Dodelijk treinongeluk in Slowakije: Eurocity-trein botst op bus

Een tragisch treinongeluk heeft zich voorgedaan in Slowakije, waarbij een Eurocity-trein op weg naar Boedapest in botsing kwam met een bus. Het incident vond plaats rond 17:00 uur op donderdag nabij de stad Nové Zámky in het zuidwesten van het land.

Inzittende omgekomen

Zes mensen, allen inzittenden van de Arriva-bus, kwamen om het leven bij de botsing. Daarnaast zijn er vijf zwaargewonden, waaronder de buschauffeur en de machinist van de trein, die brandwonden opliep.

Eurocity-trein met 200 passagiers

De Eurocity-trein, die zeker tweehonderd passagiers vervoerde van Praag naar Boedapest, vatte vlam in de locomotief na de botsing. De bus werd in tweeën gesplitst door de impact.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend, maar volgens de Slowaakse nieuwssite SME.sk zou de buschauffeur mogelijk te vroeg zijn opgetrokken nadat een trein was gepasseerd.

Treinverkeer tussen Praag, Boedapest en Bratislava

Het treinverkeer op de belangrijke route tussen Praag, Boedapest en Bratislava is ernstig verstoord en zal pas worden hervat nadat de brokstukken van het spoor zijn verwijderd.

De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Ontvang acties

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Wilde dieren spotten in Rotterdam: de onverwachte wildernis

Rotterdam is misschien het laatste waar je aan denkt als het gaat om het spotten van wilde dieren, maar deze dynamische stad heeft verrassend veel te bieden voor natuurliefhebbers. Met uitgestrekte parken en natuurgebieden rondom de stad, zoals het Kralingse Bos en de...

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Trein en Hotel in Nederland met korting (oktober 2024)

Ben je toe aan een ontspannen weekendje weg, maar boek je liever niet alles apart? Ontdek dan de trein en hotel aanbiedingen en reis per trein naar een leuke bestemming in Nederland. Bij de combideals krijg je alles in één keer, zoals de treinreis, een...

Pin It on Pinterest