5 leuke wandelroutes in Keulen

Keulen biedt wandelaars een gevarieerde omgeving om te verkennen, van historische stadsgezichten tot groene parken en de oevers van de Rijn. Of je nu van architectuur, geschiedenis of natuur houdt, er is voor elk wat wils. Binnenkort met de trein een stedentrip naar Keulen maken? Verken de stad dan zeker met één van de onderstaande wandelroutes.

Natuurlijk reis je per trein naar Keulen. Goedkope treinkaartjes zijn eenvoudig online te boeken en tegen het voordeligste tarief verkrijgbaar wanneer je 3 tot 4 maanden voor vertrekt boekt. Een kaartje is zelfs al verkrijgbaar voor 38 euro (2e klas) per enkele reis.

Keulen Citytrip Trein

1.) Rondom de Dom van Keulen (Kölner Dom)

  • Begin- en eindpunt: De Kölner Dom (Domkloster, 50667 Köln, Duitsland).
  • Lengte: Ongeveer 2-3 kilometer, afhankelijk van hoeveel je wilt verkennen.
  • Highlights: Deze route biedt je de kans om de beroemde Kölner Dom en de omliggende oude stad te verkennen. Je kunt ook de Rijn bereiken en langs de promenade wandelen.

Deze korte wandeling begint en eindigt bij de majestueuze Kölner Dom, een meesterwerk van gotische architectuur. Je begint bij de Dom en kunt de kathedraal van binnen en van buiten bewonderen. Vervolgens loop je door de geplaveide straten van de oude stad, waar je historische gebouwen, gezellige cafés en winkels kunt verkennen. De route biedt een prachtig uitzicht op de Dom en brengt je ook naar de oever van de Rijn, waar je langs de promenade kunt wandelen en kunt genieten van het bruisende uitzicht op de rivier.

2.) De Hohenzollernbrücke en de Rijnpromenade

  • Begin- en eindpunt: Station Köln Hbf (Domkloster, 50667 Köln, Duitsland).
  • Lengte: Ongeveer 4 kilometer.
  • Highlights: Loop over de Hohenzollernbrücke, bekend om de duizenden liefdessloten die eraan hangen, en geniet van het uitzicht op de Rijn. Vervolg je wandeling langs de Rijnpromenade en bewonder de prachtige panorama’s.

Deze wandeling begint bij het centraal station van Keulen en leidt je over de wereldberoemde Hohenzollernbrücke, waar duizenden liefdessloten aan de relingen hangen. Terwijl je over de brug loopt, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Rijn en de skyline van Keulen. Na de brug loop je langs de Rijnpromenade, waar je kunt ontspannen en naar de schepen op de rivier kunt kijken. Deze wandeling biedt een mooie mix van geschiedenis en natuur.

3.) De Keulse Oude Stad (Altstadt) en de Rheinauhafen

  • Begin- en eindpunt: Alter Markt (Alter Markt, 50667 Köln, Duitsland).
  • Lengte: Ongeveer 4-5 kilometer.
  • Highlights: Verken de kronkelende straatjes van de oude stad, passeer historische gebouwen zoals het historische stadhuis, en eindig bij de moderne Rheinauhafen, waar je opvallende architectuur en mooie havengezichten kunt bewonderen.

Deze wandeling begint op de Alter Markt in de oude stad van Keulen. Je kunt de sfeer van het historische centrum proeven terwijl je door smalle straatjes en langs prachtige oude gebouwen wandelt. Hoogtepunten zijn onder andere het historische stadhuis en de indrukwekkende Grote Sint-Martinuskerk. De wandeling eindigt in de moderne wijk Rheinauhafen, waar je eigentijdse architectuur en een prachtige havenomgeving zult ontdekken.

4.) De Groene Gordel van Keulen (Grüngürtel)

  • Begin- en eindpunt: Verschillende toegangspunten tot de Grüngürtel, afhankelijk van waar je begint.
  • Lengte: De groene gordel is enorm en biedt talloze kilometers aan wandel- en fietspaden.
  • Highlights: Deze groene oase strekt zich uit rondom het centrum van Keulen en biedt een ontsnapping aan de drukte van de stad. Je kunt genieten van groene parken, vijvers en zelfs een botanische tuin.

De groene gordel van Keulen biedt een verscheidenheid aan wandelpaden, en je kunt kiezen waar je wilt beginnen en eindigen. Dit enorme groene gebied omringt de stad en is een oase van rust en natuur. Je kunt door groene parken wandelen, langs vijvers en meren gaan, en zelfs een bezoek brengen aan de indrukwekkende Flora und Botanischer Garten Köln, een botanische tuin met diverse plantencollecties.

5.) Stadtwald (Stad Bos)

  • Begin- en eindpunt: Parkeerplaats am Aachener Weiher (Aachener Weiher, 50931 Köln, Duitsland).
  • Lengte: Er zijn verschillende paden en routes in het stadswoud, variërend van 2 tot 10 kilometer.
  • Highlights: Ontsnap aan de stad en verken het prachtige stadswoud. Je kunt hier rustige wandelingen maken rondom de meren en door de bossen.

Deze wandeling begint bij de parkeerplaats am Aachener Weiher en leidt je door het prachtige stadswoud van Keulen. Je kunt genieten van de rust van het bos, de frisse lucht en de natuurlijke omgeving. Er zijn verschillende paden en routes om uit te kiezen, variërend in lengte. Het Stadtwald is een geweldige plek om te wandelen, te picknicken en te genieten van de natuur, allemaal binnen de stadsgrenzen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest