Vierde Eurostar van Amsterdam naar Londen!

Met het stijgende aantal internationale treinreizigers was een vierde Eurostar van Amsterdam naar Londen onvermijdelijk. Eerder wilde NS International de vierde trein vanaf december 2020 laten rijden, maar NS International heeft de peilen nu gericht op mei 2020. Daarbij zouden zij een vijfde Eurostar van Amsterdam naar Londen in mei 2021 willen toevoegen aan de dagelijkse dienstregeling.

Trein naar Londen in 4 uur!

Op dit moment reis je met de trein van Amsterdam naar Londen in 4.39 uur. Met het verplaatsen van de grenscontrole van Brussel naar Amsterdam wil NS de reistijd minimaliseren naar 4 uur. Zo hoeven reizigers niet meer te stoppen in Brussel voor de paspoortcontrole. Het wachten is nog even op een verdrag tussen Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en België.

Doel was om het verdrag in december 2019 rond te hebben, maar dit is nu uitgesteld naar maart 2020. Op de terugreis van Londen naar Amsterdam is er geen grenscontrole nodig en is de reistijd wel al geminimaliseerd naar 4 uur.

Duurzame trein naar Londen

Om het internationaal treinverkeer te laten concurreren met het vliegtuig moet de reistijd omlaag naar maximaal 4 uur. Reizigers kiezen steeds vaker voor een bewuste keuze, waarmee de vraag naar zitplaatsen toeneemt. Met de vierde dagelijkse Eurostar van Amsterdam naar Londen stijgt de capaciteit met 900 zitplaatsen.

Met de verbeterde treinverbinding wil NS 1.6 miljoen reizigers per jaar een goed alternatief aanbieden.

Lees ook:

Eurostar: Trein naar Londen in 4 uur

Trein Eurostartrein Londen