4 mooie treinbestemmingen in België

Wil je binnenkort lekker stedentrippen of een weekendje weg? Kijk dan eens naar een mooie treinbestemming in België. Het land van chocola, bier en vlaamse friet heeft een aantal schitterende steden waar je misschien niet zo snel aan denkt, zoals Gent, Brugge, Mechelen en Luik. Prachtige panden, grachten en bezienswaardigheden. Stop met zoeken en reis eenvoudig met de trein naar één van deze mooie treinbestemmingen in België.

Natuurlijk reis je met de trein. Naast dat je duurzaam reist, is de prijs voordelig en is de reis uiterst comfortabel. Treinkaartjes naar België boek je al vanaf 9 euro en zijn zonder reserveringskosten makkelijk online te boeken. Waar wacht je nog op?

Gent: Bourgondisch genieten

Lekker weg? Shoppen? Wandelen? Genieten? Het kan allemaal in Gent! Wandel door de historische straatjes en bekijk het uitzicht vanaf de Belfort toren. Uiteraard kan je uren shoppen in de lange winkelstraten en bij één van de terrasjes even genieten van streekproducten als bier, chocola of worst. Aanrader is het Groot Vleeshuis. Bestel hier een proeverij van vleesproducten en een heerlijk lokaal biertje.

Je reist met de trein naar Gent vanaf 29 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Per Thalys is de totale reistijd 2.16 uur en per IC Brussel 3.23 uur. Kaartjes boek je eenvoudig en zonder bijkomende kosten online.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Gent (@visitgent) op

Brugge: Middeleeuwse historische binnenstad

Brugge is misschien wel de mooiste stad van België. De gehele binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst, vanwege de typisch middeleeuwse bouwwerken, gevels en bezienswaardigheden. Hierdoor trekt Brugge van over de hele wereld toeristen aan. Als Nederlander moet je hier dan ook gewoon een keer naartoe.

Wanneer je met de trein naar Brugge reist is het mogelijk om per IC Brussel of Thalys te reizen. Een kaartje is verkrijgbaar vanaf 29 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas) tot 7 dagen voor vertrek. Per Thalys duurt de reis ongeveer 3 uur en met de InterCity Brussel ongeveer 4 uur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Bruges (@visitbruges) op

Mechelen: Beklim de Romboutstoren (97 meter)

Een onterecht minder drukke bestemming is Mechelen. Evenals andere steden in België kent Mechelen een rijke historie en dit vind je terug in het schitterende stadshart. Prachtige panden, gevels en bezienswaardigheden zijn nog in hun oude glorie te bewonderen. De goed onderhouden binnenstad is een genot om te bezichtigen. De mooiste plek om Mechelen te bekijken is natuurlijk vanuit het panoramapunt op de Romboutstoren. Deze is 97 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over Mechelen.

Daarnaast tref je natuurlijk een groot aantal winkels, boetiekjes en terrasjes. Geniet hier van heerlijk eten en een gouden Carolus; het bekendste streekbiertje. Vervolgens kan je dezelfde of de volgende dag weer terug met de trein. Een treinkaartje naar Mechelen kost 25 euro (2e klas) of 40 euro (1e klas). Online voordelig te bestellen tot zeven dagen van tevoren. Kies voor de IC Brussel en profiteer van het voordeligste tarief en een directe trein vanaf Amsterdam, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam of Breda.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Mechelen (@visitmechelen) op

Luik: Gezellig en Genieten!

Luik is waarschijnlijk de gezelligste stad in België. Met duizenden studenten, een bruisend nachtleven en honderden horecagelegenheden is hier altijd ruimte om te genieten. Een aantal kroegen is zelfs 7 dagen per week 24 uur per dag geopend. Zeker in buurt Le Carré lijkt het nooit te stoppen.

Verder tref je in Luik tal van bezienswaardigheden en winkels om je dagen te vermaken. Klaar met wandelen? Maak dan een rondvaart over de Maas of boek een activiteit in de Ardennen.

Reis eenvoudig met de trein naar Luik. Een treinticket naar Luik kost 18 euro, waarbij je per InterCity Brussel naar Antwerpen of Brussel-Zuid reist. Vervolgens stap je over op de regionale trein naar Luik. Koop jouw kaartje online, betaal geen extra boekingskosten en heb alles in één keer geregeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VisitLiege (@visitliege) op

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Nieuwe directe trein naar München in 2025

Nieuwe directe trein naar München in 2025

NS en Deutsche Bahn (DB) hebben aangekondigd dat ze vanaf 2025 een dagelijkse rechtstreekse ICE-treindienst willen introduceren van Amsterdam naar München. De twee spoorwegmaatschappijen zien een groeiende vraag naar reizen naar de derde grootste stad van Duitsland in...

Pin It on Pinterest