5 bezienswaardigheden met traptreden in Duitsland

Ontdek de betoverende trappen van Duitsland en laat je inspireren door de unieke architectuur en geschiedenis die deze prachtige locaties te bieden hebben. Voor degenen die houden van reizen en een fascinatie hebben voor traptreden, is Duitsland een waar paradijs. Van historische monumenten tot schilderachtige kastelen en pittoreske stadjes, hier zijn enkele redenen waarom trappenliefhebbers absoluut de trappen in Duitsland moeten bezoeken!

Natuurlijk reis je per trein naar bestemmingen in Duitsland. Treinkaartjes zijn online voordelig verkrijgbaar tot 180 dagen voor vertrek. Met internationale treinen als de ICE International en IC Berlijn zijn de onderstaande bestemmingen met slechts één keer overstappen bereikbaar.

Bezienswaardigheden met mooie traptreden in Duitsland

Van historische monumenten en schilderachtige kastelen tot pittoreske stadjes, er zijn talloze redenen waarom trappenliefhebbers absoluut de trappen in Duitsland moeten bezoeken! Lees meer over de leukste en mooiste plekken in Duitsland.

1.) Brandenburger Tor – Berlijn

De Brandenburger Tor is een iconische historische poort in Berlijn en een belangrijk symbool van de Duitse eenheid. Het is prachtig verlicht ’s nachts en wordt omringd door andere historische gebouwen zoals de Rijksdag en de Pariser Platz.

Deze mooie bezienswaardigheid in Berlijn beschikt over een imposante trap aan de oostelijke en westelijke zijde van de poort, bestaande uit brede, marmeren treden die naar het verhoogde platform van de poort leiden. De treden zijn symmetrisch en worden geflankeerd door klassieke Dorische zuilen die de indrukwekkende architectuur van de poort aanvullen. De trap aan de oostelijke zijde van de Brandenburger Tor wordt vaak gebruikt als een podium voor officiële ceremonies en evenementen.

Trappen Duitsland Slot Neuschwanstein

2.) Slot Neuschwanstein – Beieren

Slot Neuschwanstein, gelegen in de schilderachtige Beierse Alpen, is een sprookjesachtig kasteel dat bekend staat om zijn sprookjesachtige architectuur en majestueuze ligging op een heuvel. Het diende als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland en trekt jaarlijks vele bezoekers.

De ingang van Slot Neuschwanstein is bereikbaar via een trap met ingerichte leuningen, gelegen aan de voet van de heuvel waarop het kasteel staat. De trap is breed en bestaat uit stenen treden die naar de indrukwekkende poort van het kasteel leiden. Terwijl je de trap beklimt, kun je genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en bossen.

3.) De Kölner Dom – Keulen

De Kölner Dom is een indrukwekkende gotische kathedraal in Keulen, een van de grootste kerken ter wereld. De hoge torens en gedetailleerde gevels maken het een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. Vanaf de top van de torens heb je ook een panoramisch uitzicht over de stad.

Er zijn meerdere trappen die leiden naar de ingang van de imposante kathedraal in Keulen. Aan de westelijke gevel bevindt zich een grote trap met brede stenen treden, geflankeerd door leuningen. Deze trap is een populaire plek voor toeristen om te poseren voor foto’s met de kathedraal op de achtergrond. Binnen in de kathedraal zijn er ook trappen die naar de verschillende niveaus en kapellen leiden.

4.) De Rothenburg ob der Tauber – Beieren

Rothenburg ob der Tauber is een goed bewaard middeleeuws stadje in Beieren, bekend om zijn goed bewaarde stadsmuren, vakwerkhuizen en charmante steegjes. Het lijkt op een sprookjesstadje met zijn oude wereld charme en is een populaire bestemming voor toeristen.

Het stadje Rothenburg ob der Tauber is gebouwd op een heuvel, en de straten en steegjes zijn vaak geplaveid met keien en hebben trappen op verschillende plaatsen. Veel van de vakwerkhuizen en gebouwen hebben ook trappen aan de ingangen, met stenen treden of houten trappen die leiden naar de verhoogde delen van de stadsmuren en naar de charmante binnenplaatsen.

5.) De Sanssouci Paleistuinen – Potsdam

De Sanssouci Paleistuinen in Potsdam, nabij Berlijn, zijn prachtige barokke tuinen die behoren tot het UNESCO-werelderfgoed. Ze zijn ontworpen in de 18e eeuw en bevatten indrukwekkende terrassen, fonteinen, beelden en formele bloemperken, omringd door weelderige landschappen. Het paleis zelf is ook een architectonisch juweeltje en een bezoek aan de tuinen is een absolute aanrader.

Uniek aan deze locatie zijn de verschillende terrassen die verbonden zijn door brede trappen met meerdere treden. De trappen zijn vaak gemaakt van zandsteen en zijn voorzien van leuningen en balustrades. Ze zijn ontworpen in een barokke stijl en zijn omgeven door prachtige bloemperken, fonteinen en beelden, waardoor ze een schilderachtig decor vormen voor een wandeling door de tuinen.

Zelf een mooie trap in huis?

Wil je zelf een mooie trap in huis? Laat dan de huidige trap renoveren door traprenovatiebedrijf Next Stairs in Almere. Een mooie trap in huis voegt stijl en elegantie toe aan het interieur, en kan een echte eyecatcher zijn voor jouw woning.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Duitsland met kinderen

Trein naar Duitsland met kinderen

Ook naar Duitsland kan je eenvoudig per trein met kinderen reizen. Hiervoor zijn diverse voordelen en regelingen bedacht om de reis betaalbaar en toegankelijk te houden voor ouders. Voor de treinreis naar Duitsland is in treinen als de IC Berlijn en ICE International...

Trein en kinderen naar Frankrijk

Trein en kinderen naar Frankrijk

Binnenkort een leuke bestemming in Frankrijk bezoeken, zoals Parijs, Disneyland of één van de vele andere topbestemmingen. Dan ben je vast benieuwd hoe het werkt met kinderen in de trein door Frankrijk. In treinen als de TGV en Eurostar zijn vaak kortingsmogelijkheden...

Pin It on Pinterest