5 Favoriete bestemmingen met de trein

Europa is groot en kent veel mooie bestemmingen. Niet allemaal even interessant om met de trein te bezoeken. Toch hebben we er een aantal voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn 5 must see bestemmingen in Europa. Natuurlijk bezoek je deze topbestemmingen zijn met de trein. Het meest groene en duurzame vervoersmiddel, waarbij je vrijwel niets inlevert op prijs, comfort en reistijd.

Parijs: magische bezienswaardigheden en leuke wijken

Trein Parijs

Parijs is een bijzondere stad met een geheel eigen sfeer. Geniet van de prachtige en bijzondere gebouwen en monumenten vol Franse geschiedenis. Daarbij is het natuurlijk de stad van wereldberoemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Sacre Coeur-basiliek en de notre dame. Neem ook zeker even een kijkje in schilderswijk Montamarte. De wijk zit bordevol met gezellige pleintjes, cafés, boetiekjes, kunstenaars en rommelmarkten.

Klaar met bezichtigen? Neem dan plaats aan de oever van de Seine of neem plaats op een kleedje in één van de parken, zoals Parijsenaren dit ook regelmatig doen. Met de trein is Parijs gemakkelijk te bereiken. Vanuit Amsterdam of Rotterdam reis je direct naar de stad van de liefde. Per enkele reis betaal je slechts 35 euro en hoef je enkel nog een hotelovernachting te regelen.

Berlijn: unieke sfeer, historie en cultuur

Trein Berlijn

Sinds de tweede wereld oorlog was de stad verdeeld in Oost- en West Berlijn. Hierdoor heeft Berlijn zich op twee manieren ontwikkeld. Pas nadat de stadsmuren in 1989 zijn weggehaald zijn beide delen elkaar gaan versterken. Dit heeft geleidt tot een bijzondere sfeer in de stad met een rijke historie en cultuur.

De rijke cultuur zie je terug in hippe eettenten, street-art, kunstwerken, nachtclubs en kunstenaars. Je zult je hier dan ook niet vervelen, want op elke hoek is wel iets te beleven. Daarbij kent de veelzijdige bestemming en tevens hoofdstad van Duitsland prachtige bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, de Kurfürsterdamm, het Friedrichstadt-Palast of het Kaufhaus des Westens met leuke boetieks.

Reis milieuvriendelijk met de trein naar Berlijn. De InterCity Berlijn vertrekt dagelijks vijf tot zes keer vanaf Amsterdam Centraal en rijdt via diverse opstapstations in Nederland naar Duitsland. Hier stopt de trein meermaals, waarna deze met een totale reistijd van 6.18 uur op Berlijn Hbf arriveert. Kies een hotel in de buurt van het treinstation in Berlijn voor maximaal comfort.

Luxemburg: gratis Openbaar Vervoer

Luxemburg

Luxemburg? Het is misschien niet de eerste bestemming, maar is zeker goed bereikbaar met de trein. Het is een klein land, maar heeft veel te bieden. Zowel cultuur als historie zijn hier goed vertegenwoordigd en dit is terug te zien in de prachtige panden.
Leuk is dat je Luxemburg in één dag goed. Zeker nu het gehele Openbaar Verover in het land gratis is, kan je verschillende delen van de stad ontdekken. Ook vanuit Nederland is de trein naar Luxemburg goed te doen. Je reist eerst per trein naar Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de directe trein naar Luxemburg.

Antwerpen: meest veelzijdige bestemming

Trein Antwerpen

Misschien wel één van de meest veelzijdige steden en dat op minimale afstand. Winkelen, cultuur, historie en ontspanning. Antwerpen heeft het allemaal! Of je nou houdt van een koud biertje, Vlaamse friet of een heerlijke chocolade.
Beleef Antwerpen zelf en reis met de trein naar deze geweldige bestemming in België. Boek treinkaartjes naar Antwerpen per Thalys of InterCity Brussel. Verkrijgbaar voor 9 euro vanaf Breda en 20 euro vanaf elk ander station in Nederland.

Brussel: grote markt op UNESCO Werelderfgoedlijst

Trein Brussel
De Franse schrijver Victor Hugo beschouwt de Grote Markt als een van de mooiste pleinen ter wereld. Niet geheel onterecht, want in 1998 kwam werd de Grote Markt toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op het plein vind je ​​veel mooie bezienswaardige panden en gevels, zoals die van het stadhuis.
Verder kent de stad diverse markten, winkelstraten en leuke kerstmarkten in het najaar. Brussel bezoeken? Vergeet dan niet even een heerlijk Belgisch biertje te proeven. De vele biercafe’s staan boordevol speciale en streekbiertjes.Dan reis je natuurlijk met de trein. Niet alleen duurzaam, maar tevens betaalbaar. Tot 7 dagen voor vertrek boek je een treinkaartje naar Brussel vanaf 25 euro voor reisdagen op maandag tot en met donderdag. Voor reisdagen op vrijdag, zaterdag of zondag betaal je iets meer.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest