Wandelen langs de mooiste bloemen in de zomer

Terwijl de zomerzon hoog aan de hemel staat, transformeert het Nederlandse landschap in een waar kleurenpalet. Weilanden, bermen en duinen worden overspoeld door een zee van wilde bloemen, waaronder klaprozen, korenbloemen en margrieten. Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door deze prachtige zomerbloeier-routes! Verwonder je tijdens één van deze prachtige wandelroutes langs de bloemenvelden in Nederland.

Natuurlijk reis je duurzaam en comfortabel per trein naar één van deze mooie wandelroutes langs de mooiste bloemenvelden in bloei van Nederland. Reis samen met de NS Groepstickets, bekijk de treinuitjes of bestel een NS dagretour of enkele reis met korting. Tussen de 12 en 18 jaar oud? Kijk dan eens naar de jongerendagkaart!

Allerleukste Steden Nederland

Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen uitje in de natuur, een wandeling langs zomerbloeiers is een onvergetelijke ervaring. Trek je wandelschoenen aan, laat je meevoeren door de kleurenpracht en geniet van de zomerse bloemenzee!

Bloemenpracht op de Veluwe

De Veluwe, bekend om zijn uitgestrekte bossen en heidevelden, herbergt ook talloze verborgen plekjes waar wilde bloemen welig tieren. Volg het Klompenpad Vierhouterbos en wandel langs kleurrijke akkerranden vol klaprozen en korenbloemen. Of kies voor het Beekbergerwoudpad, waar je tussen de bomen door kunt genieten van een tapijt van margrieten.

Klompenpad Vierhouterbos:

  • Beginpunt: Parkeerplaats Vierhouten (Elspeterbosweg 11, Vierhouten)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: 12 km
  • Pauze: Geniet van een picknick op een van de bankjes langs het pad met uitzicht op de bloeiende akkerranden.

Beekbergerwoudpad:

  • Beginpunt: Parkeerplaats Beekbergerwoud (Beekbergerweg 11, Apeldoorn)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: 8 km
  • Pauze: Neem een pauze bij de uitkijktoren en geniet van het panoramische uitzicht over de bloeiende bossen.

Flevolandse bloemenvelden

Ook in Flevoland, de jongste provincie van Nederland, kun je je hart ophalen aan zomerbloeiers. Wandel door de Oostvaardersplassen en bewonder de uitgestrekte velden vol wilde bloemen, waaronder de zeldzame grote ratelaar. Of maak een fietstocht langs de dijken van de Lepelaarplassen en geniet van het uitzicht op de kleurrijke akkerranden.

Oostvaardersplassen:

  • Beginpunt: Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen (Kitsweg 1, Lelystad)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: Verschillende routes beschikbaar, variërend van 5 tot 15 km
  • Pauze: Neem een pauze bij de vogelkijkhut en observeer de vogels die tussen de bloemen foerageren.

Zeeuwse bloemenpracht

De Zeeuwse kust is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook voor bloemenliefhebbers. Wandel over de duinen van Schouwen-Duiveland en laat je verrassen door de diversiteit aan wilde bloemen, waaronder de zeldzame blauwe zeedistel. Of maak een wandeling door het Zeeuws-Vlaamse polderlandschap en geniet van de uitgestrekte velden vol klaprozen en korenbloemen.

Duinen van Schouwen-Duiveland:

  • Beginpunt: Parkeerplaats Strandpaviljoen De Strandloper (Strandweg 1, Burgh-Haamstede)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: Verschillende routes beschikbaar, variërend van 5 tot 12 km
  • Pauze: Geniet van een drankje met uitzicht op zee bij een van de strandpaviljoens.

Bloemenwandelen in eigen provincie

Ook dichter bij huis zijn er talloze mogelijkheden om te wandelen langs zomerbloeiers. In Noord-Holland kun je bijvoorbeeld de Schoorlse Duinen verkennen, waar je tussen de duinvalleien kunt genieten van een kleurrijke bloemenzee. In Zuid-Holland is de Nieuwkoopse Plassen een aanrader, met zijn moerassige gebieden vol wilde bloemen. En in Gelderland kun je de Posbank beklimmen en genieten van het uitzicht op de bloeiende heidevelden.

Schoorlse Duinen:

  • Beginpunt: Buitencentrum Schoorlse Duinen (Oorsprongweg 1, Schoorl)
  • Eindpunt: Zelfde als beginpunt (rondwandeling)
  • Afstand: Verschillende routes beschikbaar, variërend van 3 tot 10 km
  • Pauze: Neem een pauze op een van de vele duintoppen en geniet van het uitzicht over de bloeiende duinvalleien.

Ontvang aanbiedingen

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest