Categorieën: NS trein nieuws

Zwiterse treinen zonder machinist

De Zwitserse Spoorwegen hebben afgelopen week bekend gemaakt een proef te starten met treinen zonder machinist. De techniek zou volgens een woordvoerder ver genoeg moeten zijn om zonder tussenkomst van menselijke factoren reizigers te vervoeren van A naar B. Daarbij kan de dienstregeling veel efficiënter worden ingedeeld en zouden er zelfs 30% meer treinen op het spoor kunnen rijden.

Uiteraard zal er in de komende jaren altijd nog een machinist aanwezig zijn om alles te controleren/in te grijpen. Treinen zullen echter zelf beslissingen maken en meer op automatische piloot rijden.

Modernisering van het spoor

De treinen zonder machinist zouden in 2025 moeten rijden, waardoor er meer treinen kunnen rijden, reizigers minder last hebben van vertraging en reisinformatie beter kan worden doorgegeven. Daarnaast wil de SBB (Zwitserse Spoorwegen) ook de voorzieningen op treinstations moderniseren. Zo willen zij liften, trappen en lichten op afstand kunnen besturen en moeten goederentreinen op de hoogte worden gebracht van temperatuur, windkracht en het schudden van wagons om complicaties/ongelukken te voorkomen.

Gemeente Groningen heeft ook een verzoek ingediend om een zelfde soort proef te starten met treinen zonder machinist.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden