4x treinrondreis door Noorwegen

Natuurliefhebbers en avonturiers, opgelet! Maak je klaar voor een onvergetelijke reis door het adembenemende landschap van Noorwegen met een betoverende treinrondreis. Noorwegen staat bekend om zijn majestueuze fjorden, weelderige bossen en schilderachtige dorpjes, en een treinreis is de perfecte manier om dit alles te ervaren.

Noorwegen belooft een onvergetelijke mix van adembenemende landschappen, culturele ontdekkingen en ontspannen treinreizen. Stap aan boord en laat je betoveren door de schoonheid van Noorwegen!

Complete Treinrondreis Noorwegen

Treinreis Poolcirkel Express: uniek en onvergetelijk reisavontuur naar Lapland

De Poolcirkel Express voert je mee op een unieke treinreis die absoluut op je bucketlist thuishoort, door het betoverende landschap van Denemarken, Zweden en Noorwegen. Terwijl je uit het raam van de trein tuurt en je een weg baant door Zweeds en Noors Lapland, maak je stops in bruisende steden zoals Kopenhagen, Stockholm en Oslo. Hier dompel je jezelf onder in de rijke cultuur en geschiedenis van Scandinavië.

Naast deze steden zijn er ook kleinere plaatsen zoals Narvik, Trondheim en eventueel Tromsø, waar je kunt genieten van het serene, met sneeuw bedekte platteland en de adembenemende natuurlijke schoonheid. In de wintermaanden, wanneer de zon zich terugtrekt en de nachten lang en koud zijn, komt het Noorderlicht regelmatig tot leven. Dit biedt een schouwspel dat je gezien moet hebben om het te geloven.

Treinreis Zuid-Noorwegen: 9 of 13 dagen

Verken het betoverende zuiden van Scandinavië tijdens deze 9-daagse combinatie van trein- en bootreizen. Deze kortere maar niet minder avontuurlijke route, vergeleken met de eveneens beschikbare 13-daagse treinrondreis door Noorwegen.

Het avontuur begint met een treinreis naar het gezellige Aarhus in Denemarken, vanwaar je per boot naar Bergen vaart, idyllisch gelegen tussen de Noorse fjorden. Ontdek de charme van deze historische stad met zijn kleurrijke huizen, bruisende haven en weelderig groene omgeving. Een ander hoogtepunt is de boottocht door de majestueuze fjorden naar het pittoreske Flåm, gevolgd door de legendarische treinrit naar Myrdal. De Flåm-spoorlijn staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en spectaculaire route langs fjorden en bergen. Na je bezoek aan Flåm reis je per trein verder over de prachtige Bergensbanen naar Geilo, een oase van rust te midden van indrukwekkend ruig berglandschap. Je laatste stop in Noorwegen is Oslo, waar moderniteit en geschiedenis harmonieus samenkomen. Na het verkennen van de Noorse hoofdstad maak je een nachtelijke terugreis per ferry naar Kiel, om vervolgens per trein terug te keren naar Nederland.

Treinrondreis Noorwegen: Kiel, Oslo, Geilo, Flam, Bergen en Stavanger

Ontdek de ultieme treinrondreis door Noorwegen, een absolute favoriet in het aanbod van Opreis.nl. Deze magische treinreis voert je mee op een onvergetelijke 13-daagse reis door het prachtige landschap van Zuid-Noorwegen, waar weelderige bossen, glinsterende fjorden en indrukwekkende steden op je wachten. Als je de voorkeur geeft aan een kortere Noorwegen-ervaring, bekijk dan zeker onze 9-daagse reis.

Een absoluut hoogtepunt van deze reis is de wereldberoemde Flåm-spoorlijn, beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Terwijl je van Myrdal naar Flåm reist, zul je versteld staan van de spectaculaire uitzichten, aangezien de trein maar liefst 865 meter daalt, met een panoramisch uitzicht op de omringende natuur. Laat je ook betoveren door de prachtige boottochten die deel uitmaken van deze treinreis. Geniet van de vergezichten terwijl je door adembenemende fjorden vaart en de ongerepte schoonheid van de omgeving bewondert.

Tijdens deze reis verblijf je in sfeervolle steden als Stavanger, Bergen, Oslo en Kristiansand, waar je kunt genieten van de lokale cultuur, heerlijke gerechten en gastvrijheid. Daarnaast maak je een tussenstop in het pittoreske Geilo, waar je je kunt onderdompelen in de adembenemende natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Treinreis Scandinavië: Zuid-Noorwegen, Zweden en Denemarken

Verken het diverse Scandinavië tijdens deze 18-daagse combinatie van trein- en bootreizen door Zuid-Noorwegen, Zweden en Denemarken. De reis begint in Aarhus, vanwaar je naar Bergen vaart, verscholen tussen de Noorse fjorden. Ervaar de historische charme van Bergen, gevolgd door een tocht door de fjorden naar Flåm en een adembenemende treinreis naar Myrdal via de Flåm-spoorlijn. Vervolg je reis naar Geilo, te midden van ruige bergen, om daarna Oslo te verkennen met zijn harmonie van moderniteit en geschiedenis.

Na Oslo neemt de trein je verder naar het noorden, waar de architectonische pracht van Trondheim je begroet voordat je doorgaat naar Zweden. Na het doorkruisen van het binnenland per trein, maak je kennis met de kustcharme van Sundsvall en de culturele rijkdom van de prachtige Zweedse steden Stockholm, Göteborg en Malmö. De reis eindigt in het levendige Kopenhagen, waar de kleurrijke haven, majestueuze paleizen, talrijke musea en culinaire hoogstandjes een perfecte afsluiting vormen voor deze onvergetelijke en veelzijdige Scandinavische treinreis.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest