Treinongeluk op spoorwegovergang bij Winsum

Afgelopen week is een 24-jarige autobestuurder omgekomen op een spoorwegovergang bij Winsum. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend, maar mogelijk is zijn aanhanger met kalveren blijven steken op het spoor. Aangezien het om een onbewaakte spoorwegovergang gaat zal de daadwerkelijke toedracht van het ongeluk nog moeten worden bepaald. Het merendeel van de dieren in de aanhanger is ongedeerd gebleven en ook de machinist van de trein maakt het goed. Van de ruim 40 inzittende in de trein is één persoon aan lichte verwondingen behandeld. De rest van de inzittende kon op weg worden geholpen met vervangend busvervoer.

Het is niet de eerste keer dat op deze spoorwegovergang een ongeluk gebeurd. In april 2014 was er ook al een treinongeluk bij Winsum.

Spoor actie

24-jarige bestuurder uit Eemsmond overleeft treinongeluk niet.

Vertraging op het spoor bij Winsum

Door het treinongeluk hebben reizigers op trajecten rondom Winsum rekening moeten houden met vertragingen tot een half uur. De NS heeft tijdelijk vervangend busvervoer ingezet om de reizigers te compenseren. Hulpdiensten zijn enkele uren bezig geweest met bergingswerkzaamheden en onderzoek, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. Er bestaat de mogelijkheid dat de spoorwegovergang bij Winsum toch camera’s krijgt, aangezien dit al het tweede ongeval is in 2014.

{mymaplocation id=108 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!