Zee van Paars: mooiste wandelroutes langs heide in Nederland

Terwijl de zomer overgaat in de nazomer, verandert het Nederlandse landschap opnieuw in een adembenemend schouwspel. Uitgestrekte heidevelden kleuren van groen naar dieppaars en lokken wandelaars van heinde en verre. Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door deze prachtige heideroutes in bloei!

Natuurlijk reis je duurzaam en comfortabel per trein naar één van deze mooie wandelroutes langs paarse heiden in Nederland. Reis samen met de NS Groepstickets, bekijk de treinuitjes of bestel een NS dagretour of enkele reis met korting. Tussen de 12 en 18 jaar oud? Kijk dan eens naar de jongerendagkaart!

Wandelroutes Paarse Heide Nederland

Of je nu kiest voor de weidse uitzichten van de Posbank, de rust van de Sallandse Heuvelrug of de unieke natuur van het Dwingelderveld, een wandeling door de bloeiende heide is een ervaring om nooit te vergeten. Laat je meevoeren door de paarse pracht en geniet van de nazomer in Nederland!

Posbank, Veluwezoom: Een panoramisch paars spektakel

De Posbank, gelegen op de Veluwezoom, is misschien wel de meest iconische plek om bloeiende heide te bewonderen. Vanaf het uitkijkpunt heb je een panoramisch uitzicht over de glooiende heuvels, bedekt met een paarse deken. Volg het Posbankpad voor een wandeling langs de rand van de heide, waar je kunt genieten van de geur van de bloeiende struiken en het zoemende geluid van bijen en hommels.

  • Beginpunt: Parkeerplaats Posbank (Beekhuizenseweg 1, Rheden)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: Verschillende routes beschikbaar, variërend van 2 tot 14 km
  • Pauze: Neem een pauze bij Paviljoen De Posbank en geniet van een kop koffie met uitzicht op de heide.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug: Een paarse oase in Overijssel

De Sallandse Heuvelrug is een uitgestrekt natuurgebied met een grote verscheidenheid aan landschappen, waaronder uitgestrekte heidevelden. Volg het Noetselerbergpad voor een wandeling door het hart van de heide, waar je kunt genieten van de rust en stilte van de natuur. Of kies voor het Sprengenbergpad, dat je langs beekjes, bossen en natuurlijk bloeiende heide voert.

  • Beginpunt: Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug (Grotestraat 281, Nijverdal)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: Verschillende routes beschikbaar, variërend van 5 tot 15 km
  • Pauze: Neem een pauze bij de schaapskooi en observeer de schaapskudde die graast op de heide.

Dwingelderveld, Drenthe: Een paars paradijs voor natuurliefhebbers

Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa en biedt een unieke ervaring voor wandelaars. Volg het Dwingelderveldpad voor een wandeling langs vennetjes, zandverstuivingen en natuurlijk bloeiende heide. Of kies voor het vlonderpad door het Lheederzand, waar je oog in oog komt te staan met de bijzondere flora en fauna van dit gebied.

  • Beginpunt: Bezoekerscentrum Dwingelderveld (Terhorsterzandweg 12, Ruinen)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: Verschillende routes beschikbaar, variërend van 3 tot 12 km
  • Pauze: Neem een pauze bij het uitzichtpunt over het meer en geniet van de weerspiegeling van de bloeiende heide in het water.

Ontvang aanbiedingen

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest