Trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland

  • ☑️ Treinkaartje Lauterbrunnen v.a. 49 euro
  • ☑️ ICE International of ÖBB Nightjet
  • ☑️ Duurzaam en comfortabel per trein

Een prachtige regio in alle seizoenen; Lauterbrunnen. Deze Zwitserse bestemming is gelegen in één van de meest indrukwekkende trogdalen van de Alpen. Tussen de gigtantische rotswanden en bergtoppen tref je 72 watervallen, diverse wandelpaden en uitgestrekte alpenweide (inclusief koeien). Het Lauterbrunnendal in Zwitserland is dan ook niet voor niets één van de grootste beschermde natuurgebieden van het land.

Vanwege de vele bergwanden, meren, riviertjes en natuurrijke gebieden doet de regio zeer rustgevend aan. Combineer dit met wandeltochten en heerlijke specialiteiten en het is op deze vakantiebestemming puur genieten. Natuurlijk reis je per trein naar Lauterbrunnen in Zwitserland. Wij raden de verbinding per nachttrein aan, waarbij je in slechts twee keer overstappen arriveert met een reistijd van ongeveer 12 uur.

Naast spectaculaire wandelroutes beschikt regio Lauterbrunnen tevens over één van de grootste skigebieden van Zwitserland, namelijk Ski Arena Jungfrauregio bestaande uit FIRST, Kleine Scheidegg, Männlichen en Wengen. Skigebied Jungfrauregio beschikt over 213 kilometer piste en 30 installaties tot een hoogte van 2500 meter. De top van het gebied bereikt zelfs de 2971 meter hoogte. Verder beschikt het gebied over 60 kilometer aan rodelpaden inclusief één van de langste routes van de Alpen; 15 kilometer lang rodelpad. Ook kan je hier struinen over 80 kilometer aan winterwandelpaden.

Grindelwald Per Trein

Treinkaartjes voor trein naar Lauterbrunnen

Fijn aan het gebied is dat het beschikt over een eigen treinstation. Zo reis je met slechts 2x overstappen vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem per trein naar Lauterbrunnen. Hierbij heb je de keuze uit trajecten per ICE International (overdag) of de nachttrein van OBB Nightjet die in de avonduren vertrekt vanuit de drie genoemde treinstations in Nederland.

In beide gevallen reis je per trein naar Basel en zijn treinkaartjes eenvoudig zelf te boeken. Hierbij geldt dat vroegboekers profiteren van de laagste prijs. Voor de reis tot aan Basel betaal je ongeveer 49 euro, waarna je via Interlaken-Ost naar station Lauterbrunnen reist.

Treinkaartjes voor trein Lauterbrunnen

Waarom trein naar Zermatt?

Begin jouw ski of zomervakantie met een comfortabele treinreis. Het vakantiegevoel begint vaak al bij het opstappen, waarna je ontspannen op reis gaat. Positief is dat je geen rekening hoeft te houden met de hoeveelheid bagage, wanter is ruimte zat.

Heb je de keuze uit ruime of smalle zit- ligplaatsen? Dan raden wij aan om voor de comfortabelere optie te kiezen. Dit kost vaak een paar tientjes meer, maar scheelt aanzienlijk in het comfort.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Unieke stranden in Duitsland

Unieke stranden in Duitsland

Wanneer je opzoek bent naar een unieke plek of strand in Duitsland, hebben wij twee mooie locaties voor jou gevonden. Verken bijvoorbeeld Schiereiland Sylt in het noorden van Duitsland of het grootste eiland in de Oostzee; Rügen. Beide bestemmingen bieden alles voor...

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Trein naar het strand in Groot-Brittannië

Binnenkort een leuk strand of kustplaats in Groot-Brittannië bezoeken? Reis dan per Eurostar vanaf Rotterdam of Amsterdam richting de Britse bestemmingen. Bezoek populaire stranden bij Brithton of Cornwall en bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Voor een...

Pin It on Pinterest