Vandalen gooien fiets op spoor

Afgelopen week hebben vandalen een fiets op het spoor gegooid, waarop een aanstormende trein niet meer op tijd kon stoppen. De trein liep lichte schade op en er was enige tijd geen treinverkeer mogelijk op het traject Kruiningen – Yerseke. Volgens een woordvoerder van de NS gebeurd het wel vaker dat er spullen op het spoor worden gegooid, maar gebeurd het niet zo vaak dat de trein er daadwerkelijk overheen rijdt.

Het is nog niet bekend of er passagiers in de trein aanwezig waren, maar er zijn in ieder geval geen gewonden gevallen bij het incident. De politie heeft nog geen aanhoudingen kunnen verrichten, maar is momenteel opzoek naar de daders. Dergelijke incidenten zouden in de toekomst natuurlijk voorkomen moeten worden, waardoor de vraag oprijst of er misschien camera’s moeten worden geplaatst over de hele spoorlijn in Nederland. Is het spoor wel veilig genoeg? Voorlopig zullen de NS en ProRail geen verdere stappen ondernemen, maar hoogst waarschijnlijk zal er ooit wat aan moeten worden gedaan om de veiligheid te waarborgen.

Een tijdje geleden maakte ProRail bekend dat ze aan het experimenteren waren met radiografische helikopters, waardoor ze koperdieven, blaadjes en puin op het spoor konden opsporen. Momenteel worden de helikopters van ProRail nog niet officieel ingezet, maar dit zou in de toekomst wellicht een goede oplossing zijn voor dit soort gevallen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl