Treinkaartje voor toeristen blijkt lastig

Verschillende belangenorganisaties gaven dit al eerder aan, maar de NS heeft haar plannen toch doorgezet. Het papieren treinkaartje is verdwenen en daarmee is het tijdperk van het simpele vervoersbewijs voorbij. Vanaf nu dient iedereen met een OV-chipkaart te reizen, maar op aandringen van reis- en belangenorganisaties heeft de NS toch een eenmalige OV-chipkaart in de NS kaartautomaten beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen incidentele reizigers en toeristen nog steeds gebruik maken van een eenmalig vervoersbewijs. Het is echter voor toeristen vaak onbegrijpelijk door de vele verschillende keuzes en mogelijkheden.

De OV-chipkaart zorgt voor verwarring onder toeristen.

Toeristen weten zich geen raad met de OV-chipkaart

Het bestaan van de OV-chipkaart schept verwarring onder toeristen, terwijl dit helemaal niet nodig is. In de automaten op de treinstations kunnen eenmalige OV-chipkaarten worden aangeschaft met een toeslag van 1 euro. Het aanvragen van een persoonlijke- of anonieme OV-chipkaart is voor een toerist niet rendabel, omdat er € 7,50 aanschaf kosten opzitten en er vervolgens een minimaal tegoed op moet blijven staan om te reizen.

De slimme toerist bestelt haar treinkaartjes van tevoren online via de website van de NS. Er wordt dan een NS e-ticket aangeschaft, waarmee u kunt inchecken op de NS stations.

chipkaartov-chipkaartstationstoeristtreinkaartje