Trein naar Leuven

 • ☑️ Ticket Leuven v.a. € 25 per InterCity Brussel / Thalys
 • ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Leuven 02:17 uur
 • ☑️ 12 verbindingen vanuit Amsterdam
 • ☑️ 4 verbindingen vanuit Den Haag HS
 • ☑️ Vroegboektickets: tot 7 dagen voor vertrek
 • ☑️ Met 1 overstap per trein naar Leuven.
 • ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn
 • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com

Wilt u met de trein naar Leuven? Boek dan een treinticket voor de Thalys of IC Brussel tegen de laagste prijs via Goedkoop-treinkaartje.nl, want wij selecteren per bestemming de aanbieder met de voordeligste treinkaartjes. Zo kunt u al vanaf € 25 per trein naar Leuven en genieten van een heerlijk weekendje weg. Ga wandelen of fietsen in de omgeving van Leuven of bezoek de bezienswaardigheden in het centrum. Daarbij mag u de rondvaartboten in de kleine kanaaltjes natuurlijk niet missen!

Met de Trein naar Leuven

De reis per trein naar Leuven kan op twee manieren worden afgelegd, namelijk per Thalys of InterCity Brussel. Het verschil zit hem voornamelijk in de reistijd en het comfort wat u direct in de tarieven terugziet. Per Thalys naar Leuven doet u er 2 uur en 17 minuut over, terwijl er met de InterCity Brussel ruim een uur bijkomt. Er zijn voor de IC Brussel echter wel meerdere op- en aftapstations beschikbaar binnen Nederland, wat natuurlijk een uitkomst kan bieden.

Wanneer u met de trein naar Leuven reist dient u altijd over te stappen op regionaal vervoer op station Brussel-Zuid. De reis tot aan Brussel-Zuid kunt u afleggen per IC Brussel, Thalys of Eurostar en heeft dus altijd minimaal één overstap vanuit Nederland.

Treintickets naar Leuven

De voordeligste treintickets naar Leuven zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar. Hierbij reist u per InterCity Brussel naar Brussel-Zuid voor de overstap op de regionale trein. Treintickets naar Leuven zijn met korting verkrijgbaar vanaf € 25 voor tweede klas zitplaatsen en € 35 voor eerste klas zitplaatsen. De prijs wordt 1 tot 6 dagen voor vertrek verhoogt naar € 47 voor tweede klas zitplaatsen en € 55 voor eerste klas zitplaatsen.

Naast het moment van boeken is de prijs van treintickets naar Leuven afhankelijk van de reisklasse en flexibiliteit. Het is mogelijk om treinkaartjes met extra mogelijkheden te boeken omtrent het wijzigen en annuleren van boekingen. Met tickets met flextarief zoals Mid-Flex of Full-Flex is het mogelijk om boekingen te wijzigen en annuleren. Bij tickets met Mid-Flex kan dit tegen een vergoeding van € 5 en bij Full Flex is wijzigen of annuleren kosteloos.

Trein, Bus of Vliegtuig naar Leuven?

Benieuwd of het sneller of goedkoper kan? Kijk dan altijd eerst even op de website van GoEuro en vergelijk de trein, bus en vliegprijzen naar Leuven zonder bijkomende kosten via de onderstaande link.

 • Treinticket vanaf € 25
 • Vliegticket n.v.t.
 • Busticket vanaf € 16

Treinreis naar Leuven

Prijs:35
Aanbieder:TheTrainLine
Vervoerder:Thalys & IC Brussel
VertrekstationAmsterdam Centraal
Aankomst stationLeuven

Vroeg boeken = voordelig reizen.

Opstapstations naar Leuven

Binnen Nederland zijn verschillende opstapplaatsen voor deze treinreis. Bekijk hieronder het overzicht van opstapplaatsen naar Leuven.

 • Trein van Amsterdam naar Leuven met een afstand van 225 kilometer.
 • Trein van Schiphol naar Leuven met een afstand van 207 kilometer.
 • Trein van Rotterdam naar Leuven met een afstand van 256 kilometer.
 • Trein van Utrecht naar Leuven met een afstand van 211 kilometer.

CityGuide Leuven

Leuven is een typisch Belgische bestemming met een mooie omgeving, tal van bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Laat uzelf inspireren door ons en lees alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Leuven.

Bekijk: CityGuide Leuven

Bezienswaardigheden in Leuven

 • Stadhuis van Leuven
 • Pleinen in Leuven
 • Leuvense Universiteitsbibliotheken
 • Groot en Klein Begijnhof (kloosterwijk)
 • Brouwerij Artois (bierbrouwerij
 • Sint Pieterskerk (kerk)
 • M-Museum (kunst)
 • Het Fonske (standbeeld)
 • Sint-Donatuspark (stadspark)
 • Hortus Botanicus Lovaniensis (botanische tuinen)

Earlybird Leuven

De goedkoopste tickets naar Leuven zijn per IC Brussel en tot 7 dagen voor vertrek online verkrijgbaar. Voor de IC Brussel hoeft u geen zitplaats te reserveren en vertrekt dagelijks 12 keer vanaf Amsterdam Centraal en 4 keer vanaf Den Haag HS. U kunt tevens per Thalys vanaf Amsterdam Centraal naar Leuven reizen. Met beide treinen dient u over te stappen op regionaal vervoer vanaf station Brussel Zuid (Midi).

Thalys naar Leuven

Wilt u met de Thalys naar Leuven? Dagelijks vertrekken er 12 treinen van Thalys richting Leuven en wordt u met een totale reistijd van 03:39 uur van Amsterdam CS naar Leuven gebracht. Extra tussenstops binnen Nederland zijn op station Schiphol en Rotterdam Centraal, waarna u naar België wordt gebracht en vanaf station Brussel Zuid overstapt op regionaal vervoer richting Leuven.

Meest geboekt naar Leuven

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Leuven.

TrajectTreinTarief
AmsterdamLeuvenThalys & IC Brussel€ 32
SchipholLeuvenThalys & IC Brussel€ 32
RotterdamLeuvenThalys & IC Brussel€ 32
UtrechtLeuvenThalys & IC Brussel€ 45
GroningenLeuvenThalys & IC Brussel€ 53
TilburgLeuvenThalys & IC Brussel€ 34
EindhovenLeuvenThalys & IC Brussel€ 27

Hotels in Leuven vergelijken?

Binnenkort een stedentrip per trein naar Leuven maken? Dan heeft u natuurlijk ook een hotel in Leuven nodig! Vergelijk hotels van ruim 200 websites en vindt het beste hotel in Leuven tegen de laagste prijs via de onderstaande vergelijkingstool!

 • Begijnhof Congreshotel
 • Hotel Novotel Leuven Centrum
 • Hotel ibis Leuven Centrum

Trein naar station Leuven

16 Martelarenplein
3000 Leuven, Vlaanderen te België

{mymaplocation id=859 width=100% height=400px zoom=11 type=bing }

Korting op treinkaartje naar Leuven

Het is mogelijk om via NS International korting op uw treinkaartje naar Leuven te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. Op deze manier ontvangt u bij NS International korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Leuven. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Leuven. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij NS International

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Heeft u een vraag, reisadvies of hulp nodig m.b.t. de treinreis naar Leuven? Neem contact op met de klantenservice van Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij steven er naar om vragen binnen 1 werkdag te behandelen.

Voordelen

Geen benzinekostenOntspannen reizen
Geen TolwegenNiet vroegtijdig verzamelen
Voldoende beenruimteVoldoende bagageruimte
Service aan boordVakantie begint direct!

Informatie over Leuven

Hieronder vindt u een aantal weetjes en demografische gegevens m.b.t. Leuven.

Inwoners:98.292
Gewest:Vlaanderen
Provincie:Vlaams-Brabant
Oppervlakte:56,63 km²
Taal:Belgisch

Populaire treinreizen in België


FAQ Leuven

Lees hier de meest gestelde vragen over de treinreis naar Leuven. Heb jij na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Voor een klacht of probleem kan je het beste direct contact opnemen met aanbieder van treintickets naar Leuven.

Waar koop ik treinkaartjes?

Internationale treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij verschillende aanbieders, zoals TheTrainLine, Omio, Deutsche Bahn, B-Europe en NS International.

Hoe werkt Goedkoop-treinkaartje.nl?

Op Goedkoop-treinkaartje.nl vind je aanbiedingen en treinkaartjes van diverse aanbieders. Wij verkopen zelf geen treinkaartjes, maar verwijzen je graag door naar de juiste aanbieder. Uiteraard kan je bij ons altijd terecht voor gratis reisadvies.

Wanneer korting op treinkaartjes?

Koop treinkaartjes met korting vroegtijdig. Zo profiteer je van vroegboekkorting op internationale treintickets. Boek voor: – Thalys, IC Brussel en Belgische/Bestemmingen in Frankrijk: 4 maanden voor vertrek. – Eurostar en Bestemmingen in Groot Brittannië: 180 dagen voor vertrek. – ICE International, IC Berlijn naar Bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: ongeveer 180 dagen voor vertrek. – Nachttreinen door Duitsland en verre bestemmingen: ongeveer 122 dagen voor vertrek.

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Voor vragen of hulp houden wij ons altijd beschikbaar. Neem gerust contact op via ons contactformulier.

Terug naar: Trein naar België

InterCity BelgieInternationale TreinreizenKorting BelgieMooie steden in BelgieStedentrip LeuvenThalys BelgieTrein BelgiëTrein Leuven