Treinongeluk in Duitsland met 110 inzittende

Afgelopen week is er een trein in Duitsland gekanteld met 110 inzittenden. De trein zou tegen een goederentrein zijn op gebotst, waarna 2 wagons met 110 passagiers aan boord kantelden. Hierbij zouden volgens een woordvoerder van de brandweer 35 mensen gewond zijn geraakt, maar heeft gelukkig iedereen het treinongeluk overleefd. De trein was onderweg vanuit Oostenrijk naar de Duitse deelstaat Saarland. Uiteindelijk zijn 5 wagons ontspoord, waarvan er 2 zijn gekanteld.

Trein met 110 passagiers aan boord is gekanteld.

Verkeerd afgestelde wissel

Volgens een woordvoerder van de politie is de trein door een verkeerd afgestelde wissel op het verkeerde spoor terecht gekomen. Doordat de goederentrein stapvoets reed is een ramp voorkomen. Het aantal gewonden had volgens de politie veel hoger kunnen zijn, wanneer de goederentrein meer vaart had gehad.

Eerder op de dag waren er al problemen met de  airconditioning van de passagierstrein, waarop werd besloten om de trein te ontruimen. Het is niet duidelijk of dit in verband staat met het ongeluk, maar dit zal blijken uit nader onderzoek.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!