Trein naar Odense

Odense is een grote stad in Denemarken vernoemd naar de oppergod van de Noormannen; Odin. Centraal gelegen op eiland Funen is Odense een prachtige bestemming voor vakantiegangers. De treinreis naar Odense is goed te doen. Vanuit Nederland ben je met 3 keer overstappen op dit prachtige eiland in Denemarken. Treinkaartjes naar Odense koop je al voor 49 euro (2e klas) en 70 euro (1e klas). Ook met de trein naar Odense? Boek je tickets dan online zonder boekingskosten tot 90 dagen vooruit.

Met de trein naar Odense

Het lijkt niet de meest voor de hand liggende reisoptie, maar de trein naar Odense is een prachtig alternatief voor de auto of het vliegtuig. De reis op zich is al een hele bezienswaardigheid en de vakantie begint vaak al bij het instappen. Reis duurzaam, ontspannen en comfortabel met de trein naar Odense.

Vanuit Nederland reis je eerst per IC Berlijn of ICE International naar Hamburg Hbf. Vervolgens stap je over op de directe trein naar Odense! Met een reistijd van ongeveer 9 uur zit je in hartje centrum en heb je al prachtige landschappen voorbij zien flitsen.

Meest geboekt naar Odense

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Odense.

TrajectTarief
Amsterdam – Odense€ 49
Schiphol – Odense€ 59
Rotterdam – Odense€ 59
Utrecht – Odense€ 59
Groningen – Odense€ 49
Tilburg – Odense€ 59
Eindhoven – Odense€ 59

Stedentrip Odense? Leuk!

Odense is een  Niet alleen zijn diverse leuke bestemmingen in Denemarken goed bereikbaar vanaf deze plaats, maar er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden in de omgeving.

Sankt Knuds Kirke

De kathedraal van koning Canute IV en broer Benedikt die hier zijn vermoord in 1082. De gemartelde koning is later heilig verklaard en wordt door de katholieke kerk gezien als patroonheilige voor Denemarken.

Standbeeld van Hans Christian Andersen

Je komt deze bekende schrijver vaker tegen in Denemarken, maar Odense is werkelijk de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. De beroemde sprookjesschrijver schreef klassiekers als ‘De Kleine Zeemeermin’,  ‘Prinses op de erwt’ en ‘Duimelijntje’. Een standbeeld van de schrijver is in Odense te vinden.

Stadhuis van Odense

Het stadhuis in Odense stamt uit 1480 en is in gotische stijl gebouwd. Er zijn zowel voor- als tegenstanders van de bezienswaardigheid in Odense. De één vind het oerlelijk, terwijl de ander het juist heel mooi vindt.

Nog veel meer!

  • Boottocht door de stad
  • Tinnen Soldaat
  • Klimpark Funky Monkey Park (kinderen moeten minimaal 1.20 meter zijn)
  • Odense Bys Museum
  • Montergarden Museum
  • Hans Christian Anders Museum
  • Brandts Passage en Museum
Trein Denemarken