Vervolg van zoektocht naar Nazitrein

Het is nog niet voorbij met de Nazitrein, want de Polen lijken nu eindelijk te gaan toegeven. Volgens verschillende media heeft de Poolse overheid toestemming gegeven aan de experts om te gaan graven op de locatie. Zo zouden amateuristische Poolse schatzoekers geen gevaar meer lopen, omdat er op deze manier een einde komt aan de goudkoorts in de regio.

Militairen ingeschakeld

De regering heeft 19 militairen beschikbaar gesteld om de omgeving te controleren op explosieven die de Duitsers wellicht hebben achtergelaten om schatzoekers te verjagen. Zij controleren de grond tot op 1 meter diepte op explosieven, waarna de bodemexperts mogen graven en er opnieuw militairen bij zullen zijn om veiligheid te garanderen.

Nazitrein

De Nazitrein is al ruim 70 jaar een legende en zou nu eindelijk gelokaliseerd zijn. Een man die zou hebben geholpen om de Nazitrein te verstoppen heeft op zijn sterfbed aangegeven waar de trein verborgen zou liggen. Met een geschatte waarde van ongeveer 500 miljoen willen de bodemexperts 10% van de waarde, voordat zij de locatie vrijgeven.

Polen lijkt te hebben toegegeven

Nazitreintrein nieuwsTrein Polen