Categorieën: NS trein nieuws

Tweede plaats voor TU Delft met ontwerp Hyperlooptrein

Onlangs hebben wij geschreven over de bekendmaking van de locatie voor het Hyperloop-testcircuit. Dit circuit van 1,6 kilometer zal in 2025 klaar zijn voor gebruik, waarna bedrijven en universiteiten hun prototypes kunnen testen. Ook TU Delft doet mee aan dit project en is onlangs 2e geworden bij het ontwerpen van een zogenoemde Hyperlooptrein. Als beloning mogen zij het ontwerp bouwen en testen op het testcircuit. De eerste prijs ging naar wetenschappers van het Amerikaanse MIT.

Hyperloop wedstrijd

Elon Musk laat het testcircuit bouwen en wilt andere bedrijven en universiteiten de gelegenheid geven om ontwerpen te testen. Op deze manier zal uiteindelijk het beste product worden geproduceerd en zal zijn idee realiteit worden.

Wat is een Hyperlooptrein?

Een Hyperlooptrein is een magneettrein die door een vacuüm-buis reist. Hierdoor heeft hij geen last van luchtweerstand, waardoor de trein snelheden tot 1200 kilometer per uur zou moeten halen. Op deze manier zouden lange afstanden in de toekomst met hoge snelheid onder de grond kunnen worden afgelegd.

Nederland won de eerste prijs voor innovatie!

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden