Herstelwerkzaamheden spoor Maastricht-Luik vertraagd

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van mei hebben vertraging opgelopen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwacht nu dat er tot zondagochtend 16 juni geen treinverkeer mogelijk zal zijn tussen Maastricht Randwyck en het Belgische Visé.

Eerder werd nog gemeld dat de herstelwerkzaamheden op tijd zouden zijn om het treinverkeer op maandag 10 juni te hervatten. De vertraging is te wijten aan de omvang van de schade in België.

Schade door wateroverlast

Sinds 18 mei rijden er geen treinen meer over dit traject. Door de overstromingen kwamen delen van het spoor onder water te staan. Hierdoor spoelde ballast onder het spoor weg en raakten overwegen en seininstallaties beschadigd.

Herstelwerkzaamheden in volle gang

Aan de Nederlandse zijde van de grens is alle schade inmiddels hersteld door ProRail. In België is men echter nog volop bezig met het vervangen van beschadigde spoorrails. Dit werk is complex en tijdrovend, wat de vertraging in de herstelwerkzaamheden verklaart.

Gevolgen voor reizigers

Door de vertraging in de herstelwerkzaamheden zal de directe Drielandentrein tussen Luik, Maastricht en Aachen niet op 9 juni van start kunnen gaan, zoals eerder aangekondigd. Reizigers die tussen deze steden willen reizen, kunnen gebruikmaken van stopbussen die door de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS worden ingezet tussen Maastricht, Maastricht Randwyck, Eijsden en Visé. De NS adviseert reizigers om rekening te houden met een extra reistijd van minstens een half uur.

Ontvang acties

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Pilot tussen NS en Rode Kruis bij langdurige verstoringen

Het Rode Kruis en de NS hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd, waarbij vrijwilligers van het Rode Kruis reizigers gaan ondersteunen tijdens langdurige treinverstoringen. Deze pilot draait een jaar en is ter ondersteuning van gestrande reizigers bij langdurige...

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Alles over NS PrijsTijd Deals: Slimmer met variabele korting

Vanaf juli 2024 introduceert NS de tweede fase van de NS PrijsTijd Deals. Dit initiatief biedt reizigers de mogelijkheid om voordelig een treinticket te kopen voor een enkele reis bij NS, met kortingen die oplopen tot wel 60%. Deze korting is afhankelijk van hoe ver...

Trein naar België v.a. € 8

Trein naar België v.a. € 8

Wist je eigenlijk al dat een treinkaartje voor de trein naar België al verkrijgbaar is vanaf 8 euro? De InterCity Brussel vertrekt dagelijks 16 keer vanaf Nederlandse bodem en stopt daarbij op station Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Vervolgens rijdt de trein...

Pin It on Pinterest