Trein naar België: verrassend veelzijdig

België, ingeklemd tussen Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg, is veel meer dan alleen Brussel, wafels en chocolade. Het land biedt een verrassende mix van historische steden, culinaire hoogstandjes, adembenemende natuur en unieke ervaringen. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger, België heeft voor ieder wat wils.

Fietsroute om te fietsen in Belgie per Trein

1.) Brugge: een middeleeuws sprookje

Brugge Trein Stedentrip

Brugge, vaak het “Venetië van het Noorden” genoemd, is een stad die rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen. Dwaal door de kronkelende straatjes, bewonder de prachtige gevels en laat je betoveren door de romantische grachten. Vergeet niet om een boottocht te maken en de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

  • Verborgen parel: Bezoek het Begijnhof, een oase van rust midden in de stad. Bewonder de witte huisjes, de groene tuinen en de historische kerk.
  • Unieke ervaring: Proef de lokale specialiteit “Brugse Zot”, een blond bier dat in de stad zelf wordt gebrouwen.

2.) Gent: een stad vol karakter

Trein Gent Bezoeken

Gent is een stad met een eigenzinnige charme. Het historische centrum is een mix van middeleeuwse gebouwen, imposante kerken en gezellige pleinen. De stad bruist van het leven, met talloze cafés, restaurants en winkels.

  • Verborgen parel: Beklim de Belforttoren voor een adembenemend uitzicht over de stad.
  • Unieke ervaring: Bezoek het Gravensteen, een middeleeuws kasteel dat je meeneemt naar vervlogen tijden.

3.) Antwerpen: een diamant aan de Schelde

Trein Antwerpen 2024

Antwerpen is een stad met vele gezichten. Het is een wereldcentrum voor diamanten, een modemekka en een bruisende havenstad. Maar Antwerpen heeft ook een rijke geschiedenis en een bloeiende kunstscene.

  • Verborgen parel: Ontdek het MAS (Museum aan de Stroom), een architectonisch hoogstandje met een panoramisch uitzicht over de stad.
  • Unieke ervaring: Bezoek het Rubenshuis, het voormalige woonhuis van de beroemde schilder Peter Paul Rubens.

4.) Ardennen: een natuurparadijs

Trein Wandelen Ardennen Belgie

De Ardennen, een uitgestrekt gebied in het zuiden van België, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het landschap is een aaneenschakeling van glooiende heuvels, dichte bossen, kabbelende rivieren en pittoreske dorpjes.

  • Verborgen parel: Bezoek de Grotten van Han, een ondergronds wonderland van stalactieten en stalagmieten.
  • Unieke ervaring: Maak een kajaktocht op de Lesse en geniet van de prachtige natuur.

5.) Brussel: een smeltkroes van culturen

Citytrip Brussel Per Trein

Brussel, de hoofdstad van België en Europa, is een stad met een kosmopolitische sfeer. Het is een smeltkroes van culturen, met een rijke geschiedenis en een bruisend nachtleven.

  • Verborgen parel: Ontdek de Marollen, een volkswijk met een authentieke sfeer.
  • Unieke ervaring: Bezoek het Atomium, een iconisch bouwwerk dat symbool staat voor de wereldtentoonstelling van 1958.
Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Treinkaartje België met vroegboekkorting in 2024

Ontdek de schoonheid van België met de trein! Of je nu een dagje Antwerpen wilt verkennen, een weekendje in Mechelen of Leuven plant, of gewoon wilt genieten van een prachtige wandeling langs de Belgische kust, met de Early Bird-tickets reis je voordelig naar je...

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Per Trein naar populaire filmbestemmingen in Europa

Reizen met de trein naar de mooiste steden in Europa is een fantastische manier om te genieten van zowel de reis als de bestemming. Europese steden zijn vaak het decor voor iconische films die hun unieke charme en karakter benadrukken. Of je nu een filmfan bent of...

Duitsland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn uitgestrekte bossen en schilderachtige landschappen die uitnodigen tot avontuur. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de natuur, Duitsland biedt enkele van de mooiste bossen ter...

Pin It on Pinterest