Treinverbinding Amsterdam en Barcelona (december 2023)

NS en de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE lanceren in 2023 een nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Barcelona. Deze nieuwe route zal reizigers in staat stellen om snel en comfortabel van de ene stad naar de andere te reizen, zonder de noodzaak om over te stappen of uit te checken bij de grens.

Europese Commissie stimuleert 2 trajecten

De Europese Commissie heeft de “European Sleeper” en de verbinding naar Londen per Eurostar op het oog. Om duurzaamheid en comfortabel reizen te stimuleren zijn de twee trajecten goedgekeurd voor een proef. Bij succes zal de commissie ook kijken naar trajecten tussen steden als Parijs, Venetië, Leipzig en Stockholm.

Het opzetten van internationale treinverbindingen voor passagiers is in Europa een uitdaging vanwege beperkingen in capaciteit en coördinatieproblemen tussen nationale infrastructuurbeheerders. “Om te voldoen aan de groeiende vraag naar groene mobiliteit, moeten we de spoorindustrie sneller en beter laten reageren,” aldus Eurocommissaris Adina Vălean.

Deze nieuwe proefprojecten zullen bestaande obstakels blootleggen en met de hulp van de Europese Commissie overwonnen worden, waardoor nieuwe dag- en nachtdiensten kunnen ontstaan.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Barcelona

Traject Amsterdam – Barcelona

Momenteel is er nog geen goede treinverbinding tussen Nederland en Spanje, maar dit zou dit jaar nog moeten veranderen. NS International heeft daarom een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Barcelona op de planning. In december 2023 zou de eerste trein moeten vertrekken.

Factoren als prijs, reistijd en reiservaring zullen een belangrijke rol spelen bij de proef. Met de nieuwe treinverbinding zal het makkelijker zijn dan ooit om de schitterende bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten van beide steden te verkennen.

Van het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum in Amsterdam tot het Park Güell en de Sagrada Familia in Barcelona, er zijn tal van attracties en activiteiten te ontdekken. De nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Barcelona is een belangrijke stap voorwaarts in de Europese treinreis, en maakt het voor reizigers eenvoudiger om beide steden te bezoeken en te verkennen.

Ontvang acties

Trein naar kerstmarkt in Duitsland v.a € 20

Trein naar kerstmarkt in Duitsland v.a € 20

Duitsland is de onbetwiste koning van de kerstmarkten. Elk jaar, van eind november tot eind december, transformeren de pleinen en straten van steden en dorpen in een betoverend winterwonderland. De geur van glühwein, gebakken lekkernijen en dennennaalden vult de...

Oktoberfest München per trein: bestel goedkope treinkaartjes €39

Oktoberfest München per trein: bestel goedkope treinkaartjes €39

Het Oktoberfest in München is meer dan alleen een bierfestival. Het is een cultureel fenomeen dat jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Van de iconische biertenten tot de traditionele Beierse klederdracht en de bruisende sfeer, het Oktoberfest...

Natuurlijke verrassingen: Wilde dieren in Leiden spotten

Natuurlijke verrassingen: Wilde dieren in Leiden spotten

Leiden, bekend om zijn historische charme, winkels, horeca en bruisende studentenleven, herbergt ook een verrassende diversiteit aan wilde dieren. Deze verrassende kant van de stad wordt zowel door bezoekers als de lokale inwoner over het hoofd gezien, terwijl de...

Pin It on Pinterest