Treinverkeer bij Dalfsen weer vrijgegeven

Het treinverkeer bij Dalfsen is na het ongeluk weer vrijgegeven, nadat onderzoek en herstelwerkzaamheden waren afgerond. Afgelopen zaterdag heeft ProRail het traject nog even getest op mankementen, maar alle tests zijn succesvol doorstaan. Zo hebben medewerkers afgelopen week met man en macht gewerkt aan ruim 200 meter spoor dat was vernield, vanwege het treinongeluk met de hoogwerker bij Dalfsen.

Treinongeluk bij Dalfsen

Vorige week veroorzaakte een passerende hoogwerker op een overgang bij Dalfsen een treinongeluk, waarbij de machinist van Arriva om het leven is gekomen. De trein ontspoorde en kwam in zijn geheel op zijn kant te liggen.

Verdacht van dood door schuld

Zolang het strafrechtelijk onderzoek loopt blijft de 21-jarige kraanmachinist verdachte in de zaak. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het dood door schuld is en of de jongeman zal worden vervolgd voor zijn daden. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het waarschijnlijk nog even zal duren, voordat hierover een besluit wordt genomen.

Reisadvies voor reizigers

Voor reizigers richting de Randstad geldt dat zij kunnen omrijden via Almelo. Verder kunnen reizigers tussen Ommen en Zwolle gebruik maken van vervangend busvervoer en rijdt het treinverkeer tussen Emmen en Ommen gewoon volgens de dienstregeling.