Trein naar Gent

 • ☑️ Ticket Gent v.a. € 29 per InterCity Brussel / Thalys
 • ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Gent 02:16 uur
 • ☑️ 12 verbindingen vanuit Amsterdam
 • ☑️ 4 verbindingen vanuit Den Haag HS
 • ☑️ Vroegboektickets: tot 7 dagen voor vertrek
 • ☑️ Iets doen in Gent? Ga naar: Tickets en Tours.
 • ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal
 • ☑️ Treintickets: TheTrainLine en Deutsche Bahn
 • ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com

Wilt u met de trein naar Gent? Deze fantastische Belgische bestemming wordt maandelijks door duizenden toeristen bezocht. Voor slechts € 29 kunt u al een treinticket naar Gent boeken en bent u binnen 2 uur en 16 minuten per Thalys in het centrum. Wanneer u per InterCity Brussel reist wordt de reistijd iets langer, doordat de trein vaker moet stoppen binnen Nederland. Met de IC Brussel naar Gent duur 3 uur en 23 minuten, maar treintickets voor deze trein zijn vaak goedkoper en u kunt op meerdere stations binnen Nederland op- en afstappen.

Met de trein naar Gent

Vanuit Nederland met de trein naar Gent is mogelijk via verschillende treinen en routes, maar er is geen directe verbinding mogelijk. Wanneer u per Thalys of Eurostar naar Gent reist dient u een overstap te maken op station Antwerpen Centraal, waarna u overstapt op de regionale trein naar Gent St Pieters. Via deze route duurt de treinreis naar Gent slechts 02:18 uur.

Het is tevens mogelijk om per InterCity Brussel naar Gent te reizen. De reistijd per IC Brussel is 03:08 uur, maar de tarieven liggen vaak lager. Via deze route reist u tot Antwerpen Berchem, waarna u overstapt op de regionale trein naar Gent Sint Pieters.

Treintickets naar Gent

Goedkope treintickets naar Gent zijn tot 7 dagen voor vertrek met korting verkrijgbaar voor de treinreis met minimaal 1 overstap. Treintickets naar Gent zijn voor maandag tot en met donderdag met vroegboekkorting verkrijgbaar vanaf € 29 voor tweede klas zitplaatsen en € 41 voor eerste klas zitplaatsen. Voor reisdagen op vrijdag en zondag zijn de treintickets vanaf € 37 verkrijgbaar voor tweede klas zitplaatsen. De prijs wordt 1 tot 6 dagen voor vertrek verhoogt naar € 47 voor tweede klas zitplaatsen en € 55 tot € 80 voor eerste klas zitplaatsen.

Naast het moment van boeken en de reisklasse worden de tarieven van treintickets naar Gent bepaald door de flexibiliteit. Hiermee wordt de mogelijkheid van annuleren en omboeken bedoeld die u als optie in het boekingsproces kunt toevoegen tegen meerprijs. Zo is het met een Mid-Flex tarief mogelijk om tegen vergoeding de boeking te wijzigen of annuleren. Met een vol Flextarief is dit kosteloos mogelijk.

Trein, Bus of Vliegtuig naar Gent?

Benieuwd of het sneller of goedkoper kan? Kijk dan altijd eerst even op de website van GoEuro en vergelijk de trein, bus en vliegprijzen naar Gent zonder bijkomende kosten via de onderstaande link.

 • Treinticket vanaf € 28
 • Vliegticket n.v.t.
 • Busticket vanaf € 14

Treinreis naar Gent

Prijs:28
Aanbieder:TheTrainLine
Vervoerder:Thalys & IC Brussel
VertrekstationAmsterdam Centraal
Aankomst stationGent-sint-pieters

Opstapstations naar Gent

Binnen Nederland zijn verschillende opstapplaatsen voor deze treinreis. Bekijk hieronder het overzicht van opstapplaatsen naar Gent.

 • Trein van Amsterdam naar Gent met een afstand van 225 kilometer.
 • Trein van Schiphol naar Gent met een afstand van 207 kilometer.
 • Trein van Rotterdam naar Gent met een afstand van 155 kilometer.
 • Trein van Utrecht naar Gent met een afstand van 210 kilometer.

CityGuide Gent

Gent is een magische bestemming in België met een knus en gezellig stadshart, tal van bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Laat uzelf inspireren door onze CityGuide over het karakteristieke Gent en ontdek alles over winkelen, activiteiten, gezinsuitjes en het Openbaar Vervoer in Gent.

Bekijk: CityGuide Gent

Bezienswaardigheden in Gent

 • Sint-Baafskathedraal
 • Verschillende Musea
 • Vrijdagsmarkt
 • Bruisend nachtleven
 • Oude Dokken
 • Gids met koets en ruiter
 • Huren van een sloep
 • Vlaamse Opera
 • Belforttoren
 • Stadhuis van Gent

Hotels in Gent vergelijken?

Binnenkort een stedentrip per trein naar Gent maken? Dan heeft u natuurlijk ook een hotel in Gent nodig! Vergelijk hotels van ruim 200 websites en vindt het beste hotel in Gent tegen de laagste prijs via de onderstaande vergelijkingstool!

 • NH Gent
 • Sandton Grand Reylof
 • Europahotel Gent

Korting op treinkaartje naar Gent

Het is mogelijk om via TheTrainLine korting op uw treinkaartje naar Gent te ontvangen, middels uw abonnement (Altijd Voordeel, Dal Voordeel, Weekend Vrij, Voordeelurenabonnement, Traject Vrij, Grensabonnement of NS-Business Card met Traject Vrij of Dal abonnement), kortingskaart of studentenreisproduct. Op deze manier ontvangt u bij TheTrainLine korting op het binnenlandse gedeelte van de treinreis naar Gent. Tevens zijn er natuurlijk regelmatig acties/aanbiedingen lopende voor de treintickets naar Gent. Op de hoogte blijven? Bezoek onze website regelmatig, like ons op Facebook en schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief!

Meer over: Korting bij TheTrainLine

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Heeft u een vraag, reisadvies of hulp nodig m.b.t. de treinreis naar Gent? Neem contact op met de klantenservice van Goedkoop-treinkaartje.nl. Wij steven er naar om vragen binnen 1 werkdag te behandelen.

Superdagretour en Weekendretour naar Gent

De goedkoopste tickets zijn per IC Brussel, waarbij u kunt kiezen tussen de Superdagretour en de Weekendretour. Met de Superdagretour boekt u voor ongeveer € 56,- een retourticket Gent, maar u dient op één dag heen- en weer te reizen. Met de Weekendretour dient u in één weekend heen- en weer te reizen. Deze is geldig vanaf vrijdag t/m zondag, waarbij u geen tijdsbeperking heeft en geen zitplaats hoeft te reserveren.

Thalys naar Gent

Wilt u met de Thalys naar Gent? Dan raden wij aan om uw tickets z.s.m. te bestellen. Voor de Thalys is reserveren verplicht en er geldt dan ook wie als eerst komt die het eerst maalt (OP=OP).

Trein naar Station Gent-Sint-Pieters

Station Gent-Sint-Pieters werd geopend in 1912 en is het op 3 na drukte station van België. Station Gent-Sint-Pieters is een tussenstop voor zowel InterCity als stoptreinen en verwerkt dagelijks 56 duizend reizigers. Faciliteiten op Station Gent-Sint-Pieters zijn winkels, eetgelegenheden, parkeergelegenheden en fietsenrekken. Verder treft u een VVV-kantoor en een loket voor stad/streekvervoer. Verder kent station Gent-Sint-Pieters 12 perrons (6 eilandperrons), 12 sporen, 4 spoorlijnen (lijn 50, 75, 58 en 59) en wordt het beheerd door de NMBS.

Neuseplein 4
9000 Gent, Vlaanderen te België

{mymaplocation id=853 width=100% height=400px zoom=11 type=bing }

Meest geboekt naar Gent

Hieronder treft u de meest geboekte treinreizen naar Gent.

TrajectTreinTarief
AmsterdamGentThalys & IC Brussel€ 28
SchipholGentThalys & IC Brussel€ 28
RotterdamGentThalys & IC Brussel€ 28
UtrechtGentThalys & IC Brussel€ 41
GroningenGentThalys & IC Brussel€ 49
TilburgGentThalys & IC Brussel€ 30
EindhovenGentThalys & IC Brussel€ 23

Informatie over Gent

Hieronder vindt u een aantal weetjes en demografische gegevens m.b.t. Gent.

Inwoners:251.133
Gewest:Vlaanderen
Provincie:Oost-Vlaanderen
Oppervlakte:156,18 km²
Taal:Belgisch

Populaire treinreizen in België

FAQ Gent

Lees hier de meest gestelde vragen over de treinreis naar Gent. Heb jij na het lezen van deze pagina nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Voor een klacht of probleem kan je het beste direct contact opnemen met aanbieder van treintickets naar Gent.

Waar koop ik treinkaartjes?

Internationale treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij verschillende aanbieders, zoals TheTrainLine, Omio, Deutsche Bahn, B-Europe en NS International.

Hoe werkt Goedkoop-treinkaartje.nl?

Op Goedkoop-treinkaartje.nl vind je aanbiedingen en treinkaartjes van diverse aanbieders. Wij verkopen zelf geen treinkaartjes, maar verwijzen je graag door naar de juiste aanbieder. Uiteraard kan je bij ons altijd terecht voor gratis reisadvies.

Wanneer korting op treinkaartjes?

Koop treinkaartjes met korting vroegtijdig. Zo profiteer je van vroegboekkorting op internationale treintickets. Boek voor: – Thalys, IC Brussel en Belgische/Bestemmingen in Frankrijk: 4 maanden voor vertrek. – Eurostar en Bestemmingen in Groot Brittannië: 180 dagen voor vertrek. – ICE International, IC Berlijn naar Bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: ongeveer 180 dagen voor vertrek. – Nachttreinen door Duitsland en verre bestemmingen: ongeveer 122 dagen voor vertrek.

Contact met Goedkoop-treinkaartje.nl

Voor vragen of hulp houden wij ons altijd beschikbaar. Neem gerust contact op via ons contactformulier.


Bekijk ook: Trein naar België

InterCity BelgieInternationale TreinreizenKorting BelgieMooie steden in BelgieStedentrip GentThalys BelgieTrein BelgiëTrein Gent