Hoe werkt de Meereiskaart in 2016?

De NS Meereiskaart heeft voor heel wat vragen gezorgd. Daarom hebben wij geprobeerd toe te lichten hoe dit reisproduct van de Lente Spoordeelweken werkt, maar mocht u nog vragen hebben kunt u deze natuurlijk altijd stellen.

Hoe werkt de NS Meereiskaart?

Met de NS Meereiskaart reist u gratis met iemand (boven de 12 jaar oud) mee die een geldig (volwaardig) vervoersbewijs heeft. U bent hierbij verplicht om in- en uit te checken en mag in dezelfde reisklasse als uw medereiziger met een geldig vervoersbewijs reizen. De NS Meereiskaart is 2 dagen geldig in de periode van 28 april t/m 25 mei 2016 en kan dus pas na 2 dagen gebruiken worden weggegooid. Houdt er rekening mee dat de NS meereiskaart enkel geldig is in de daluren. Deze lopen van maandag t/m vrijdag vóór 6.30 uur, tussen 9.00-16.00 uur én na 18.30 uur en op zaterdag en zondag de hele dag.

Wat mag niet?

  • U mag niet in de spits reizen.
  • U mag de meereiskaart niet combineren met een andere aanbieding/actie/groepsretour.
  • 2 personen met een meereiskaart mogen niet met 1 reiziger met een geldig vervoersbewijs meereizen. 1 persoon met geldig vervoersbewijs mag 1 persoon met een NS Meereiskaart meenemen.

Lente Spoordeelweken

De Lente Spoordeelweken lopen van 28 april t/m 25 mei 2016 en brengen heel wat vraagtekens met zich mee. Het doel van de acties/aanbiedingen is om mensen te inspireren die normaal minder/geen gebruik maken van de trein. Hiervoor heeft de NS verschillende aanbiedingen verzonnen om het aantal reizigers in de daluren te verhogen.


Terug naar: Veelgestelde vragen