Categorieën: NS trein nieuws

Werkzaamheden aan de Moerdijkbrug

Vanaf dinsdag 25 juli t/m 11 augustus 2017 zal er door ProRail worden gewerkt aan het spoor aan de Moerdijkbrug. Hierbij zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Zwijndrecht – Breda en Zwijndrecht – Roosendaal. Dagelijks maken ongeveer 75 duizend reizigers gebruik van de Moerdijkbrug en deze zullen in de tussentijd gebruik moeten maken van vervangend busvervoer.

In 2014 en 2015 heeft er ook al groot onderhoud plaatsgevonden aan de Moerdijkbrug, maar deze werd niet goed uitgevoerd. Hierdoor ontstonden haarscheurtjes in het spoor, waarop persoons- en goederenvervoer veel hinder ondervond aan spoedreparaties.

Complexe reparatie

Allereerst zal het oude spoor moeten worden verwijderd die met een speciaal soort lijm zijn vastgezet. Vervolgens worden de nieuwe spoorstaven van ruim 100 meter op de brug geplaatst en tegelijkertijd wordt een groot deel van het spoor, de ballast en dwarsliggers bij Lage Zwaluwe vervangen. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond zal het spoor uitgebreid worden getest om complicaties te voorkomen.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden