Zakelijke internationale reizen tot 700 kilometer met de trein

Vijftig van de grootste bedrijven in Nederland zijn een samenwerkingsverband gestart met de naam “Anders Reizen”. Doel van de samenwerking is om zakelijk reizen te verduurzamen. Onderdeel van de coalitie zijn bedrijven als ProRail, Shell, Philips en de meeste grote banken in Nederland. Niet alleen willen zij vliegreizen vervangen voor treinreizen, maar wordt er ook gekeken naar het wagenpark. Minder en zuinigere auto’s zouden de grote slurpende bolides moeten vervangen.

Zakelijk reizen

Doel van de samenwerking is om de totale uitstoot van zakelijk reizen rond 2030 te hebben gehalveerd. Hiervoor is het belangrijk dat zowel de bewustwording als de toepassing wijzigt. Eerder was de maximale reisafstand voor de trein op 500 kilometer gezet, maar als het aan de coalitie ligt wordt dit 700 kilometer.

Speerpunten van Anders Reizen

Niet alleen hebben de bedrijven het voornemen voor duurzaam reizen, maar de ambitie is zelfs ondertekend. Voor de onderstaande speerpunten zijn 15 punten opgesteld, waarvan er minimaal 7 moeten worden toegepast. Zo hoopt de coalitie duurzaam reizen te bevorderen en iets te doen aan de CO2-uitstoot.