5 leuke wandelingen in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk, met zijn glooiende landschappen, schilderachtige dorpjes en historische bezienswaardigheden, is een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Hier zijn vijf betoverende wandelroutes die je meenemen op een reis door de charme van Noord-Frankrijk.

Natuurlijk reis je met de trein naar Noord-Frankrijk en bestel je goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Deze zijn met vroegboekkorting 3 tot 4 maanden voor vertrek tegen het laagste tarief verkrijgbaar. De treinreis verloopt per Eurostar en TGV, waarmee je met één overstap bijna overal in Frankrijk kunt komen. Ook een treinkaartje naar Frankrijk bestellen? Bekijk de beschikbaarheid direct online.

Mooiste Stranden Frankrijk

Top 5 wandelingen in Noord-Frankrijk

Of je nu kiest voor de dramatische kliffen van de Opaalkust, de spirituele reis naar Mont Saint-Michel, de rust van Forêt d’Hesdin, de waterwegen van de Audomarois of de adembenemende Côte d’Opale, Noord-Frankrijk biedt wandelpaden voor elke liefhebber van het buitenleven. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en adembenemende natuur terwijl je deze betoverende regio te voet verkent.

1.) Les Caps et Marais d’Opale: Op Ontdekkingstocht in de Opaalkust

Beginpunt: Wissant
Eindpunt: Audresselles
Afstand: Ongeveer 12 kilometer

De Opaalkust staat bekend om zijn dramatische kliffen en prachtige duinlandschappen. Deze wandeling begint in het pittoreske Wissant en voert je langs de kustlijn naar het charmante Audresselles. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten op de zee en ontdek je verborgen baaien. Vergeet niet de kustpaden te verkennen en te pauzeren bij lokale cafés voor een heerlijke Franse maaltijd.

2.) Mont Saint-Michel: Een Iconische Pelgrimstocht

Beginpunt: Le Mont-Saint-Michel
Eindpunt: Parkeerplaats Mont Saint-Michel
Afstand: Ongeveer 5 kilometer

De Mont Saint-Michel, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Frankrijk, biedt een betoverende wandelervaring. Start je tocht bij de abdij op het eiland en volg de kronkelende paden naar beneden. Laat je betoveren door de magische sfeer terwijl je de baai oversteekt en de unieke getijdeneilandsfeer in je opneemt.

3.) Forêt d’Hesdin: Dwalen door Oud Bosland

Beginpunt: Saint-Rémy-au-Bois
Eindpunt: Marconne
Afstand: Ongeveer 10 kilometer

Voor natuurliefhebbers biedt de Forêt d’Hesdin een oase van rust. Deze wandeling neemt je mee door een oud bos, waar eeuwenoude bomen een groen bladerdak vormen. De rustige paden leiden je langs kronkelende beekjes en schilderachtige picknickplekken. Een perfecte ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven.

4.) De Kreken van de Audomarois: Waterwegen en Groene Weiden

Beginpunt: Saint-Omer
Eindpunt: Clairmarais
Afstand: Ongeveer 8 kilometer

Ontdek de unieke omgeving van de Audomarois, een moerasachtig gebied doorkruist door waterwegen. Je wandelt langs charmante huisjes, groene weilanden en pittoreske bruggetjes. Een boottocht is ook een must om de rust en sereniteit van deze bijzondere streek volledig te ervaren.

5.) Côte d’Opale: Van Wimereux naar Ambleteuse

Beginpunt: Wimereux
Eindpunt: Ambleteuse
Afstand: Ongeveer 7 kilometer

Deze kustroute langs de Côte d’Opale biedt een aangename wandeling van Wimereux naar Ambleteuse. De kliffen, duinen en uitgestrekte stranden maken dit gebied een waar paradijs voor wandelaars. Breng een bezoek aan Fort Mahon en geniet van de frisse zeelucht terwijl je de prachtige kustlijn verkent.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest