Treinstel van rijdende trein spontaan losgekoppeld

Afgelopen week is een treinstel van een stoptrein tussen Zwolle en Utrecht spontaan losgekoppeld. De trein had op dat moment ruim 500 passagiers aan boord en reed in de buurt van Nijkerk. Op het moment dat het treinstel spontaan werd losgekoppeld trad het veiligheidssysteem direct in werking. Hierdoor remde het treinstel af en waren de reizigers buitengevaar. Een woordvoerder van de NS verklaarde later dat de treinstellen waarschijnlijk spontaan zijn losgekoppeld, maar dat dit nog zal worden onderzocht.

Verder heeft de NS direct extra personeel ingezet en vervangend busvervoer geregeld voor de gestrande reizigers. Zij hebben ruim een uur vertraging opgelopen, maar zijn er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) zal het voorval gaan onderzoeken en de oorzaak van het incident achterhalen. Bij het ongeluk is uiteindelijk niemand gewond geraakt en de passagiers zijn verder niet in gevaar geweest.

Het treinverkeer heeft tot het eind van de morgen last gehad van vertraging, maar kon aan het begin van de middag de reguliere dienstregeling weer oppakken.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!