5 Mooie natuurgebieden in Frankrijk per trein

Frankrijk staat onder andere bekend om zijn prachtige natuur. Van open zandstranden tot dichtbeboste gebieden, in Frankrijk vind je het allemaal. De natuur in dit toeristische land is wonderschoon en absoluut één van de redenen waarom er jaarlijks zoveel toeristen het land binnentrekken. De echte natuurliefhebber hoeft zich niet te vervelen in dit prachtige land. Maar wat zijn nu echt de allermooiste natuurgebieden in Frankrijk?

De prachtig besneeuwde bergtoppen van de Fransen Alpen zijn absoluut favoriet onder veel toeristen. Ook de Franse Opaalkust is met zijn prachtige krijtrotsen zeker een aanrader. Wens jij naast de prachtige natuur ook wel wat cultuur op te snuiven? Dan zit je goed in de zuidelijke Pyreneeën.

  1. De Franse Alpen
  2. De Pyreneeën
  3. De Franse Opaalkust
  4. Rivierkloof Gorges de Verdon
  5. Bourgondië

Ben jij een echte natuurliefhebber, en staat een reis naar Frankrijk hoog op jouw verlanglijst? Dan ben jij ongetwijfeld benieuwd welke mooie natuurgebieden in Frankrijk je per trein kan bezoeken. In het onderstaande artikel vertellen we je hier alles over. Wij weten zeker dat onze lijst ook jou gaat helpen om een prachtige reis naar Frankrijk te plannen.

Mooie Natuurgebieden Frankrijk Per Trein

Per trein naar mooie natuurgebieden in Frankrijk: Onze top-5

In Frankrijk is er voor toeristen veel te beleven. Naast de vele bruisende steden is er ook op het gebied van natuur voldoende te ontdekken. Zowel het zuiden als het noorden van Frankrijk is rijk aan diverse prachtige natuurgebieden. Hieronder bespreken we onze vijf persoonlijke favorieten.

1.) De Franse Alpen

In het oosten van Frankrijk vind je de Franse Alpen. Het is een prachtig berggebied dat wordt gekenmerkt door hoge bergtoppen, veel sneeuw en diverse kleine dorpjes. In de winter vind je hier diverse skigebieden, en in de zomer kun je in de Franse Alpen juist genieten van heerlijke wandel- en fietsroutes.

De hoogste berg, genaamd de Mont Blanc, is absoluut het hoogtepunt van een bezoekje aan de Franse Alpen. Het biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving. Ook raden wij iedereen aan om een kijkje te nemen in één van de schattige bergdorpjes. Hier geniet je namelijk van diverse bezienswaardigheden, en kun je na een lange wandeltocht heerlijk uitrusten in een gezellig café of restaurant.

Trein St Bourg Maurice

2.) De Pyreneeën

In het meest zuidelijke puntje van Frankrijk vind je de Pyreneeën. Indrukwekkende bergtoppen en romantische meertjes zorgen voor fantastische wandelroutes. In de Pyreneeën vind je diverse bekende dalen die een uniek uitzicht bieden op de omliggende bergen. Cirque de Gavarnie en Cirque de Troumouse zijn hiervan goede voorbeelden.

Wil jij tijdens een verblijf in Frankrijk ook nog wat cultuur opsnuiven? Bezoek dan één van de vele leuke stadjes. Saint-Lizier is wat ons betreft zeker een aanrader. In dit kleine stadje vind je diverse middeleeuwse bouwwerken en veel schattige huisjes. Van een bezoekje krijg jij absoluut geen spijt.

3.) De Franse Opaalkust

In het noorden van Frankrijk vind je de bekende Opaalkust. Deze bevind zich in de regio Nord-Pas-de-Calais. Hier zijn diverse prachtige natuurverschijnselen te bewonderen. Cap Blanc Nez bijvoorbeeld; een populaire krijtrots van maar liefst 134 meter hoog. Hier vandaan geniet je een adembenemend uitzicht over de Noordzee.

Nog zo een bekende eyecatcher is de Cap Gris Nez. Deze ligt iets zuidelijker en heeft een hoogte van 50 meter. Hecht jij op vakantie waarde aan mooie uitzichten, en wens je niet al te ver te reizen? Dan is de Franse Opaalkust absoluut een passende vakantiebestemming.

4.) Rivierkloof Gorges de Verdon

Gorges de Verdon is een adembenemend mooie rivierkloof in het zuidoosten van Frankrijk. Over een lengte van maar liefst 25 kilometer, slingert de rivier zich door steile rotsen met hoogtes tot wel 700 meter.
Wist jij dat de Gorges één van de grootste rivierkloven in Europa is? We kunnen dus absoluut spreken van een uniek natuurgebied. Ben jij een echte avonturier? Dan kun je zelfs met een kajak de wild stromende Verdon rivier betreden. Maar wij waarschuwen je alvast; hier is wel lef voor nodig!

5.) Bourgondië

In onze lijst met de mooiste natuurgebieden in Frankrijk mag het populaire Bourgondië natuurlijk niet ontbreken. Bourgondië is centraal gelegen en je treft hier indrukwekkende natuurtaferelen aan. Een populaire plek is het regionaal natuurpark van de Morvan. Deze bestaat vooral uit beboste heuvels en uitgestrekte weilanden. Ook zul je een aantal rustgevende stuwmeren tegenkomen.

De natuurliefhebber kan zijn geluk niet op in dit prachtige gebied. Trek jij de wandelschoenen aan of spring je toch liever op de fiets? Je bent in Bourgondië in ieder geval aan het juiste adres indien je op zoek bent naar een prachtig rustgevend natuurgebied.

Ook per trein naar één van deze mooie natuurgebieden in Frankrijk? Bestel goedkope treinkaartjes online voor de laagste prijs.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest