5 Favoriete bestemmingen met de trein

Europa is groot en kent veel mooie bestemmingen. Niet allemaal even interessant om met de trein te bezoeken. Toch hebben we er een aantal voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn 5 must see bestemmingen in Europa. Natuurlijk bezoek je deze topbestemmingen zijn met de trein. Het meest groene en duurzame vervoersmiddel, waarbij je vrijwel niets inlevert op prijs, comfort en reistijd.

Parijs: magische bezienswaardigheden en leuke wijken

Trein Parijs

Parijs is een bijzondere stad met een geheel eigen sfeer. Geniet van de prachtige en bijzondere gebouwen en monumenten vol Franse geschiedenis. Daarbij is het natuurlijk de stad van wereldberoemde bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de Sacre Coeur-basiliek en de notre dame. Neem ook zeker even een kijkje in schilderswijk Montamarte. De wijk zit bordevol met gezellige pleintjes, cafés, boetiekjes, kunstenaars en rommelmarkten.

Klaar met bezichtigen? Neem dan plaats aan de oever van de Seine of neem plaats op een kleedje in één van de parken, zoals Parijsenaren dit ook regelmatig doen. Met de trein is Parijs gemakkelijk te bereiken. Vanuit Amsterdam of Rotterdam reis je direct naar de stad van de liefde. Per enkele reis betaal je slechts 35 euro en hoef je enkel nog een hotelovernachting te regelen.

Berlijn: unieke sfeer, historie en cultuur

Trein Berlijn

Sinds de tweede wereld oorlog was de stad verdeeld in Oost- en West Berlijn. Hierdoor heeft Berlijn zich op twee manieren ontwikkeld. Pas nadat de stadsmuren in 1989 zijn weggehaald zijn beide delen elkaar gaan versterken. Dit heeft geleidt tot een bijzondere sfeer in de stad met een rijke historie en cultuur.

De rijke cultuur zie je teru