor ieder wat wils te beleven op één van deze 5 mooie plekken in de Provence.

De cultuurliefhebber mag een bezoekje aan de stad Avignon absoluut niet overslaan. Ben jij daarentegen op zoek naar de mooiste natuurgebieden? Dan dien je Gorges du Verdon of de populaire berg Mont Ventoux zeker te bezoeken. Ook de Luberon in het hartje van de Provence mag niet ontbreken op jouw bucketlist.

  1. Gorges du Verdon
  2. Mont Ventoux
  3. Luberon
  4. Avignon
  5. Camargue

Houd jij ook van reizen, en ben je benieuwd of een bezoekje aan de Provence in Frankrijk de moeite waard is? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Hier vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over de mooiste plekjes in de Provence. Wij hebben speciaal voor jou een top 5 samengesteld, en hopen dat je hiermee inspiratie opdoet voor jouw volgende trip!

Treinkaartje Franse Provence

Per trein naar mooie plekken in de Provence: Onze top 5

Adembenemend mooie landschappen en prachtige natuurgebieden die zich lenen voor diverse sportieve activiteiten, in de Provence is een hoop te beleven. Het is dan ook een uitdaging om te bepalen welke plekjes je gaat bezoeken. Wij helpen je hier graag bij.

Onderstaand bespreken we vijf mooie plekken in de Provence, die naar onze mening absoluut niet mogen ontbreken op jouw To-Do list wanneer je dit gedeelte van Frankrijk bezoekt.

1.) Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is één van de mooiste natuurgebieden in de Provence. Rivier de Verdon wordt omringd door steile kloofwanden. Dit tafereel maakt absoluut veel indruk op zijn bezoekers. De lokale bevolking noemt dit pareltje ook wel de Grand Canyon van Europa.

De rivier de Verdon kenmerkt zich met prachtig azuurblauw water. Je komt in dit gebied diverse roofvogels tegen. Dit maakt jouw wandeling of fietstocht nog eens extra bijzonder. In Gorges du Verdon kun je bovendien heerlijk zwemmen of genieten van een kanotocht.

TIP: Ben jij dus een natuurliefhebber die een actieve vakantie wel op prijs kan stellen? Dan is Gorges du Verdon the place to be!

2.) Mont Ventoux

De Mont Ventoux is een populaire berg in de Provence van bijna twee kilometer hoog. Deze staat ook wel bekend als de reus van de Provence, een zeer passende bijnaam als je het ons vraagt. De top van de berg levert een waanzinnig uitzicht op. Je kunt diverse populaire steden in de Provence vanaf deze hoogte duidelijk zien liggen. Ben jij een fanatiek wielrenner? Dan is dit absoluut een prachtige plek. Maar wees wel gewaarschuwd, het is een heftige klim die enkel is weggelegd voor de ervaren professionals.

Ook wanneer je de berg te voet betreedt dien jij je voor te bereiden op een aardige klim. Je loopt immers niet iedere dag een berg op van bijna 2 kilometer hoog. Een goede voorbereiding is zeker geen overbodige luxe.

3.) Luberon

In het hart van de Provence vind je het prachtige natuurgebied de Luberon. Het is een populair gebied vanwege diverse prachtige natuurverschijnselen. Van steile kalksteenheuvels tot beboste valleien en van olijfgaarden tot middeleeuwse dorpjes, dit gebied is werkelijk waar van alle markten thuis.

Luberon is een adembenemend mooi gebied dat je vaak terugziet op ansichtkaarten van de Provence. Het is wereldwijd bekend en trekt jaarlijks dan ook veel toeristen. Dit gebied is ook populair vanwege diverse charmante dropjes. Gordes, Bonnieux en Lourmarin zijn hiervan goede voorbeelden.

4.) Avignon

Een bekende bestemming in het zuidoosten van de Provence is Avignon. Het is een stad met een rijke geschiedenis en zodoende zeer geschikt voor de cultuurliefhebber. De binnenstad is tot op de dag van vandaag volledig ommuurt, wat een ongekend bijzondere sfeer met zich meebrengt.

Avignon is nog steeds een bruisende stad. Prachtige straatjes vol met horecagelegenheden en jaarlijks diverse culturele festivals, als bezoeker hoef jij je hier nooit te vervelen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is Avignon zeker een geschikte vakantiebestemming.

5.) Camargue

Het laatste gebied op onze lijst met mooie plekken in de Provence is Camargue. Het betreft een beschermt natuurgebied met een immens grote moerasvlakte. In dit moerasgebied kijkt de dierenliefhebber zijn ogen uit. Je komt hier namelijk diverse wilde dieren tegen. Vooral flamingo’s zijn een populaire bezienswaardigheid in dit gebied. Echter kom je nog honderden andere vogelsoorten tegen en ook wilde paarden zijn van de partij.

In Camargue kun je niet alleen genieten van de prachtige dieren, je kunt ook zelf het avontuur opzoeken. Maak een heerlijke fietstocht, plan een ontspannen wandeling of maak zelfs een tochtje te paard!

Ontdek 5 mooie plekken in de Provence en reis per trein naar één van deze Franse bestemmingen. Bestel goedkope treinkaartjes online

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders