fbpx

Vluchtelingen komen aan in Duitsland

De enorme vluchtelingenstroom lijkt niet te stoppen en Europa moet drastische maatregelen nemen om de duizenden vluchtelingen op te vangen. Afgelopen week zijn er 8000 vluchtelingen vanuit Wenen vertrokken richting München, waar ze door verschillende Duitse groepen welkom werden geheten. Uiteraard waren er ook tegenstanders, maar deze werden door agenten op afstand gehouden. De trein is door een samenwerking tussen Duitsland, Oostenrijk en Hongarije uiteindelijk toch doorgereden naar München. Angela Merkel is er van overtuigd dat Duitsland de vluchtelingenstroom makkelijk aan kan en laat de trein eenmalig door.

Spoornieuws

Hulp van Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft aangegeven dat er zeker nog duizend vluchtelingen in de grensplaats van Hongarije zijn aangekomen. De meest voorkomende klachten zijn diarree, uitdrogingsverschijnselen en overgeven.

Stop voor vluchtelingen

Door de afspraken tussen Duitsland, Oostenrijk en Hongarije konden de vluchtelingen doorreizen, maar uiteraard kan dit niet eeuwig zo doorgaan. Daarom heeft Hongarije de grenzen dichtgegooid voor vluchtelingen en zal er een andere oplossing moeten worden gevonden voor de duizenden mensen die de grens willen oversteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl