Tarieven, Prijs en Flexibiliteit van ICE International

Een treinticket voor de ICE International boeken kan bij verschillende aanbieders van internationale treintickets, zoals NS International, Deutsche Bahn, Omio en TheTrainLine. Uiteraard hebben wij de goedkoopste aanbieder al voor u gevonden, maar het is altijd mogelijk om extra opties zoals de reisklasse en flexibiliteit toe te voegen aan uw boeking. Bij de reisklasse kunt u altijd kiezen tussen eerste of tweede klas zitplaatsen. Bij Flexibiliteit heeft u bij tickets van ICE International keuze uit de SuperSparPreis Europa, Sparpreis Europa en Flexpreis. Verschil zit voornamelijk in de voorwaarden met betrekking tot het annuleren of wijzigen van een boeking.

Prijs ICE International

De tarieven van ICE International worden bepaald door het moment van boeken, de reisklasse en de flexibiliteit. Zo is het mogelijk om tegen een prijs van € 20 per ICE International naar Keulen of Düsseldorf te reizen en voor € 40 naar Frankfurt. Voor eerste klas zitplaatsen liggen de tarieven voor de ICE International hoger, maar wordt ook het reisgemak en comfort verhoogt. Ook wanneer u kiest voor extra mogelijkheden met betrekking tot wijzigen, omboeken of annuleren van een ticket wordt de prijs voor de ICE International verhoogd. Er zijn drie verschillende tarieven beschikbaar voor de ICE International; Supersparpreis, Sparpreis en de Flexpreis.

TrajectReisklasseSuperSparPreisSparpreisFlexpreis
Amsterdam – Düsseldorf2e klas€ 20,00€ 25€ 64,20
 1e klas€ 40,00€ 45€ 106,30
Amsterdam – Keulen2e klas€ 20,00€ 25€ 71,20
 1e klas€ 40,00€ 45€ 117,80

Supersparpreis Europa

Het voordeligst boekt u treintickets per ICE International met het SuperSparPreis tarief. Tickets met een SuperSparPreis tarief zijn verkrijgbaar vanaf € 20 tweede klas en € 40 eerste klas. Zolang er kaartjes op voorraad zijn worden tickets voor dit tarief aangeboden, maar OP=OP. Nadeel van deze tickets is dat wijzigen of annuleren van tickets met SuperSparPreis tarief niet mogelijk is.

Sparpreis Europa

Kaartjes met het SparPreis tarief zijn semi-flexibel en worden 180 dagen voor vertrek aangeboden. Met deze tickets bent u gebonden aan een traject en een reisdag. Wijzigen of annuleren van deze tickets is mogelijk tot de eerste dag van geldigheid tegen een vergoeding van € 19.

Flexpreis

Met de Flexpreis ontvangt u volledige vrijheid om annulering en wijzigen van de boeking, maar betaalt u maximale tarieven. Treinkaartjes met het Flexpreis tarief hebben de mogelijkheid om kosteloos de boeking te wijzigen of annuleren.

+City

Voor een groot aantal bestemmingen in Duitsland worden treintickets met ‘+City’ aangeboden. Met +City is het mogelijk om op de reisdag met het Openbaar Vervoer verder te reizen naar uw bestemming. Wanneer u geen +City heeft zult u zelf kaartjes voor het regionaal en Openbaar Vervoer moeten kopen. Dit geldt ook voor tickets van ICE International met +City

Tarieven ICE International

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende tarieven op treintickets voor de ICE International. Hierbij kunt u kiezen uit SuperSparPreis (Non-Flex), SparPreis (Mid-Flex) en Flexpreis (Full-Flex).

Supersparpreis Europa
Non-Flex
Sparpreis Europa
Mid-Flex
Flexpreis
Full-Flex
Altijd de voordeligste ticketsTe boeken tot kort voor vertrekTe boeken tot kort voor vertrek
Boekbaar tot kort voor vertrekTot de dag van vertrek met kosten omboeken en annulerenTot de dag van vertrek zonder kosten omboeken
Niet mogelijk om te wijzigen of te annulerenInclusief City Ticket*Inclusief City Ticket*