5 Mooie plekken in de Franse Provence met de trein

De Provence is een regio in het zuidoosten van Frankrijk dat grenst aan de Middellandse zee. Enkele bekende steden in dit gebied zijn Marseille, Avignon, Nice en Toulon. De Provence is een geliefde vakantiebestemming van veel Europeanen. De wijnliefhebber geniet van de heerlijke roséwijn in deze regio, en de natuurliefhebber kijkt zijn ogen uit in de vele natuurgebieden van de Provence. Kortom, er is voor ieder wat wils te beleven op één van deze 5 mooie plekken in de Provence.

De cultuurliefhebber mag een bezoekje aan de stad Avignon absoluut niet overslaan. Ben jij daarentegen op zoek naar de mooiste natuurgebieden? Dan dien je Gorges du Verdon of de populaire berg Mont Ventoux zeker te bezoeken. Ook de Luberon in het hartje van de Provence mag niet ontbreken op jouw bucketlist.

  1. Gorges du Verdon
  2. Mont Ventoux
  3. Luberon
  4. Avignon
  5. Camargue

Houd jij ook van reizen, en ben je benieuwd of een bezoekje aan de Provence in Frankrijk de moeite waard is? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel grondig te lezen. Hier vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over de mooiste plekjes in de Provence. Wij hebben speciaal voor jou een top 5 samengesteld, en hopen dat je hiermee inspiratie opdoet voor jouw volgende trip!

Treinkaartje Franse Provence

Per trein naar mooie plekken in de Provence: Onze top 5

Adembenemend mooie landschappen en prachtige natuurgebieden die zich lenen voor diverse sportieve activiteiten, in de Provence is een hoop te beleven. Het is dan ook een uitdaging om te bepalen welke plekjes je gaat bezoeken. Wij helpen je hier graag bij.

Onderstaand bespreken we vijf mooie plekken in de Provence, die naar onze mening absoluut niet mogen ontbreken op jouw To-Do list wanneer je dit gedeelte van Frankrijk bezoekt.

1.) Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is één van de mooiste natuurgebieden in de Provence. Rivier de Verdon wordt omringd door steile kloofwanden. Dit tafereel maakt absoluut veel indruk op zijn bezoekers. De lokale bevolking noemt dit pareltje ook wel de Grand Canyon van Europa.

De rivier de Verdon kenmerkt zich met prachtig azuurblauw water. Je komt in dit gebied diverse roofvogels tegen. Dit maakt jouw wandeling of fietstocht nog eens extra bijzonder. In Gorges du Verdon kun je bovendien heerlijk zwemmen of genieten van een kanotocht.

TIP: Ben jij dus een natuurliefhebber die een actieve vakantie wel op prijs kan stellen? Dan is Gorges du Verdon the place to be!

2.) Mont Ventoux

De Mont Ventoux is een populaire berg in de Provence van bijna twee kilometer hoog. Deze staat ook wel bekend als de reus van de Provence, een zeer passende bijnaam als je het ons vraagt. De top van de berg levert een waanzinnig uitzicht op. Je kunt diverse populaire steden in de Provence vanaf deze hoogte duidelijk zien liggen. Ben jij een fanatiek wielrenner? Dan is dit absoluut een prachtige plek. Maar wees wel gewaarschuwd, het is een heftige klim die enkel is weggelegd voor de ervaren professionals.

Ook wanneer je de berg te voet betreedt dien jij je voor te bereiden op een aardige klim. Je loopt immers niet iedere dag een berg op van bijna 2 kilometer hoog. Een goede voorbereiding is zeker geen overbodige luxe.

3.) Luberon

In het hart van de Provence vind je het prachtige natuurgebied de Luberon. Het is een populair gebied vanwege diverse prachtige natuurverschijnselen. Van steile kalksteenheuvels tot beboste valleien en van olijfgaarden tot middeleeuwse dorpjes, dit gebied is werkelijk waar van alle markten thuis.

Luberon is een adembenemend mooi gebied dat je vaak terugziet op ansichtkaarten van de Provence. Het is wereldwijd bekend en trekt jaarlijks dan ook veel toeristen. Dit gebied is ook populair vanwege diverse charmante dropjes. Gordes, Bonnieux en Lourmarin zijn hiervan goede voorbeelden.

4.) Avignon

Een bekende bestemming in het zuidoosten van de Provence is Avignon. Het is een stad met een rijke geschiedenis en zodoende zeer geschikt voor de cultuurliefhebber. De binnenstad is tot op de dag van vandaag volledig ommuurt, wat een ongekend bijzondere sfeer met zich meebrengt.

Avignon is nog steeds een bruisende stad. Prachtige straatjes vol met horecagelegenheden en jaarlijks diverse culturele festivals, als bezoeker hoef jij je hier nooit te vervelen. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan is Avignon zeker een geschikte vakantiebestemming.

5.) Camargue

Het laatste gebied op onze lijst met mooie plekken in de Provence is Camargue. Het betreft een beschermt natuurgebied met een immens grote moerasvlakte. In dit moerasgebied kijkt de dierenliefhebber zijn ogen uit. Je komt hier namelijk diverse wilde dieren tegen. Vooral flamingo’s zijn een populaire bezienswaardigheid in dit gebied. Echter kom je nog honderden andere vogelsoorten tegen en ook wilde paarden zijn van de partij.

In Camargue kun je niet alleen genieten van de prachtige dieren, je kunt ook zelf het avontuur opzoeken. Maak een heerlijke fietstocht, plan een ontspannen wandeling of maak zelfs een tochtje te paard!

Ontdek 5 mooie plekken in de Provence en reis per trein naar één van deze Franse bestemmingen. Bestel goedkope treinkaartjes online

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest