5 Favoriete bestemmingen met de trein

Europa is groot en kent veel mooie bestemmingen. Niet allemaal even interessant om met de trein te bezoeken. Toch hebben we er een aantal voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn 5 must see bestemmingen in Europa. Natuurlijk bezoek je deze topbestemmingen zijn met de trein. Het meest groene en duurzame vervoersmiddel, waarbij je vrijwel niets inlevert op prijs, comfort en reistijd.

Parijs: magische bezienswaardigheden en leuke wijken

Trein Parijs

Parijs is een bijzondere stad met een geheel eigen sfeer. Geniet van de prachtige en bijzondere gebouwen en monumenten vol Franse geschiedenis. Daarbij is het natuurlijk de stad van wereldberoemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Sacre Coeur-basiliek en de notre dame. Neem ook zeker even een kijkje in schilderswijk Montamarte. De wijk zit bordevol met gezellige pleintjes, cafés, boetiekjes, kunstenaars en rommelmarkten.

Klaar met bezichtigen? Neem dan plaats aan de oever van de Seine of neem plaats op een kleedje in één van de parken, zoals Parijsenaren dit ook regelmatig doen. Met de trein is Parijs gemakkelijk te bereiken. Vanuit Amsterdam of Rotterdam reis je direct naar de stad van de liefde. Per enkele reis betaal je slechts 35 euro en hoef je enkel nog een hotelovernachting te regelen.

Berlijn: unieke sfeer, historie en cultuur

Trein Berlijn

Sinds de tweede wereld oorlog was de stad verdeeld in Oost- en West Berlijn. Hierdoor heeft Berlijn zich op twee manieren ontwikkeld. Pas nadat de stadsmuren in 1989 zijn weggehaald zijn beide delen elkaar gaan versterken. Dit heeft geleidt tot een bijzondere sfeer in de stad met een rijke historie en cultuur.

De rijke cultuur zie je terug in hippe eettenten, street-art, kunstwerken, nachtclubs en kunstenaars. Je zult je hier dan ook niet vervelen, want op elke hoek is wel iets te beleven. Daarbij kent de veelzijdige bestemming en tevens hoofdstad van Duitsland prachtige bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, de Kurfürsterdamm, het Friedrichstadt-Palast of het Kaufhaus des Westens met leuke boetieks.

Reis milieuvriendelijk met de trein naar Berlijn. De InterCity Berlijn vertrekt dagelijks vijf tot zes keer vanaf Amsterdam Centraal en rijdt via diverse opstapstations in Nederland naar Duitsland. Hier stopt de trein meermaals, waarna deze met een totale reistijd van 6.18 uur op Berlijn Hbf arriveert. Kies een hotel in de buurt van het treinstation in Berlijn voor maximaal comfort.

Luxemburg: gratis Openbaar Vervoer

Luxemburg

Luxemburg? Het is misschien niet de eerste bestemming, maar is zeker goed bereikbaar met de trein. Het is een klein land, maar heeft veel te bieden. Zowel cultuur als historie zijn hier goed vertegenwoordigd en dit is terug te zien in de prachtige panden.
Leuk is dat je Luxemburg in één dag goed. Zeker nu het gehele Openbaar Verover in het land gratis is, kan je verschillende delen van de stad ontdekken. Ook vanuit Nederland is de trein naar Luxemburg goed te doen. Je reist eerst per trein naar Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de directe trein naar Luxemburg.

Antwerpen: meest veelzijdige bestemming

Trein Antwerpen

Misschien wel één van de meest veelzijdige steden en dat op minimale afstand. Winkelen, cultuur, historie en ontspanning. Antwerpen heeft het allemaal! Of je nou houdt van een koud biertje, Vlaamse friet of een heerlijke chocolade.
Beleef Antwerpen zelf en reis met de trein naar deze geweldige bestemming in België. Boek treinkaartjes naar Antwerpen per Thalys of InterCity Brussel. Verkrijgbaar voor 9 euro vanaf Breda en 20 euro vanaf elk ander station in Nederland.

Brussel: grote markt op UNESCO Werelderfgoedlijst

Trein Brussel
De Franse schrijver Victor Hugo beschouwt de Grote Markt als een van de mooiste pleinen ter wereld. Niet geheel onterecht, want in 1998 kwam werd de Grote Markt toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op het plein vind je ​​veel mooie bezienswaardige panden en gevels, zoals die van het stadhuis.
Verder kent de stad diverse markten, winkelstraten en leuke kerstmarkten in het najaar. Brussel bezoeken? Vergeet dan niet even een heerlijk Belgisch biertje te proeven. De vele biercafe’s staan boordevol speciale en streekbiertjes.Dan reis je natuurlijk met de trein. Niet alleen duurzaam, maar tevens betaalbaar. Tot 7 dagen voor vertrek boek je een treinkaartje naar Brussel vanaf 25 euro voor reisdagen op maandag tot en met donderdag. Voor reisdagen op vrijdag, zaterdag of zondag betaal je iets meer.

Boekingen

5x Trein en Fietsen in België

5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België?...

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Reizen terwijl je slaapt? Met de rechtstreekse ÖBB Nightjet nachttrein reis je in één keer vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Zürich in...

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Opzoek naar een mooie fietsroute in België? De Vennbahn of Vennbahnweg is een unieke route van maar liefst 125 kilometer. Je fiets langs en over...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders