Werkzaamheden aan de Moerdijkbrug

Vanaf dinsdag 25 juli t/m 11 augustus 2017 zal er door ProRail worden gewerkt aan het spoor aan de Moerdijkbrug. Hierbij zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Zwijndrecht – Breda en Zwijndrecht – Roosendaal. Dagelijks maken ongeveer 75 duizend reizigers gebruik van de Moerdijkbrug en deze zullen in de tussentijd gebruik moeten maken van vervangend busvervoer.

In 2014 en 2015 heeft er ook al groot onderhoud plaatsgevonden aan de Moerdijkbrug, maar deze werd niet goed uitgevoerd. Hierdoor ontstonden haarscheurtjes in het spoor, waarop persoons- en goederenvervoer veel hinder ondervond aan spoedreparaties.

Complexe reparatie

Allereerst zal het oude spoor moeten worden verwijderd die met een speciaal soort lijm zijn vastgezet. Vervolgens worden de nieuwe spoorstaven van ruim 100 meter op de brug geplaatst en tegelijkertijd wordt een groot deel van het spoor, de ballast en dwarsliggers bij Lage Zwaluwe vervangen. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond zal het spoor uitgebreid worden getest om complicaties te voorkomen.