Trein naar Gouda

Kom naar Kaasstad Gouda, de parel in het Groene Hart en als intercitystation goed bereikbaar met de trein. Vanaf het station wandelt u in 5 minuten het sfeervolle centrum in. De historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, middeleeuwse straatjes, de grachten en vele hofjes is meer dan een bezoek waard!

Gouda, meer dan Kaasstad alleen

Gouda is onlosmakelijk verbonden met haar beroemde kaas, één van de belangrijkste en bekendste exportproducten van Nederland. Overal in de stad vindt u de Goudse Kaas; tijdens de zomermaanden wordt er wekelijks op donderdagochtend een heuse kaasmarkt gehouden. Maar ook buiten het seizoen is de kaas overal in de stad terug te vinden. Zo zijn er authentieke kaaswinkeltjes die u absoluut niet mag missen, komt u alles te weten over kaas in de Goudse Waag of kunt u proeven van de enige echte Goudse kaassoep. Naast de Goudse kaas, kent Gouda ook een prachtige historische binnenstad met het oude Stadhuis te midden op het marktplein, omringd door vele gezellige terrasjes en restaurantjes. Kom en ontdek zelf de imposante Sint Janskerk, vooral bekend van de ‘Goudse Glazen’, struin langs de sfeervolle grachten en door de Goudse straatjes en ontdek het verhaal achter de Goudse stroopwafel tijdens de Siroopwafel Experience! Met de handige gratis Xplre Gouda App verkent u de stad in uw eigen tempo. Bovendien kunt u hier diverse wandelroutes vinden: XplreGouda.nl.

VVV Gouda

Verhalen over Gouda gaan vaak over de kaas, stroopwafels of toeristen. De stad heeft echter zoveel meer te bieden. Bezienswaardigheden, streekproducten, historische panden en unieke wandelroutes. Ontdek alles bij VVV kantoor Gouda. Kijk voor meer informatie op: WelkomInGouda.nl

Ontdek Gouda!

De knusse binnenstad kent vele bezienswaardigheden, de kaasmarkt en boetiekjes. Middeleeuwse straatjes, grachten en vele hofjes maken het stadscentrum van Gouda zeker de moeite waard om te bezoeken. Klaar met de binnenstad? Trek dan nog even de wandelschoenen aan en trek door de polder met een leuke wandeling!

Kaasmarkt in Gouda

Al eeuwenlang wordt er elke donderdag op de markt in Gouda Goudse kaas verkocht. Evenals vroegere tijden wordt hier nog steeds middels Handjeklap de prijs afgesproken, tussen boeren en kaashandelaren. Het fenomeen vindt elke donderdag in het zomerseizoen plaats op de Markt tussen 10:00 en 12:30 uur.

Trein naar Gouda

Reis met de trein naar Gouda voor een leuk dagje uit! Een goedkoop treinkaartje naar Gouda is al verkrijgbaar vanaf €10 per enkele reis. Kortingskaartjes als de NS dagkaart, dagretour en Enkele Reis bestelt u eenvoudig online. Na betaling ontvangt u de treinkaartjes naar Gouda binnen 60 minuten per e-mail. Vervolgens kunt u deze uitgeprint of gedownload meenemen op reis als geldig reisproduct. Ook goedkoop met de trein naar Gouda? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

 

 

Dagje weg KinderenDagje weg met TreinDagje weg NederlandTrein Dagje WegTrein Gouda