Treinongeluk met vrachtwagen in Oostenrijk

Afgelopen week is een trein op een vrachtwagen gebotst in het Oostenrijkse plaatsje Leobendorf. Het ongeluk gebeurde rond 7:00 uur in de ochtend, waarna er geen treinverkeer meer mogelijk was. Bij het ongeluk raakte 3 inzittende van de trein gewond, maar wist de chauffeur van de vrachtwagen gelukkig net op tijd te ontkomen. De vrachtwagen vloog kort na het ongeluk in brand, waarvan even later vrijwel niets meer over was. De chauffeur kon volgens ooggetuige nog net uit de vrachtwagen klimmen, voordat het voertuig in brand vloog.

Treinverkeer rond Leobendorf lag ruim 4 uur stil.

Oorzaak van ongeluk nog onbekend

Door het ongeluk met de Russische vrachtwagen moesten ruim 80 brandweerlieden uitrukken. De brand was zo heftig dat er uiteindelijk niets meer van de vrachtwagen overbleef. De cabine bleef verkoold en vervormd achter, waarna het treinverkeer weer op gang kwam. Reizigers hebben in de tussentijd gebruik moeten maken van vervangend busvervoer en moesten rekening houden met vertragingen van ruim een uur.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend, maar vermoedelijk was de aanhanger van de vrachtwagen blijven steken op de spoorwegovergang.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!