5 leuke wandelroutes in Kopenhagen

Ontdek het prachtige Kopenhagen te voet! Wandelen in Kopenhagen is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om de stad te verkennen en de unieke sfeer van deze Scandinavische hoofdstad te ervaren. Het centrum kent prachtige architectuur, historische charme en sfeervolle terrasjes. Tijdens een stedentrip in Kopenhagen is een leuke wandelroute natuurlijk ideaal.

Natuurlijk reis je per trein naar Kopenhagen. Goedkope treinkaartjes zijn eenvoudig online te boeken en tegen het voordeligste tarief verkrijgbaar wanneer je 3 tot 4 maanden voor vertrekt boekt. Een kaartje is zelfs al verkrijgbaar voor 38 euro (2e klas) per enkele reis.

Treintickets naar Kopenhagen

Wandelen? Ontdek 5 leuke wandelroutes in Kopenhagen

Bekijk 5 leuke wandelroutes in Kopenhagen. Kies één of meerdere wandelroutes en maak jouw bezoek aan de stad extra speciaal. Elke wandeling biedt een unieke ervaring en laat je kennismaken met verschillende aspecten van Kopenhagen, van geschiedenis en cultuur tot natuurlijke schoonheid en modern design. Je kunt de wandelingen aanpassen aan je eigen tempo en interesses en genieten van de charme van deze prachtige stad.

Stadswandeling door het centrum van Kopenhagen

  • Beginpunt: Kongens Nytorv
  • Eindpunt: Tivoli Gardens
  • Lengte: Ongeveer 3 kilometer
  • Highlights: Deze wandeling neemt je mee door het hart van Kopenhagen. Je kunt bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, Nyhavn, de Kleine Zeemeermin en Tivoli Gardens bewonderen.

Deze wandeling begint op Kongens Nytorv, een centraal plein in Kopenhagen. Je loopt door de oude stad en kunt onderweg genieten van prachtige architectuur, winkels en cafés. Je passeert bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, Nyhavn met zijn kleurrijke huizen, de iconische Kleine Zeemeermin en eindigt in het bruisende Tivoli Gardens, een pretpark dat perfect is voor ontspanning na je wandeling.

Christianshavn en de Kanalen van Kopenhagen

  • Beginpunt: Vor Frelsers Kirke
  • Eindpunt: Christiania
  • Lengte: Ongeveer 4 kilometer
  • Highlights: Verken het pittoreske Christianshavn met zijn grachten, kleurrijke huizen en de iconische trap van de Vor Frelsers Kirke. Breng ook een bezoek aan de alternatieve enclave van Christiania.

Deze wandeling begint bij de indrukwekkende Vor Frelsers Kirke en neemt je mee naar het charmante Christianshavn-gebied, dat bekend staat om zijn grachten en historische sfeer. Je passeert bezienswaardigheden zoals de Christian’s Church, de unieke trap van Vor Frelsers Kirke en kunt een kijkje nemen in Christiania, een vrijstaat met een alternatieve cultuur.

Frederiksberg Park en Slotswandeling

  • Beginpunt: Frederiksberg Metrostation
  • Eindpunt: Frederiksberg Slot
  • Lengte: Ongeveer 2 kilometer
  • Highlights: Geniet van de rust in Frederiksberg Park, bewonder het prachtige Frederiksberg Slot en maak een wandeling rond de slotgrachten.

Beginnend bij het metrostation Frederiksberg, brengt deze wandeling je naar het prachtige Frederiksberg Park, een oase van groen en rust in de stad. Het hoogtepunt van de wandeling is het indrukwekkende Frederiksberg Slot, dat aan de rand van een schilderachtig meer ligt. Je kunt de slotgrachten verkennen en genieten van de serene omgeving.

Superkilen Park en Multicultureel Nørrebro

  • Beginpunt: Nørrebro Metrostation
  • Eindpunt: Assistens Kirkegård
  • Lengte: Ongeveer 2,5 kilometer
  • Highlights: Verken het kleurrijke Nørrebro-gebied, bekijk de unieke ontwerpen in Superkilen Park en bezoek het historische Assistens Kirkegård, waar bekende Denen begraven liggen.

Nørrebro is een bruisende wijk vol diverse culturen en interessante plekken. Beginnend bij het Nørrebro-metrostation, verken je Superkilen Park, een uniek stadspark met objecten uit de hele wereld. Vervolgens kun je de kleurrijke straten van Nørrebro verkennen en eindigen bij Assistens Kirkegård, een historische begraafplaats waar beroemde Denen begraven liggen, waaronder Hans Christian Andersen.

Langs de Mermaid’s Route

  • Beginpunt: Kastellet
  • Eindpunt: Amalienborg Paleis
  • Lengte: Ongeveer 2 kilometer
  • Highlights: Volg de route langs het fort Kastellet, de Kleine Zeemeermin, het Gefion-fontein, en eindig bij het majestueuze Amalienborg Paleis.

Deze wandeling begint bij Kastellet, een oud fort met een opvallende windmolen. Vanaf daar volg je de route langs de kust en passeer je de wereldberoemde Kleine Zeemeermin, een iconisch beeld van Kopenhagen. Je komt langs het indrukwekkende Gefion-fontein en eindigt je wandeling bij het majestueuze Amalienborg Paleis, waar de Deense koninklijke familie resideert.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest